Топ 10 на ислямските филми и сериали

Ислямски филми и сериали

Топ 10 на религиозни и ислямски филми и сериали на английски

Живеейки във взаимосвързан свят, се разработват и въвеждат нови насоки за преодоляване на странностите, особено когато става дума за „религия“. Това става необходимо, когато различни хора с различен произход искат да се уверят, че следват правилния път, тоест правилната религия. Терминът религия също се счита за централен въпрос, който доминира вниманието на света през цялата история. Така той се превърна в повод за безпокойство на много режисьори по света.

В тази статия решихме да представим 10-те най-добри религиозни и ислямски филма на всички времена, в зависимост от различни фактори, които допринасят за тяхната популярност, като истинското величие на актьорите, техния успех, периода, в който са пуснати филмите, историите, които са адресирали и ефектът им върху публиката.

Прочетете също:  Топ 9 безплатни уебсайта за арабски филми през 2022 г

Десетте най-добри религиозни и ислямски филми

Съобщението

филмът за посланието - ислямски филми

Ако не сте гледали този филм, значи сте пропуснали много. Посланието е страхотен ислямски филм, произведен както на арабски, така и на английски език. Той основно подчертава ранната ислямска история, проследявайки живота на пророка Мохамед с.а.с. и как е открит ислямът. Арабската версия е режисирана и продуцирана от сирийския режисьор Мустафа ал-Акад и е заснета в Мароко и Либия. Производственият процес отне четири месеца и половина, за да се подготвят декорите за Мека и Медина, както се предполага, че са били по времето на Мохамед. Филмът струва около 10 милиона долара и заслужава да бъде начело в този списък.

Al-Aqqad спомена в някакво интервю, че иска да продуцира този филм, тъй като е мюсюлманин, живеещ на запад, и наистина иска да покаже на Запада ярко и ясно впечатление за исляма и мюсюлманите. И така, този филм действа като мост, който свързва мюсюлманското общество и ислямската религия със запада.

Ако искате да гледате филма на английски, всичко, което трябва да направите, е да щракнете тук .

Мохамед (пратеникът на Бог)

Филм за Мохамед - ислямски филми

Този ирански филм разказва живота на Пророка Мохамед с.а.с. от раждането и детството му, докато стане последният пратеник. Продукцията му бележи най-големия бюджет в иранското кино до момента. Смятан е за един от най-добрите религиозни и ислямски филми и е силно препоръчителен. Някои сцени са заснети в Южна Африка, докато повечето от тях са заснети в Иран. Снимките започнаха през 2008 г. и приключиха през 2014 г. Струва си да се каже, че нито една от сцените не показва лицето на пророка, а се фокусира само върху живота му и добрите му маниери. Първата европейска страна, която държеше крясъка на филма, беше Дания, веднага след арабската страна Ливан.

Щракнете тук, ако се интересувате от гледане на такъв филм.

Билал (нова порода герой)

билал филм - ислямски филми

Този анимационен филм обобщава живота на Белал, който е член на най-близката група, вярваща в Пророка Мохамед с.а.с., и първият муазин (рецитатор на езан). Историята на този филм се върти около това как Билал и брат му се спасиха от това да бъдат роби в Хабаша, превръщайки се в истински герои.

Гледайте филма тук с едно кликване!

Пътуване до Мека 2009

филм пътуване до мека - ислямски филми

По същество този филм разглежда първото пътуване на най-известния учен и изследовател в ислямския свят Ибн Батута през 14 век . Пътувайки 5 хиляди мили за 18 месеца сред безплодни пустини, той се бори за религиозна цел, а именно извършване на хадж. Смятан е за един от най-гледаните филми.

Разгледайте трейлъра тук .

Не се колебайте да го гледате и тук .

