Top 10 Jocuri Gratuite Pentru PC Din 2023

Cele mai bune jocuri gratuite pentru PC

Cele mai bune jocuri gratuite pentru PC: Există multe jocuri video gratuite disponibile pentru descărcare pe toate platformele de jocuri în 2023. De la computer la mobil, jucătorii din întreaga lume se pot bucura de unele titluri populare fără a le cumpăra.

În timp ce   jocurile video plătite costă de obicei 60 USD și oferă o mulțime de conținut, unele dintre ele sunt pur și simplu dezamăgitoare. Multe jocuri AAA au eșuat în ultimii ani și au provocat neîncredere în rândul dezvoltatorilor de jocuri și al jucătorilor deopotrivă. De aceea, unii jucători preferă titluri gratuite care oferă suficient conținut, mai multă distracție și mai puțină bătaie de cap.

În acest articol, vom enumera primele 10 jocuri video gratuite pe care jucătorii le pot descărca și încerca. Toate aceste titluri sunt dezvoltate de companii renumite și unele dintre ele au chiar milioane de jucători simultan.


10 jocuri video gratuite care au cucerit milioane de jucători din întreaga lume

1) Fortnite

Fortnite este unul dintre cele mai bune jocuri video din toate timpurile (Imagine prin Epic Games)
Fortnite este unul dintre cele mai bune jocuri video din toate timpurile (Imagine prin Epic Games)

Fortnite a fost lansat în septembrie 2017 și s-a impus ca unul dintre cele mai bune jocuri video din toate timpurile. Este complet gratuit de jucat, dar jucătorii pot cumpăra articole cosmetice care nu le oferă niciun avantaj competitiv.

La aproape cinci ani de la lansare, jocul video are încă milioane de jucători simultani, ceea ce îl face unul dintre cele mai populare titluri ale momentului.

Obiectivul Fortnite este de a supraviețui cât mai mult posibil și de a fi ultima persoană în picioare. Ceea ce îl diferențiază de alte jocuri Battle Royale este mecanica de construcție, deoarece jucătorii pot construi diferite structuri, cum ar fi pereți, conuri, podele și multe altele.

Sunt disponibile jocuri video gratuite pentru PC, console de jocuri și telefoane mobile. Din păcate, descărcarea jocului pentru telefoane mobile nu este o sarcină ușoară, dar puteți consulta ghidul nostru de descărcare Fortnite pentru instrucțiuni simple.

Platforme   : PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Nintendo Switch, Android, iOS.


2) Apex Legends

Apex Legends este un alt battle royale de succes pe listă. În timp ce Fortnite are mecanica sa unică care îl face popular, Apex Legends este, fără îndoială, cel mai distractiv joc Battle Royale la persoana întâi de acolo.

Alegerea eroului perfect (legenda) este cheia succesului, iar dacă stăpânești pe unul dintre ei, nu există nicio îndoială că vei avea un loc înalt în fiecare joc.

La fel ca Fortnite, Apex Legends este despre supraviețuire și despre a fi ultimul jucător în picioare. Deși jocul nu are o mecanică de construcție, fiecare legendă are propriile trăsături și abilități unice, care diferențiază jocul.

Dacă jucătorii au nevoie de un shooter distractiv și relaxant care să le solicite să supraviețuiască cât mai mult timp, Apex Legends ar putea fi cea mai bună alegere.

Platforme   : PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Nintendo Switch, Android, iOS.


3) Call of Duty: Warzone

Al treilea și ultimul joc Battle Royale din această listă,   Call of Duty: Warzone   este un joc video gratuit, perfect pentru oricine iubește împușcăturile realiste la persoana întâi.

Este un alt titlu care cere jucătorilor să supraviețuiască până la capăt pentru a câștiga. Ei coboară dintr-un avion și aleg un loc de aterizare pe o hartă imensă, de unde pot ridica arme și pot intra în luptă pentru a supraviețui.

Deși nu este la fel de popular ca cele două jocuri anterioare de pe listă, are în continuare o comunitate activă și primește noi actualizări din când în când. Warzone este perfect pentru oricine îi place un joc realist pe care Fortnite și Apex Legends nu le pot oferi.

Platforme   : PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S.


4) RĂNIREA

SMITE este un MOBA care este disponibil pentru console și PC (Imagine prin Titan Forge Games)
SMITE este un MOBA care este disponibil pentru console și PC (Imagine prin Titan Forge Games)

SMITE   este un joc video Multiplayer Online Battle Arena (MOBA) care poate fi jucat pe console de jocuri și PC. Funcționează surprinzător de bine pe console și nu este greu de jucat.

Jocul gratuit are multe moduri diferite, dar Conquest este cel mai popular. Necesită jucătorilor să avanseze la baza inamică și să o distrugă. Ei se confruntă cu multe obstacole diferite pe parcurs, inclusiv creaturi și turnuri de apărare.

SMITE este perfect pentru iubitorii de mitologie, deoarece personajele sale principale sunt zei din diferite panteoane, inclusiv zei greci, chinezi și egipteni.

Pe lângă modurile de joc casual, jucătorii extrem de pricepuți pot concura în turnee cu fonduri de premii de peste un milion de dolari.

Platforme   : PC, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch.


5) World of Tanks

După cum sugerează și numele, World of Tanks se referă la vehicule de luptă puternice. Obiectivul jocului este   lupta dintre jucători și jucători   și este disponibil pe diverse dispozitive de jocuri, inclusiv pe telefoanele mobile.

Jocul video gratuit are mai multe moduri de joc, dar obiectivul principal este în principal eliminarea tancurilor inamice. În plus, jucătorii pot juca și modul de joc în care captează bazele inamice.

