Ce Este GPT Chat Și Ce Poți Face Cu El?

Ce Este GPT Chat Și Ce Poți Face Cu El?

Ce este GPT Chat? ChatGPT este un model puternic de generare a limbajului dezvoltat de OpenAI. Se bazează pe arhitectura GPT (Generative Pre-Training Transformer) și poate genera text asemănător omului într-o gamă largă de stiluri și formate.

Unul dintre beneficiile cheie ale ChatGPT este capacitatea sa de a înțelege contextul și de a genera text coerent și coerent. Acest lucru îl face ideal pentru o gamă largă de cazuri de utilizare, inclusiv:

1.   Scrierea de eseuri , articole și scrisori de intenție: ChatGPT poate ajuta la scrierea sarcinilor prin generarea unei copii bazate pe un anumit mesaj sau subiect. Acest lucru poate fi util în special atunci când ești blocat cu o anumită parte a unui eseu sau articol și ai nevoie de inspirație pentru a merge mai departe.

2.   Generați scriere creativă: indiferent dacă sunteți romancier, poet sau scenarist, ChatGPT vă poate ajuta să generați idei noi, să le extindeți pe cele existente și chiar să scrieți scene sau povești întregi.

3.  Răspundeți la întrebări și furnizați informații: ChatGPT poate fi folosit pentru a răspunde la întrebări și a furniza informații pe o gamă largă de subiecte, ceea ce îl face un instrument puternic pentru crearea de chatbot sau asistenți virtuali.

4.   Generarea de fragmente de cod: ChatGPT poate genera fragmente de cod în diferite limbaje de programare, ceea ce îl face un instrument util pentru dezvoltatori și programatori.

5.   Traduceți text: ChatGPT poate traduce text dintr-o limbă în alta, făcându-l un instrument puternic pentru localizare și internaționalizare.

6.   Rezumați articole sau documente lungi: ChatGPT poate rezuma articole sau documente lungi, făcându-l un instrument util pentru cercetători și studenți.

7.   Crearea dialogului Chatbot sau Asistent virtual: ChatGPT poate fi folosit pentru a genera răspunsuri la întrebările clienților în scenarii de servicii pentru clienți sau ca o componentă a unui chatbot sau asistent virtual.

8.   Generați descrieri de produse, titluri sau copie a reclamelor: ChatGPT poate fi folosit pentru a genera descrieri, titluri și copii de anunțuri pentru produse, ceea ce îl face un instrument util pentru comerțul electronic și marketingul digital.

Acestea sunt doar câteva exemple de ceea ce puteți face cu ChatGPT, dar posibilitățile sunt practic nesfârșite. Cu capacitatea sa de a înțelege contextul și de a genera text asemănător omului, ChatGPT este un instrument puternic care poate fi utilizat într-o gamă largă de industrii și aplicații.

Cum poate un AI să genereze scriere creativă?

Nu ar trebui să fie creativ? Asta nu vine de la om? Răspunsul este, depinde. GPT Chat nu este un înlocuitor pentru scriitor. Este mai mult ca un instrument care îmbunătățește productivitatea scriitorului. În același mod în care calculatorul nu înlocuiește oamenii, doar îi face mai eficienți în rezolvarea ecuațiilor.

Am cerut Chat GPT să „descrie un apartament murdar cu un covor roz murdar și găuri în perete”.

Iată rezultatul: apartamentul este slab luminat și dezordonat. Covorul roz murdar este pătat și uzat în unele zone. Găurile din pereți dezvăluie tencuiala și izolația prăbușită. Aerul este mucegăit și se simte un miros puternic de mucegai. Bucătăria și baia sunt în paragină, cu aparate murdare, linoleum decojit și mucegai care crește în chit. Impresia generală este de neglijență și întreținere slabă.

Nu e grozav, dar nici nu e gunoi în groapă.

Apoi, am rugat-o să descrie aleea de lângă apartament.

Ieșirea: Aleea de lângă apartament este îngustă și îngustă. Pavajul este crăpat și neuniform, cu buruieni crescând prin goluri. Pereții clădirilor din jur sunt înnegriți de murdărie și graffiti. Sunt grămezi de gunoi și articole aruncate împrăștiate și un miros puternic de deșeuri putrezite pătrunde în aer. Singura lumină vine de la câteva felinare care pâlpâie, care aruncă umbre ciudate pe pavajul spart. Este un loc întunecat și neatrăgător, cu un sentiment de pericol și abandon.

Îmi plac luminile care pâlpâie și mormanele de gunoi. Dar din nou, cea mai mare parte inutilizabil în ceea ce privește propozițiile.

Toți scriitorii creativi se bucură de anumite aspecte ale scrisului mai mult decât de altele. Unii le place să scrie dialoguri, altora le place să creeze personaje de uz casnic și altora le place să petreacă șase paragrafe descriind o fermă veche. Dar există unele părți ale procesului despre care majoritatea scriitorilor vor recunoaște că pot fi plictisitoare. Acesta este locul în care GPT Chat poate fi util.

