Топ 10 Безплатни Компютърни Игри За 2023 Г

Най-добрите безплатни компютърни игри

Най-добрите безплатни компютърни игри: Има много безплатни видеоигри, достъпни за изтегляне на всички платформи за игри през 2023 г. От компютър до мобилно устройство, геймърите по целия свят могат да се насладят на някои популярни заглавия, без да ги купуват.

Докато   платените видеоигри обикновено струват $60 и предлагат много съдържание, някои от тях са просто разочароващи. Много AAA игри се провалиха през последните години и предизвикаха недоверие сред разработчиците на игри и геймърите. Ето защо някои геймъри предпочитат безплатни заглавия, които предлагат достатъчно съдържание, повече забавление и по-малко главоболие.

В тази статия ще изброим 10-те най-добри безплатни видео игри, които геймърите могат да изтеглят и изпробват. Всички тези заглавия са разработени от реномирани компании и някои от тях дори имат милиони едновременни играчи.


10 безплатни видео игри, които завладяха милиони играчи по света

1) Fortnite

Fortnite е една от най-добрите видео игри на всички времена (Изображение чрез Epic Games)
Fortnite е една от най-добрите видео игри на всички времена (Изображение чрез Epic Games)

Fortnite беше пуснат през септември 2017 г. и се утвърди като една от най-добрите видео игри на всички времена. Играта е напълно безплатна, но играчите могат да купуват козметични артикули, които не им дават никакво конкурентно предимство.

Почти пет години след стартирането си видеоиграта все още има милиони едновременни играчи, което я прави едно от най-популярните заглавия на момента.

Целта на Fortnite е да оцелееш възможно най-дълго и да бъдеш последният оцелял човек. Това, което я отличава от другите Battle Royale игри, е строителната механика, тъй като играчите могат да изграждат различни структури като стени, конуси, подове и др.

Предлагат се безплатни видео игри за компютър, игрови конзоли и мобилни телефони. За съжаление изтеглянето на играта за мобилни телефони не е лесна задача, но можете да се обърнете към нашето ръководство за изтегляне на Fortnite за прости инструкции.

Платформи   : PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Nintendo Switch, Android, iOS.


2) Apex Legends

Apex Legends е друга успешна Battle Royale в списъка. Докато Fortnite има своята уникална механика, която го прави популярен, Apex Legends е може би най-забавната Battle Royale игра от първо лице.

Изборът на идеалния герой (легенда) е ключът към успеха и ако овладеете един от тях, няма съмнение, че ще се класирате високо във всяка игра.

Точно като Fortnite, Apex Legends е за оцеляване и да бъдеш последният оцелял играч. Въпреки че играта няма строителен механик, всяка легенда има свои собствени уникални черти и способности, което отличава играта.

Ако играчите се нуждаят от забавна и релаксираща стрелба, която изисква от тях да оцелеят възможно най-дълго, Apex Legends може да е най-добрият избор.

Платформи   : PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Nintendo Switch, Android, iOS.


3) Call of Duty: Warzone

Третата и последна Battle Royale игра в този списък,   Call of Duty: Warzone   е безплатна видео игра, идеална за всеки, който обича реалистичните шутъри от първо лице.

Това е друго заглавие, което изисква играчите да оцелеят до края, за да спечелят. Те слизат от самолет и избират място за кацане на огромна карта, където могат да вземат оръжия и да влязат в битка, за да оцелеят.

Въпреки че не е толкова популярна като предишните две игри в списъка, тя все още има активна общност и получава нови актуализации от време на време. Warzone е идеален за всеки, който харесва реалистичен геймплей, какъвто Fortnite и Apex Legends не могат да предложат.

Платформи   : PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S.


4) ТРАВМА

SMITE е MOBA, която се предлага за конзоли и компютър (Изображение чрез Titan Forge Games)
SMITE е MOBA, която се предлага за конзоли и компютър (Изображение чрез Titan Forge Games)

SMITE   е мултиплейър онлайн бойна арена (MOBA) видео игра, която може да се играе на игрови конзоли и компютър. Работи изненадващо добре на конзоли и не е трудно да се играе.

Безплатната игра има много различни режими, но Conquest е най-популярният. Изисква играчите да напреднат до вражеската база и да я унищожат. Те се сблъскват с много различни препятствия по пътя, включително същества и защитни кули.

SMITE е перфектен за любителите на митологията, тъй като основните му герои са богове от различни пантеони, включително гръцки, китайски и египетски богове.

В допълнение към ежедневните режими на игра, изключително опитни играчи могат да се състезават в турнири с награден фонд над един милион долара.

Платформи   : PC, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch.


5) Светът на танковете

Както подсказва името, World of Tanks е всичко за мощни бойни превозни средства. Фокусът на играта е   битка играч срещу играч   и се предлага на различни устройства за игри, включително мобилни телефони.

