10 Beste Gratis Videoconverters Voor Pc

Gratis videoconverters

Gratis videoconverters : beoordeling en vergelijking van de beste videoconversiesoftware met functies en prijzen. Selecteer degene uit deze lijst met de best betaalde en gratis online videoconversietools om elke video snel en gemakkelijk te converteren:

Wat is een video-omzetter?

Met videoconversietools kunt u een video van het ene formaat naar het andere converteren. Het eerste commercieel succesvolle videoformaat was Quad en werd geïntroduceerd in 1956. In de daaropvolgende decennia werden verschillende andere videoformaten geïntroduceerd.

Of u nu in een professionele filmstudio werkt of zelfgemaakte films bewerkt, het kan zijn dat u onbewerkte videobestanden van het ene formaat naar het andere moet converteren. Er zijn tientallen conversietools online beschikbaar. Als u op zoek bent naar de beste conversiesoftware, dan bent u hier aan het juiste adres.

Hier beantwoorden we veelgestelde vragen over videoconversietools en geven we een overzicht van de beste tools die online beschikbaar zijn.

Lijst met de beste gratis videoconverters

Hier is een lijst met de beste gratis videoconverters voor pc

 1. WinX HD Video Converter Deluxe
 2. FonePaw Video Converter Ultimate
 3. ByClick-downloader
 4. HitPaw Video-omzetter
 5. Gemakkelijk Video Converter Ultiem
 6. VideoProc
 7. Leawo video-omzetter
 8. iTubeGo
 9. Aiseesoft Video Converter Ultimate
 10. Wondershare UniConverter
 11. Vermogensregisseur 365
 12. NCH-prisma
 13. elke video omzetter
 14. Freemake Video-omzetter
 15. handrem
 16. DivX-omzetter
 17. Movavi-video-omzetter
 18. online converteren
 19. Gihosoft gratis video-omzetter
 20. DVD VideoSoft Gratis video-omzetter
 21. AVS-video-omzetter

#1)  WinX HD Video Converter Deluxe

Deze tool is een van de beste gratis videoconverters voor pc.

Best voor:  commerciële advertentiestudio’s, freelancers en videobewerking thuis.

Prijzen:  Gratis + Premium. De premium-versie is $ 29,95 (was $ 59,95) na 50% korting voor een beperkte tijd. Gebruik de exclusieve WinX  HD Video Converter Deluxe  couponcode „WINX-20SP-OFFER“ bij het  afrekenen.

WinX HD Video Converter Deluxe

WinX HD Video Converter Deluxe is een krachtige en multifunctionele videotool. Deze software helpt gebruikers om elke 4K-, HD-video naar MP4 (HEVC/H.264), MKV, AVI, iPhone, iPad, Android en meer dan 420 uitvoerprofielen te converteren.

Door gebruik te maken van de unieke hardwareversnellingstechnologie van niveau 3, verwerkt het video’s met 47x real-time hoge snelheid.

Kenmerken:

 • Converteer 4K-, HD-video’s naar elk formaat.
 • GPU-versnelling, hoge snelheid, verliesvrije kwaliteit.
 • Verklein de grootte van het videobestand.
 • Video’s bewerken, knippen, bijsnijden, samenvoegen.
 • Download online video’s van meer dan 1000 sites.
 • Extraheer audio/snapshot uit video, voeg ondertitels toe aan video.
 • Maak diavoorstellingen met foto’s.

Nadelen:

 • Het mist functies zoals het branden van video’s op dvd, tekstvertelling.

Uitspraak:

Compressie en bewerking van videobestanden zijn ook beschikbaar in het programma. Het heeft een intuïtieve interface en de bediening is vrij eenvoudig.

=>  Download de gratis proefversie of koop nu met 50% korting


#2)  FonePaw Video Converter Ultimate

Het beste voor  particulieren, thuisvideobewerking en kleine en grote bedrijven.

Veel mensen gebruiken deze tool omdat het een van de beste gratis videoconverters voor pc is.

Prijzen:  Uw gratis proefversie is beschikbaar om te downloaden. De licentie voor één gebruiker is beschikbaar voor $ 39,95 en een gezinslicentie voor $ 69,95. Het biedt een geld-terug-garantie van 30 dagen.

FonePaw Video-omzetter

FonePaw Video Converter Ultimate is een multifunctionele applicatie. Het biedt de functionaliteiten om video’s, een dvd en audio te converteren, bewerken en afspelen. Het converteert met hoge snelheid en biedt een hogere kwaliteit. FonePaw heeft tools voor het converteren, samenvoegen en bewerken van video en audio. Het bevat een videocompressor, dvd-ripper en videospeler.

Kenmerken:

 • FonePaw Video Converter Ultimate maakt gebruik van NVIDIA CUDA en AMD APP-versnellingstechnologie om conversie met hoge snelheid te bieden.
 • Het kan HD- en SD-video’s met hoge snelheid en met hoge kwaliteit converteren door video’s te decoderen en te coderen op een CUDA-compatibele grafische kaart.
 • Hiermee kunt u enkele en meerdere video’s tegelijk converteren.

Nadelen:

 • Er zijn geen nadelen te noemen.