Moozlum

филм - ислямски филми

Този филм е един от най – важните филми, които говорят за живота на мюсюлманите в Америка, особено след атаката от 11 септември. Проследява историята на арабски човек на име Тарик, който е израснал върху ислямската религия и живее в източна Америка. изправен пред атаката от 11 септември , той започва да мисли да промени своите идеи и вярвания, особено че е бил студент.

Вижте трейлъра тук .

Искате ли да гледате целия филм? Щракнете тук .

Юсеф ал Седик

Филмът на Юсуф Ал Сидик - ислямски филми

тази поредица разказва за историята на пророка Юсеф с.а.с., която е интересна, която дава уроци и морал на мюсюлманите. Заслужава да се отбележи, че това е ирански сериал, който се състои от 45 епизода. Отне 3 години, за да приключи снимките. Историята на Юсеф се фокусира върху  измама, раздяла, страдание и божествена намеса. Описвайки как ти, любимият син, е бил отнет от баща си, филмът дава страхотен поглед върху събитията от историята. Също така показва как неговите завистливи братя го свалят на земята. В допълнение, той въвежда идеята за изкушението чрез историята на жената, която обитаваше къщата, в която Юсуф служеше и го обичаше, след като навърши пълнолетие, и как той отказа да я последва. Това е страхотен филм за гледане.

Щракнете тук, за да го гледате на английски!

Омар бин ал-Хатаб 

Омар филм - ислямски филми

Това е поредица от 30 епизода, която говори за втория халиф на ислямската държава Омар и как той е навлязъл в исляма, така че основно се върти около живота на Омар преди исляма, докато стане мюсюлманин. Този сериал е продуциран от MBC1 и режисиран от сирийския режисьор Хатем Али. Той получи много гледания и публиката го хареса много, защото подчерта характера на халиф Омар Бен Ал-Хатаб и представи най-забележителните събития, случили се по негово време.

Вижте пълните епизоди тук .

Хазрат Юнас

филм на пророка юнус - ислямски филми

Това е индийски филм за урдо, който обяснява и въвежда историята на пророка Юнус с.а.с., когато той е бил изяден от брега. Филмът разказва историята на Юнус, който беше ядосан на хората си, които отказаха да се вслушат в неговия призив и това, за което Бог го изпрати, което го накара да се отвърне от тях и да отиде зад граница с кораб. Докато той е на кораба, започват силни бури и започва да вали дъжд, което кара кораба да се обърне с главата надолу и да удави всички на него. След това филмът проследява как уелът е изпратен от Бог да погълне Юнус като начин за защита и как Бог го спасява.

Хайбар

khaybar movie - ислямски филми

Khyber е саудитски град, разположен на север от Медина. Това е древна историческа страна, която е известна с това име от древни времена. Има няколко разказа, обясняващи причината за името, може би най-важното от които е славата му със своите крепости и замъци. Думата (Khaybar) и нейното множествено число (Khayaber) означават крепост. Бил е резиденция на евреите, но те са били изгонени оттам. така че филмът Khaybar е исторически драматичен сериал, който се фокусира върху всички аспекти от живота на арабите и евреите по времето на пророка Мохамед мир. Това е наистина интересна поредица, която дава широк преглед на исляма и мюсюлманите.

Ако искате да гледате, щракнете тук .

Всички американски мюсюлмани

всички американски филми за мюсюлмани - ислямски филми

Това е американски риалити сериал. Той показва ежедневието на някои ливански мюсюлмани в американските щати. Някои от епизодите обясняват идеята за брак с мюсюлманин, други епизоди дават приоритет на други няколко теми. Това обаче е невероятно телевизионно шоу, което силно ви препоръчваме да гледате.

Вижте трейлъра тук .

Гледайте пълните епизоди тук .

И така, това бяха първите 10 препоръчани религиозни и ислямски филми, които са наистина интересни и дават ясен образ на исляма. Надяваме се, че ще им се насладите много. Ако искате да видите десетте най-добри палестински филма, моля, посетете нашата връзка тук или натиснете бутона.