Безплатната видео игра има няколко режима на игра, но основната цел е главно да се елиминират вражеските танкове. В допълнение, играчите могат също да играят режима на игра, в който превземат вражески бази.

World of Tanks е достъпен повече от 10 години и е привлякъл милиони играчи. За съжаление, той се основава на freemium бизнес модел, който може да не е перфектен за много играчи. Играта е безплатна, но ако харчите пари за нея, можете да получите огромно предимство пред опонентите си.

Платформи   : PC, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One, Nintendo Switch, Android, iOS, macOS.


6) огнище

Hearthstone е една от най-забавните безплатни видео игри (Изображение чрез Blizzard Entertainment)
Hearthstone е една от най-забавните безплатни видео игри (Изображение чрез Blizzard Entertainment)

Hearthstone   е една от най-добрите и релаксиращи безплатни видео игри. Ако харесвате колекционерски игри с карти, определено трябва да опитате Hearthstone и да видите дали ще ви хареса.

Това е походова игра, при която двама играчи играят един срещу друг. Има различни видове карти като миньони, заклинания и герои и комбинирането им е ключът към успеха. Играчите трябва да бъдат внимателни с управлението на ресурсите (мана) и да направят всичко възможно, за да надбягат опонентите си.

За съжаление, безплатната видео игра е достъпна само за компютър и мобилни телефони. Не се предлага на игрови конзоли и като се има предвид, че съществува от повече от осем години, е малко вероятно някога да получи порт за конзола.

Hearthstone съдържа много елементи от познанията на поредицата Warcraft, което го направи много популярен сред  играчите на World of Warcraft   .

Платформи   : PC, iOS, Android, macOS.


7) Дестинация 2

Bungie пусна безплатна версия на   Destiny 2   , на която играчите по целия свят могат да се насладят. Въпреки че можете да закупите играта, определено първо трябва да изтеглите безплатната версия и да проверите с какво идва и дали ви харесва.

Destiny 2 е шутър от първо лице, който има елементи на ролеви и масови мултиплейър онлайн игри. Това е игра с отворен свят и играчите могат свободно да изследват света на играта, за да намерят нови битки и да получат плячка.

Безплатната версия на Destiny 2 има   много съдържание   , включително PvE и PvP битки. Играчите също имат достъп до всички планети и дори DLC области.

Платформи   : PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Google Stadia.


8) титрант

Valorant е безплатна за игра, но може да не е правилната игра за всеки (Изображение чрез Riot Games)
Valorant е безплатна за игра, но може да не е правилната игра за всеки (Изображение чрез Riot Games)

Valorant   е друга фантастична безплатна видео игра, която играчите могат да изтеглят през 2022 г. За съжаление, нейната целева аудитория е доста специфична, тъй като е състезателен шутър от първо лице.

Това е отборна игра и играчите са поставени в атакуващ или защитаващ се отбор в началото на всеки рунд. Играчите могат да печелят пари, като изпълняват цели и купуват по-добри оръжия с тях. Освен това всеки герой има свои собствени способности и заклинания.

Ако обичате   тактическите стрелби   или сте фен на Counter-Strike, тогава трябва да проверите Valorant и да видите дали можете да победите конкуренцията.

В момента безплатната видео игра е достъпна само за компютър. Има обаче някои течове, които показват, че Riot Games може да пусне своята конзолна версия.

Платформи   : PC.


9) Genshin Impact

Genshin Impact   е може би най-релаксиращата и красива безплатна видео игра, налична в момента за изтегляне. Той разполага с графики в аниме стил и отворен свят, който играчите да изследват.

Това е екшън RPG видео игра, която съчетава изследване и битка в отворен свят с оръжия и магия. Предлага се на множество платформи, което го прави идеалният избор за игра, независимо дали сте у дома или в движение.

Genshin Impact е друга видео игра, чиято система за монетизиране е критикувана. Все пак трябва да го опитате и да видите дали работи за вас.

Платформи   : PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Android, iOS.


10) Dota 2

Dota 2 е най-популярната MOBA игра и е безплатно заглавие (Изображение чрез Valve)
Dota 2 е най-популярната MOBA игра и е безплатно заглавие (Изображение чрез Valve)

Dota 2   е най-популярната MOBA видео игра. Той е в ефир от близо десетилетие и за това време спечели доста последователи. Много геймъри я смятат за една от най-добрите видео игри на всички времена, така че трябва да я опитате.

Тя се върти около нападение и защита на старите (бази). Всеки отбор има древен и трябва да го защитава от враговете си. Въпреки че предпоставката може да не звучи много забавно, геймплеят определено е!

За съжаление Dota 2 в момента е достъпна само на компютър. Геймплеят   е доста сложен   , така че може да не види конзолен порт в близко бъдеще.

Въпреки че безплатната игра има стръмна крива на обучение, нейният геймплей е невероятен и възнаграждаващ. Освен това най-квалифицираните играчи имат възможност да се състезават в турнири по Dota 2 и да спечелят големи пари.