Значение На Кучета В Сънищата: Тълкуване На Сънища С Кучета

Кучета в сънищата

Кучета в сънищата: Косматите приятели имат начин да се промъкнат в сънищата на много хора. Ако продължавате да сънувате конкретно кучета, това може да означава това според експерти по сънища.

Тълкуване на сънища.

Преди да се потопим в сънищата за кучета, нека отделим малко време, за да освежим общото тълкуване на сънищата. Докато, разбира се, има някои хора, които смятат, че сънищата не са нищо повече от консолидиране на паметта и отломки от промиване на мозъци, има други, които вярват, че сънищата носят послания от подсъзнанието.

Като психолог и експерт по сънища Рубин Найман, Ph.D. , каза по-рано пред mbg, „Тълкуването на сънищата е свързано с дешифрирането на съня. Той ни просветлява и разширява съзнанието ни психологически, [предлагайки] разширяване на съзнанието.“

И това декодиране, обяснява той, е свързано с усещането на емоциите, които сънят ви е донесъл. Стресиращите сънища, например, често са проява на стреса, който изпитваме в реалния си живот, когато сме будни. Така че, когато можете да разберете емоцията, която сънят е предизвикал у вас, и помислете какво се е случвало в съня и какво се случва в живота ви, можете да получите по-ясна картина на потенциалното му послание.

Какво символизират кучетата?

Както споменахме по-горе, сънуването на кучета е невероятно често. Всъщност, според професионалния анализатор на сънища Лаури Льовенберг, кучетата са най-често срещаните животни, за които хората мечтаят в клиентския си опит (следвани от котки и змии).

Тя казва на mbg, че сънуването на кучета често е свързано с три ключови теми: взаимоотношения, приятелство и лоялност. „Обикновено кучетата представляват връзка или динамиката, която се случва в една връзка“, обяснява той, добавяйки: „И това може да бъде всяка връзка: приятелство, интимна връзка, служебна връзка, семейна връзка, всяка връзка. в която има трябва да бъде лоялност и приятелство, всички тези качества, които приписваме на кучетата“.

Loewenberg, както и терапевтът и експерт по сънища Лесли Елис, Ph.D. И двамата отбелязват, че когато тълкувате сънищата на вашето куче, е важно да обърнете внимание на детайлите на кучето.

Както обяснява Елис: „Ако сънувам куче, защото го обичам и винаги съм имал куче в живота си, има вероятност кучетата в сънищата ми да са свързани с любов, приятелство и лоялност. Ако някой се ужасява от кучета, кучетата в сънищата му ще имат напълно различен вкус.“ Опитайте се да си спомните дали кучето е било дружелюбно или палаво, здраво или мръсно и т.н., предлага той.

„Много е важно да се обърне внимание не само на вида на кучето, но и на поведението на кучето в съня“, добавя Льовенберг. „Състоянието на кучето в съня и това как се чувствате към кучето често ще са пряко свързани със същите тези чувства в рамките на връзка в живота ви в момента“, обяснява той.

Какво може да означава, ако в съня ви се появи куче:

Време е да анализирате една романтична връзка.

Знаейки, че кучетата често представляват връзка или определена динамика на връзката, Льовенберг казва, че ще искате да обърнете внимание на породата на кучето, поведението му и как ви кара да се чувствате.

Немските овчарки например са известни като защитни животни. „Те могат да се появят в съня ви, когато трябва да сте нащрек за връзка или може би когато трябва да наблюдавате поведението си“, обяснява той. Или може би кучето е порода, която намирате за особено досадна, което може да показва раздразнение или чувство на неудовлетвореност във връзка, в която се намирате, добавя той.

Помислете за качествата, с които най-много се асоциира породата куче, и как тези качества могат да се проявят във вашата романтична връзка (или от вас, или от другия въпросен човек).

Време е да анализираме едно приятелство.

Кучетата в сънищата могат да представляват повече от просто романтични връзки и също така могат да ви показват приятелство, работни отношения или семейна динамика.

