Cum să faci bani pe TikTok în 2023

Cum să faci bani pe TikTok

Cum să faci bani pe TikTok: Bun venit în era TikTok. Cu peste 1 miliard de utilizatori activi lunar, platforma de social media conduce zeitgeist-ul și piața. În ultimii ani, economia creatorilor a explodat în creștere, iar TikTok a condus acuzația, devenind o sursă viabilă de venit pentru creatorii de toate dimensiunile și nișele. Valorificând puterea aplicației, unii (cum ar fi creatorul Miss Excel) au reușit chiar să-și transforme contul TikTok într-o afacere cu drepturi depline.

Cu miliarde de dolari pe masă, acum este momentul potrivit pentru a începe să monetizați pe TikTok. Dacă ați ajuns la acest articol, probabil că sunteți dornic să începeți, dar probabil vă întrebați cum  să o faceți  . Ei bine, ești în locul potrivit. Continuați să citiți în timp ce dezvăluim cum să faceți bani pe TikTok.

Poți câștiga bani pe TikTok?

Da! Puteți câștiga absolut bani pe TikTok. Dacă ești familiarizat cu platforma, probabil ai auzit de influenți TikTok precum Addison Rae și Khaby Lame, care au milioane de urmăritori și câștigă milioane de dolari. Câștigând această sumă de bani poate părea un vis, dar realitatea este că oricine poate începe să câștige bani pe TikTok. Tot ce ai nevoie este un public, de orice dimensiune! Așa este, chiar și creatorii la scară mică, cu doar 1.000 de urmăritori, pot câștiga o bună parte din schimbare prin intermediul aplicației.

Câți bani poți câștiga pe TikTok?

Adevărul este că nu există un singur răspuns la câți bani poți câștiga pe TikTok. Dar asta înseamnă și că cerul este limita! Totul depinde de cât de mult efort și intenționalitate vrei să depui în construirea imperiului tău TikTok.

Venitul creatorilor variază foarte mult în funcție de câțiva factori de încredere, inclusiv numărul de urmăritori TikTok pe care îi aveți și nivelul de implicare. Este aproape de la sine înțeles că creatorii cu mai mulți urmăritori și un angajament mai mare vor câștiga mai mulți bani. Datorită acoperirii și influenței lor, acești creatori sunt mai dezirabili de brandurile care participă la campanii de marketing influencer și inițiative de afiliat. O urmărire mai mare și mai implicată înseamnă, de asemenea, mai mulți cumpărători potențiali dacă vindeți propriile produse sau marfă digitale.

Vrei să știi câți bani poți câștiga pe TikTok? Pur și simplu introduceți câteva valori simple (sau, pur și simplu, numele dvs. de utilizator TikTok) în Calculatorul nostru de bani TikTok la îndemână, mai jos, pentru a calcula câștigurile dvs. estimate pe videoclip TikTok, precum și cât puteți câștiga în fiecare lună în vânzările digitale de produse.

8 moduri de a face bani pe TikTok

Suma de bani pe care o câștigați din TikTok depinde, de asemenea, de câte fluxuri de venit doriți să accesați. (Sugestie: cu cât mai mult, cu atât mai bine!) De la programe în aplicație, cum ar fi Fondul pentru creatori al TikTok, până la vânzarea propriilor produse digitale, există o mulțime de moduri de a câștiga bani cu aplicația. Să ne scufundăm.

cum să câștigi bani cu tiktok monetize

1. Alăturați-vă Fondului pentru creatori TikTok

Lansat în iunie 2020, TikTok Creator Fund este un fond de un miliard de dolari conceput pentru a recompensa financiar creatorii. Ideea din spatele acestui lucru este de a încuraja creatorii să facă ceea ce fac ei cel mai bine: să creeze conținut original captivant, de înaltă calitate.

Mai simplu spus, TikTok Creator Fund vă plătește o felie din plăcinta sa de un miliard de dolari în fiecare lună, pe baza numărului de vizionări. Deci, cât poți câștiga prin Fondul pentru creatori? În timp ce TikTok a ținut un frâu strâns asupra plăților fondului, vestea bună este că mulți utilizatori TikTok Creator Fund și-au trimis câștigurile. Vestea proastă? Mulți și-au exprimat dezamăgirea față de plățile scăzute ale fondului, care se pare că variază între 0,02 USD și 0,04 USD la 1.000 de vizualizări.