Să presupunem că personajul tău întâlnește o persoană fără adăpost în drum spre muncă. Nu vrei să petreci prea mult timp cu asta, dar vrei și să-l păstrezi interesant. Să vedem ce vine cu Chat GPT.

Întrebare: Descrieți o persoană fără adăpost unică și interesantă care stă în fața unui McDonald’s

Ieșire: Persoana fără adăpost care stă în fața McDonald’s este un bărbat de vârstă mijlocie, cu o față zdrobită și cu ochi buni. Poartă un hanorac zdrențuit și blugi rupti, dar stă în picioare, cu un sentiment de demnitate și mândrie. Părul lui este sălbatic și neîngrijit, dar îngrijit, iar barba îi este tunsă îngrijit. Are în față un mic semn de carton pe care scrie „Orice ajută, Dumnezeu să te binecuvânteze”.

Când oamenii trec pe lângă el, el îi întâmpină cu un zâmbet cald și o vorbă bună. Pare să aibă o atitudine pozitivă, în ciuda circumstanțelor sale dificile. Este absorbit de o carte, iar când oamenii trec, ridică privirea și îi întâmpină cu un zâmbet prietenos. Se pare că a găsit o oarecare mângâiere în literatură și o folosește ca mijloc de a scăpa de realitatea actuală. Este un aspect unic care te face să te evidențiezi de alți oameni fără adăpost.

Din nou, nu fantastic, dar totuși un rezultat interesant. Dacă ai scrie o poveste, ai putea să o folosești ca punct de plecare și să o editezi în ceva grozav. GPT Chat nu ar trebui să fie niciodată folosit ca generator final de text. Mai ales pentru scrierea creativă. Scrisul lui este plictisitor, fad și tinde să înceapă multe propoziții cu „el” sau „el/ea”, ceea ce devine rapid plictisitor.

Îi poți cere să scrie în stilul anumitor autori, dar încă nu se pricepe prea bine la asta.

Obținerea unui rezultat grozav cu GPT Chat poate fi adesea obținută prin acordarea unui anunț interesant.

Să încercăm să descriem din nou apartamentul, dar să schimbăm indicatorul.

Postare veche: Descrieți un apartament murdar cu covor roz murdar și găuri în perete

Notă nouă: descrieți un apartament dezgustător cu două dormitoare, într-o zonă murdară și violentă a orașului New York, în viitorul apropiat, într-un oraș din New York care a fost devastat de un virus, adăugați câteva elemente cyberpunk foarte mici în apartament, ar trebui să existe și o pisică cu un singur ochi, la Ernest Hemmingway

Plecare: Apartamentul cu două dormitoare este situat într-o clădire dărăpănată într-o zonă murdară și violentă a orașului New York în viitorul apropiat. Orașul a fost devastat de un virus, iar străzile cândva pline de viață sunt acum abandonate și acoperite de vegetație. Clădirea este în paragină, cu pereți de beton prăbușiți și ferestre sparte. Liftul nu funcționează și casa scării este întunecată și mucegăită.

În interiorul apartamentului, pereții sunt pătați și ciobiți, iar podelele sunt acoperite cu linoleum murdar. Mobilierul este vechi și uzat, iar ferestrele sunt scânduri. într-un colț al sufrageriei se află obiecte cyberpunk mici, improvizate, un computer improvizat așezat pe o masă răzbunitoare, fire și plăci de circuite care se revarsă pe părțile laterale. Ecranul pâlpâie cu statică, dar nu este clar dacă încă funcționează.

În mijlocul camerei stă o pisică cu un singur ochi, cu un petic peste un ochi, care amintește de pisica lui Ernest Hemingway. Pisica pare obosită și slabă, dar reușește totuși să toarcă mulțumită în timp ce se ghemuiește într-o pătură răvășită. Apartamentul poate fi degradat și într-o zonă periculoasă a orașului, dar pisica pare să fi găsit un sentiment de casă și confort în mijlocul haosului.

În general, rezultatul este în mare parte gunoi. Am întrebat prea multe lucruri care au încurcat modelul. Deși unele detalii sunt fantastice.

Pereții de beton se prăbușesc, liftul nu funcționează, ferestrele sunt astupate, semnele de neon pâlpâie, un computer improvizat stă pe o masă răzvrătită, fire și plăci de circuite care se revarsă peste părțile laterale, pisica toarcă mulțumită pe pătura usită.

Cu câteva ajustări, acestea sunt utilizabile. Ai putea folosi aceste detalii pentru a rescrie paragraful și a-l face fantastic.

Oricum. Există multe lucruri pe care Chat GPT le poate face și îi încurajez pe toată lumea să încerce și să se joace cu instrucțiunile cât timp serviciul este încă gratuit. La un moment dat vor începe să taxeze pentru el și va fi costisitor să experimentezi. Gândiți-vă la această perioadă ca la un antrenament gratuit.