Агресивно куче, което ви лае, преследва или напада например, може да означава, че се чувствате нападнати от приятел в реалния живот. Ако винаги сте се страхували от ротвайлери и продължавате да мечтаете за тях, запитайте се коя връзка в живота ви в момента ви кара да се чувствате застрашени?

Или може би кучето в съня ви е много дружелюбно и ви предлага компания и подкрепа. Това би било добър знак, че в живота ви има позитивен и разбиращ приятел.

Трябва да помислите къде е вашата лоялност.

Лоялността е това, което направи кучетата най-добрите приятели на човека, така че ако мечтаете за тях, теми за лоялност може да се появят в живота ви, за добро или лошо. Както обяснява Льовенберг, куче, което е било наранено, може да представлява предателство към лоялността. Куче, което идва да ви спаси, от друга страна, би било представител на лоялен човек.

Ако кучето е болно, умиращо или наранено, добавя той, това също може да означава, че връзката е на път да приключи, вероятно поради нелоялност. „Така че трябва да се запитате, струва ли си тази връзка да бъде спасена? Или трябва да я погреба и да продължа напред? тя казва.

Трябва да помислите върху дисциплината.

Освен че са лоялни, кучетата също са много лесни за обучение и могат да представляват дисциплина, когато ви се появят насън. Както обяснява Льовенберг, „те могат да представят вашата дисциплина и да ви обучат по някакъв начин. как тренираш По какви начини се опитвате да бъдете по-послушни и дисциплинирани?“, обяснява тя.

Има съобщение, което трябва да научите за себе си.

И накрая, според Елис, ако чувствате, че посланието на кучето е повече за вас, отколкото за някой друг в живота ви, това също е напълно възможно. Тя обяснява, че отново ще искате да обърнете внимание на качествата на кучето в съня.

„Например, ако това куче е било особено защитно и отлично в определянето на граници, може би това качество е необходимо или липсва за вас, или е твърде присъстващо“, казва той и добавя: „Ако е непознато куче, може да ви е интересно. “. опознайте го малко… за да се доближите до него във въображаем смисъл и да видите дали и как той може да иска да взаимодейства с вас.“

Какво да правим по въпроса.

Ако сънищата наистина са послания от подсъзнанието, следващата стъпка след тълкуването на посланието е да действаме спрямо него. А в случай на сън за кучета може да се наложи да погледнете отношенията си (или себе си) малко по-отблизо.

Както казва Елис на mbg: „Моето предложение, ако някой често сънува куче, е да опознае кучето и да разбере какво може да пита или да се опитва да каже на сънуващия.“ Той добавя, че се съпротивлява на общите тълкувания на образи от сънища; обаче, „можете да помислите какви кучешки качества могат да бъдат важни за вас.“

И както Льовенберг добавя, ако кучето в съня е било ненадеждно или нелоялно, например, запитайте се как можете да подобрите една особено неблагонадеждна връзка, дори ако това означава да си тръгнете.

Като цяло предлага: „Вижте дали можете да разберете какво се случва с кучето и как сънят ви дава различна гледна точка за връзката в живота ви в момента.“ И тя, и Елис също са привърженици на воденето на дневник на сънищата, което може да ви помогне да изложите мислите си на хартия и да размишлявате върху съня в бъдеще.

Какво символизира да сънуваш черни кучета?

1. Депресия

Чувството за безнадеждност е определящата черта на черното куче, което го прави негов най-значим и изявен атрибут.

Уинстън Чърчил е смятан за създател на този знак. Говореше се, че Чърчил е твърдял, че постоянно е следван от голямо черно куче. Това трябваше да се тълкува като метафора за чувствата му на депресия.

Терминът „черно куче“ често се използва в съвременната култура за означаване на нещо, което непрекъснато надвисва над раменете ни и отказва да ни остави на мира. Образът на черното куче може да се тълкува като метафора за тежестта на нещастието, което не изчезва.

2. ужас

Поради факта, че черният цвят при кучето има способността да предизвиква чувство на страх отвътре, черните кучешки зъби обикновено се свързват с концепцията за страх.