Încă doriți să obțineți veniturile din Fondul pentru creatori TikTok? Fondul TikTok Creator este disponibil momentan pentru utilizatorii eligibili din SUA, Marea Britanie, Germania, Italia, Franța și Spania. Vizitați portalul creatorilor TikTok pentru a afla dacă contul dvs. TikTok este eligibil și cum să vă înscrieți în fond.


2. Aplicați pentru programul Creativity Beta

În 2023, TikTok a răspuns preocupărilor creatorilor cu privire la Fondul pentru creatori prin lansarea unui nou instrument de monetizare numit Creativity Program Beta. Potrivit TikTok, instrumentul a fost dezvoltat pentru a „genera un potențial de câștig mai mare” pentru creatori. Cu alte cuvinte, Creativity Program Beta promite să recompenseze creatorii (mult) mai mulți bani decât predecesorul său.

Deci cati bani mai multi? Ca de obicei, TikTok tace cu privire la suma de bani pe care Programul Creativitate Beta o plătește creatorilor. Din fericire, mai mulți creatori au postat numere mult mai mari decât cele ale Fondului pentru creatori.


3. Intră în direct pe TikTok

Știai că poți câștiga bani lucrând? Funcția de cadouri LIVE a TikTok permite creatorilor să câștige diamante, parte din moneda virtuală a platformei care poate fi schimbată în numerar IRL. Pur și simplu înscrieți-vă, puneți-vă în funcțiune și urmăriți cum se apropie diamantele și dolarii.

Cadourile TikTok LIVE le permit creatorilor să câștige bani prin economia virtuală internă a TikTok. Așa funcționează:

  1. În primul rând, utilizatorii TikTok folosesc bani reali pentru a cumpăra monede în aplicație, care pot fi apoi răscumpărate pentru cadouri virtuale.
  2. Spectatorii tăi îți pot trimite aceste cadouri în timpul videoclipurilor LIVE.
  3. TikTok îți transformă apoi cadourile în diamante, care pot fi răscumpărate în numerar. Practic, mai multe cadouri înseamnă mai multe diamante și mai mulți bani.

Vrei să participi la LIVE Gifts? Vizitați site-ul web TikTok  pentru a afla dacă sunteți eligibil și cum să activați această funcție de generare de bani.


4. Asociații de marcă

Parteneriatele cu mărci, sursa inițială de venit pentru creatorii din întreaga lume, continuă să zboare sus, iar industria de marketing de influență este de așteptat să atingă 21,1 miliarde de dolari până în 2023.

Astăzi, există numeroase moduri prin care mărcile și influenții TikTok se pot asocia între ele. Gândiți-vă la crearea de postări sponsorizate, la găzduirea cadourilor, la preluarea TikTok și multe altele. Ceea ce este și mai bine este că nu aveți nevoie de o mulțime de urmăritori pentru a obține oferte de marcă. Mărcile sunt din ce în ce mai interesate să colaboreze cu creatori cu audiențe TikTok mai mici, deoarece de obicei au rate mai mari de implicare și acces la comunități de nișă.

Când vine vorba de parteneriate cu mărci, întrebarea veche este întotdeauna: „Cât ar trebui să percep?” În urmă cu câțiva ani, standardul era de 100 USD la 10.000 de urmăritori. Dar astăzi, creatorii domină mai mult ca niciodată.

Doriți să știți cât ar trebui să percepeți mărcile în 2023? Obține ghidul nostru gratuit Cum să faci bani pe TikTok pentru a afla. În plus, aflați cum să obțineți prima ofertă de brand și cât percep creatorii TikTok de toate nivelurile pentru postările sponsorizate.


5. Vinde marfa

Echipele sportive vând tricouri, iar trupele rock vând tricouri. Acum, creatorii intră și ei în jocul de merchandising. Vânzarea produselor de marcă este o modalitate excelentă de a genera bani și de a-ți implica publicul. Atunci când urmăritorii tăi cumpără produse, cum ar fi tricouri, căni sau huse pentru iPhone, își arată sprijinul  și  te susțin financiar.

Astăzi, numărul de servicii de tipărire la cerere (POD)  disponibile pe scară largă face vânzarea produselor mai ușoară ca niciodată. Pur și simplu proiectați-vă logo-ul și POD Company se va ocupa de imprimare și de expediere. Nu este nevoie să păstrați inventarul sau să vă ocupați de logistica de transport enervantă.