World of Tanks este disponibil de peste 10 ani și a atras milioane de jucători. Din păcate, se bazează pe un model de afaceri freemium, care ar putea să nu fie perfect pentru mulți jucători. Jocul este gratuit, dar dacă cheltuiești bani pe el, poți obține un avantaj imens față de adversarii tăi.

Platforme   : PC, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One, Nintendo Switch, Android, iOS, macOS.


6) piatră de vatră

Hearthstone este unul dintre cele mai distractive jocuri video gratuite (Imagine prin Blizzard Entertainment)
Hearthstone este unul dintre cele mai distractive jocuri video gratuite (Imagine prin Blizzard Entertainment)

Hearthstone   este unul dintre cele mai bune și mai relaxante jocuri video gratuite. Dacă vă plac jocurile de cărți de colecție, cu siguranță ar trebui să încercați Hearthstone și să vedeți dacă vă plac.

Acesta este un joc pe rând în care doi jucători joacă unul împotriva celuilalt. Există diferite tipuri de cărți, cum ar fi minioni, vrăji și eroi, iar combinarea lor este cheia succesului. Jucătorii trebuie să fie atenți la gestionarea resurselor (mana) și să facă tot posibilul pentru a-și depăși adversarii.

Din păcate, jocul video gratuit este disponibil doar pentru PC și telefoane mobile. Nu este disponibil pe console de jocuri și, având în vedere că există de peste opt ani, este puțin probabil să aibă vreodată un port pentru consolă.

Hearthstone conține multe elemente din tradiția seriei Warcraft, ceea ce a făcut-o foarte populară printre  jucătorii World of Warcraft   .

Platforme   : PC, iOS, Android, macOS.


7) Destinația 2

Bungie a lansat o versiune gratuită a   Destiny 2   de care se pot bucura jucătorii din întreaga lume. Deși puteți cumpăra jocul, cu siguranță ar trebui să descărcați mai întâi versiunea gratuită și să verificați cu ce vine și dacă vă place.

Destiny 2 este un shooter la persoana întâi care are elemente de joc de rol și jocuri online multiplayer masiv. Este un joc în lume deschisă, iar jucătorii pot explora liber lumea jocului pentru a găsi noi lupte și a obține pradă.

Versiunea gratuită a lui Destiny 2 are   o mulțime de conținut   , inclusiv luptă PvE și PvP. Jucătorii au, de asemenea, acces la toate planetele și chiar la zonele DLC.

Platforme   : PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Google Stadia.


8) titrant

Valorant este gratuit, dar s-ar putea să nu fie jocul potrivit pentru toată lumea (Imagine prin Riot Games)
Valorant este gratuit, dar s-ar putea să nu fie jocul potrivit pentru toată lumea (Imagine prin Riot Games)

Valorant   este un alt joc video gratuit fantastic pe care jucătorii îl pot descărca în 2022. Din păcate, publicul său țintă este destul de specific, deoarece este un shooter competitiv la persoana întâi.

Acesta este un joc bazat pe echipe, iar jucătorii sunt plasați într-o echipă de atac sau de apărare la începutul fiecărei runde. Jucătorii pot câștiga bani prin îndeplinirea obiectivelor și pot cumpăra arme mai bune cu ele. De asemenea, fiecare personaj are propriile abilități și vrăji.

Dacă vă plac   shooterii tactici   sau sunteți fan Counter-Strike, atunci ar trebui să verificați Valorant și să vedeți dacă puteți învinge concurența.

În prezent, jocul video gratuit este disponibil doar pentru PC. Cu toate acestea, au existat unele scurgeri care indică faptul că Riot Games ar putea lansa versiunea pentru consolă.

Platforme   : PC.


9) Genshin Impact

Genshin Impact   este probabil cel mai relaxant și frumos joc video gratuit disponibil în prezent pentru descărcare. Prezintă o grafică în stil anime și o lume deschisă pe care să o exploreze jucătorii.

Este un joc video RPG de acțiune care combină explorarea și lupta într-o lume deschisă cu arme și magie. Este disponibil pe mai multe platforme, ceea ce îl face alegerea perfectă pentru a juca, indiferent dacă ești acasă sau în deplasare.

Genshin Impact este un alt joc video al cărui sistem de monetizare a fost criticat. Cu toate acestea, ar trebui să îl încercați și să vedeți dacă funcționează pentru dvs.

Platforme   : PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Android, iOS.


10) Dota 2

Dota 2 este cel mai popular joc MOBA și este un titlu gratuit (Imagine prin Valve)
Dota 2 este cel mai popular joc MOBA și este un titlu gratuit (Imagine prin Valve)

Dota 2   este cel mai popular joc video MOBA. A fost difuzat de aproape un deceniu și a câștigat destul de mult în acea perioadă. Mulți jucători îl consideră unul dintre cele mai bune jocuri video din toate timpurile, așa că trebuie să-l încercați.

Se învârte în jurul atacului și apărării celor vechi (baze). Fiecare echipă are un vechi și trebuie să-l protejeze de inamicii lor. Deși premisa s-ar putea să nu sune prea distractiv, jocul este cu siguranță!

Din păcate, Dota 2 este disponibil momentan doar pe PC. Modul   de joc este destul de complex   , așa că este posibil să nu vadă un port de consolă în viitorul apropiat.

Deși jocul gratuit are o curbă de învățare abruptă, jocul său este uimitor și plin de satisfacții. De asemenea, cei mai pricepuți jucători au posibilitatea de a concura în turneele Dota 2 și de a câștiga bani mulți.