Липсата на светлина, която символизира черното, прави черното оттенъкът, който най-много се свързва със страха. Когато навън е напълно тъмно през нощта, имате впечатлението, че чудовища може да дебнат около вас, без да можете да ги видите. Това усещане се засилва, когато нощта е ветровита.

В резултат на обобщаването на тази символика, гледката на черни животни често провокира чувство на страх и безпокойство у хората.

3. Отношение към починалия

Много хора вярват, че черните кучета са пазачите на другия свят, поради което се смятат за връзка с отвъдното и починалия.

В много различни култури има животни, за които се предполага, че пазят границата между царството на живите и света на мъртвите. Сред тях често срещаме величествени четириноги създания, като гаргойли, лъвове, дракони и дори кучета.

Фактът, че кучето има черна козина, е важен в този контекст, тъй като черното е цветът, който най-често се свързва със страха и тъмнината, които са понятия, които обикновено се свързват със смъртта.

4. Осигурете си безопасност

Хората в много различни култури смятат, че черните кучета могат да прогонят злите духове и следователно служат като символ на защита. Това вярване произтича от факта, че черните кучета са рядкост.

Предположението, че кучетата пазачи като ротвайлерите имат това значение, произтича от общото схващане, че тези кучета се отглеждат за тази цел. Големите, мускулести, тъмнокосмести кучета, които са учтиви и предани на господаря си, се считат за защитници от повечето хора.

5. Приятелство

Не се придава никакво значение на цвета на козината на кучето. Дори черно куче може да символизира приятелство и вярност.

Кучетата имат репутация на изключително лоялни, което е една от причините да бъдат наричани „най-добрият приятел на човека“.

Голям черен лабрадор или друго очарователно куче от подобна порода може да се счита за спътник както в щастливи, така и в нещастни времена. Той никога няма да се умори да се радва да ви посети и да вземе някои домашни любимци от вас!

Сънуването на черни кучета Духовно значение

Вашите мечти и видения вероятно ще ви осигурят някои от най-ценните и проницателни прозрения, които ще получите в живота си. Животът ви има много духовен смисъл, ако постоянно преживявате кошмари с черно куче, така че обърнете им внимание.

Не бива да позволявате на страха ви да надделее, въпреки че сънуването на черно куче може да ви побие тръпки. Мислете за това вместо това като за форма на комуникация, която се осъществява на духовно ниво.

Ако имате повтарящ се сън, в който виждате черно куче, това е предупреждение, че трябва да направите някои промени, за да преодолеете умствените и емоционални предизвикателства, които сега изпитвате в реалния живот.

Появата на черно куче в съня ви е символ на факта, че сте успели да победите чувствата на депресия, изолация и загуба. Това е призив за вас да се заемете сериозно с някои значителни подобрения в начина, по който живеете живота си.

Ако искате нещата да започнат да вървят по-добре за вас, трябва да вземете решение да започнете да поемате отговорност за живота си. Не винаги можете да разчитате на други хора, които ще се намесят и ще решат проблемите ви вместо вас. Понякога не го правят.

Сънуването на черно куче също е знак, че трябва да поемете повече контрол над живота си и да спрете да позволявате на други хора да диктуват как трябва да го живеете. Не се страхувайте да разкриете части от уникалната си личност пред други хора.

Да имате сън, в който виждате черно куче, показва, че не можете да преодолеете негативните емоции, които изпитвате. Поради това напредъкът, който сте постигнали в духовния си живот, ще бъде засегнат.

Освен това този сън е послание, че вашият дух моли да бъде освободен. Ако искате да изчистите всички токсични импулси от вашите мисли и чувства, ще трябва да предприемете някакви действия.

Имате достъп до ресурсите, които ще ви позволят да се борите успешно с негативната енергия, която присъства в живота ви.

Храна за изнасяне

Ако постоянно сте  мечтали  за едно и също куче, вероятно има съобщение за вас за определена връзка. Независимо дали кучето е било най-дружелюбното куче, което някога сте срещали, или най-злобното, същите тези качества могат да се проявят и в будния ви живот.