6. Vinde produse digitale

Având în vedere că piața media digitală va ajunge la 624 de miliarde de dolari până în 2023, produsele digitale sunt unele dintre cele mai populare produse de acolo. Și vânzarea acestora devine rapid una dintre cele mai populare (și profitabile) moduri pentru creatori de a-și câștiga existența.

Mai simplu spus, un produs digital este tot ce poți vinde online și pe care clientul tău îl poate descărca instantaneu. Gândiți-vă la cursuri online, cărți electronice, șabloane de CV, teme de site-uri web, muzică de stoc, printuri de artă descărcabile… lista poate continua.

Pe lângă plăcinta media digitală de peste 600 de miliarde de dolari, există și alte motive convingătoare pentru care ați putea dori să intrați în jocul produselor digitale. În primul rând, produsele digitale necesită puține investiții, deoarece instrumentele digitale sunt mai accesibile decât închirierea unui magazin fizic sau menținerea inventarului. În al doilea rând, produsele digitale trebuie produse o singură dată înainte de a putea fi achiziționate  la infinit  ; Asta înseamnă randamente mai mari decât vânzarea de produse fizice, cu o marjă de profit care crește în timp. Și mai bine, vânzarea de produse digitale vă permite să evitați bătăile de cap de logistică de expediere.

Concluzia este că produsele digitale sunt o sursă puternică de venit pasiv (care, dacă ne întrebați, este cea mai bună!). Fără a fi nevoie să te implici, le poți acumula în timp ce te concentrezi asupra altor lucruri pe care le iubești, cum ar fi crearea de conținut și relaxarea binemeritată.

Aveți un produs digital de vândut? Descărcați ghidul nostru Cum să faceți bani pe TikTok pentru a afla cum să începeți să vă vindeți produsele digitale.

Dar stai, mai sunt! Creăm un instrument inovator, gratuit, pentru a vă ajuta să creați și să vindeți cu ușurință produse digitale. Înscrieți-vă pe lista noastră de așteptare pentru a obține acces anticipat.


7. Creați conținut UGC pentru mărci

Mărcile plătesc creatorii UCG pentru a crea videoclipuri TikTok care surprind aspectul și senzația autentică a conținutului real generat de utilizatori. Diferența dintre a fi partener de marcă și a crea UGC este că conținutul tău este publicat în contul TikTok al mărcii, mai degrabă decât în ​​contul TikTok al creatorului.

Conținutul UGC este un flux de venituri în creștere rapidă în economia creatorilor, iar TikTok și-a lansat recent (și în liniște) propriul program UGC numit Creative Challenge. Programul plătește creatorii să creeze reclame pentru mărci, iar plățile se presupune că sunt destul de impresionante.

Crearea UGC poate fi incredibil de profitabilă. Dar asta nu înseamnă că este o bucată de tort. Succesul tău ca creator de UGC depinde de calitatea conținutului pe care îl creezi (mai degrabă decât, să zicem, de numărul tău de urmăritori). Prin urmare, va trebui să vă acordați ceva timp pentru a vă dezvolta abilitățile de fotografie, video, scenariu și editare înainte de a reuși. . Dar după aceea, munca ta grea este probabil să plătească  foarte mult  .


8. Deveniți un agent de marketing afiliat

În calitate de agent de marketing afiliat, câștigi bani promovând produsele și mărcile pe care le iubești. Sună a o afacere destul de bună, nu? Modul în care funcționează este că creatorii recomandă produse prin postările lor pe TikTok folosind un link unic de afiliat sau un cod promoțional. Pentru fiecare achiziție, creatorul câștigă un procent din comision din vânzare.

Vrei să devii afiliat? Multe mărci au programe de afiliere puternice și în curs de desfășurare și caută în mod constant noi creatori pentru a se alătura. Primul pas este să faci niște cercetări despre programele de afiliere din nișa ta. Așadar, este timpul să ne apropiem!

Tone de mărci au programe de afiliere. Dar știai că TikTok are propriile sale? Programul de afiliere TikTok conectează creatorii direct cu mărcile și produsele pe care doresc să le promoveze. Practic, vă permite să câștigați bani fără a părăsi aplicația TikTok. Pur și simplu răsfoiți piața platformei cu peste 10.000 de produse, comandați mostre de la mărci și recomandați produsele preferate în videoclipurile și fluxurile live.

cum să câștigi bani cu tiktok monetize

5 sfaturi pentru a face bani pe TikTok

Doriți să vă creșteți venitul TikTok? Ține cont de aceste sfaturi:

Creați conținut captivant

Spune-o după noi: „conținut de înaltă calitate”. Utilizatorii TikTok au mai multe șanse să se implice cu conținut valoros. Adică videoclipuri care îi învață ceva nou într-un mod distractiv. Crearea de conținut de calitate nu înseamnă că trebuie să utilizați echipamente de lux. În schimb, concentrează-te pe crearea de cârlige puternice și pe cunoașterea nevoilor publicului tău.

Aveți un program consecvent de postare

Algoritmul recompensează consistența, la fel și publicul său. Respectarea unui program obișnuit de postare crește șansele de a apărea pe Pagina Pentru tine (FYP), menținându-ți, de asemenea, urmăritorii implicați și dornici de mai mult conținut.

Fii autentic

Știi vechea zicală: „fii tu însuți”? Sigur, s-ar putea să provoace o oarecare mișcare a ochilor, dar de fapt contează când vine vorba de TikTok. Studiile au arătat că consumatorii de astăzi tânjesc la autenticitate. Și se adună pe TikTok pentru a-l obține. Cu alte cuvinte, utilizatorii TikTok apreciază creatorii care creează conținut original, cinstit și fidel pentru ei înșiși. Prin urmare, nu copiați doar pe alții sau repetați ceea ce este la modă. Păstrează-l real pe TikTok și urmăritorii te vor urmări.

Fii transparent

Vorbind despre menținerea realității… utilizatorii TikTok apreciază atât transparența, cât și autenticitatea, așa că veți dori să le anunțați când postați conținut sponsorizat. Aici opțiunea Conținut de marcă devine cel mai bun prieten al tău. Acest buton la îndemână adaugă automat un hashtag #Ad la postarea ta, astfel încât urmăritorii tăi să știe când văd un anunț. Folosiți-l frecvent și fiți precaut sau pregătiți-vă pentru un apel.

Nu încetați să vă publicați conținutul obișnuit

Sigur, ați putea fi încântați să vă promovați cel mai recent parteneriat, dar nu uitați conținutul dvs. obișnuit în acest proces. Un pic merge un drum lung atunci când vine vorba de postarea de conținut sponsorizat. O regulă de bază este un videoclip sponsorizat pentru fiecare patru sau șase care sunt toate ale tale. Ține minte: asta este ceea ce urmăritorii tăi sunt aici pentru a vedea.

Deci, cum fac bani pe TikTok?

Lumea TikTok este ciudată, largă și minunată (asta ne place). Există multe,  multe  modalități de a monetiza pe TikTok, indiferent dacă ești un nou venit, un micro-influencer sau deja în joc. Cât de mult faci este practic nelimitat. Și totul depinde de tine. Atâta timp cât îl abordezi strategic și cu intenție, îl vei obține în cel mai scurt timp.

Întrebări frecvente

Te plătește TikTok? 

Da, TikTok te plătește. TikTok plătește creatorii direct printr-o serie de inițiative, inclusiv TikTok Creator Fund, Creativity Program Beta, programul său de afiliere, funcția LIVE Gifts și viitorul său program Creative Challenge.

Cine sunt cei mai bine plătiți creatori de pe TikTok?

Potrivit unui raport al Influencer Marketing Hub, cel mai bine plătit creator de TikTok este Charli D’Amelio, care câștigă aproximativ 17,5 milioane de dolari pe an, urmată de Dixie D’Amelio, care câștigă aproximativ 10 milioane de dolari pe an, și Addison Rae, care câștigă aproximativ 8,5 milioane de dolari pe an.

De câți urmăritori ai nevoie pentru a câștiga bani pe TikTok?

Nu există un număr stabilit de urmăritori la care trebuie să ajungi pentru a începe să câștigi bani pe TikTok. Puteți câștiga bani decent chiar și cu doar 1000 de urmăritori pe TikTok.

Conform unui raport din 2022 de la Influencer Marketing Hub, nano-influencerii TikTok (1.000 până la 10.000 de urmăritori) câștigă de obicei între 5 și 25 $ pe videoclip, în timp ce micro-influencerii (10.000 până la 50.000 de urmăritori) pot câștiga între 25 și 125 $ pe videoclip.