Oordeel:  FonePaw Video Converter Ultimate is een alles-in-één videoconversiesoftware. Ondersteunt meer dan 300 video- en audioformaten. Hiermee kunt u verschillende instellingen aanpassen voor het bewerken en verbeteren van de kwaliteit van de video. Met deze ultieme dvd-ripper voor thuis kunt u  dvd’s thuis rippen en converteren naar video’s in verschillende formaten  zoals MP4 en AVI.= 

>  Bezoek de website van FonePaw Video Converter Ultimate


#3)  ByClick-downloader

Het beste voor  het downloaden van video’s van elke website en in elk formaat.

Prijzen:  ByClick Downloader kan gratis worden gedownload. De premium-versie is beschikbaar voor $ 19,99.

ByClick-downloader

ByClick Downloader is een platform voor het maken van back-ups van video’s vanaf elk platform. Ondersteunt meer dan 40 sites zoals YouTube, Dailymotion, Facebook, enz. om reservekopieën van de video’s te maken. Je kunt de video’s downloaden in HD- en 4K-kwaliteit.

Kenmerken:

 • Met ByClick Downloader kunt u video’s downloaden in elk formaat en elke kwaliteit.
 • Hiermee kunt u de download volgen.
 • Met behulp van deze tool kun je volledige YouTube-afspeellijsten en -kanalen downloaden.
 • U kunt YouTube-bijschriften, Instagram-gebruikersfoto’s, enz.
 • Het biedt veel meer functies, zoals meerdere downloads.

Nadelen:

 • Er zijn geen nadelen te noemen.

Oordeel:  ByClick Downloader heeft een downloadmodus met één klik en biedt de mogelijkheid om de video’s rechtstreeks vanuit de webbrowser te downloaden. Het heeft de mogelijkheid om privévideo’s van YouTube en Facebook te downloaden.

=>  Bezoek de ByClick Downloader-website


#4)  HitPaw Video-omzetter

Het beste voor  beginners om video’s, audio en miniaturen te downloaden van meer dan 10.000 websites, waaronder YouTube, Facebook en Vimeo.

Prijzen:  gratis proefversie beschikbaar voor conversie en download. Startprijs van $ 19,95 en 1-jarige upgradelicentie voor $ 39,95 per jaar en een levenslange upgradelicentie voor één gebruiker voor $ 79,95.

hitpaw

HitPaw Video Converter voor Mac en Windows is voornamelijk een YouTube-video-downloader omdat het YouTube-video’s naar uw bureaublad kan downloaden. Daarna is de app een YouTube-video-omzetter die YouTube-video’s naar MP4 kan converteren, een handiger formaat voor bewerkingstools.

Kenmerken:

 • Converteer video’s naar meer dan 1000 formaten en apparaten Sla video’s van meer dan 10.000 populaire websites op met één klik.
 • Download afspeellijsten en kanalen in bulk met ultrahoge snelheid (alleen Windows-versie).
 • Converteer Apple Music, iTunes Music, audioboeken en podcasts (alleen Windows-versie).
 • Extra videobewerkingsfuncties die uw video-ervaring verbeteren.
 • 90x snellere videoconversiesnelheid zonder kwaliteitsverlies.

Nadelen:

 • Er zijn geen nadelen te noemen.

Oordeel:  HitPaw Video Converter is een 3-in-1 videotoolsoftware waarmee gebruikers video’s op de meest efficiënte manier kunnen converteren, downloaden en bewerken. De nieuwste versie van HitPaw Video biedt downloads van YouTube-afspeellijsten, Apple Music-downloads en Tik Tok-downloads zonder watermerken. Afgezien van deze geweldige updates voor video-downloaders, heeft HitPaw Video Converter ook de conversie- en bewerkingsfuncties geoptimaliseerd.

=>  Bezoek de HitPaw Video Converter-website


#5)  Ultieme eenvoudige video-omzetter

Ideaal voor  professionele en incidentele redacteuren.

Prijs:

 • Jaarplan: $ 39,99
 • Eeuwigdurend abonnement: $ 55,99
 • Gezinsabonnement: $ 149,99
Gemakkelijk Video Converter Ultiem

Met Eassiy krijgt u meer dan 20 multimediatools om video’s te converteren, bewerken en comprimeren. De software kan worden gebruikt om verschillende video- en audiobestandsindelingen te converteren. U kunt op Eassiy vertrouwen om meerdere video’s tegelijk te converteren.

De software maakt de conversie eenvoudig zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van de originele video. U kunt eenvoudig 4K-, 8K- en UHD-video’s converteren met up- of downcodering. Bovendien stelt de toegevoegde GPU-versnelling Eassiy in staat om video’s te converteren met snelheden die 60 keer sneller zijn dan de meeste traditionele videoconverters die er zijn.

Kenmerken:

 • Multicore-processoroptimalisatie
 • Batch-videoconversie
 • Verliesloze videoconversie
 • Converteer video naar 8K-resolutie

Nadelen:

 • 1 licentie per pc, tenzij u het gezinsabonnement neemt.

Oordeel:  Met een snelheid die 60 keer sneller is dan gemiddeld, kan het een groot aantal video- en audiobestandsindelingen gemakkelijk converteren zonder afbreuk te doen aan de oorspronkelijke kwaliteit van het bestand. Het is ook een van die zeldzame converters die een video kunnen upsamplen naar 8K. Als zodanig heeft Eassiy onze hoogste aanbeveling.

=>  Bezoek de Eassiy Video Converter Ultimate-website


#6)  Videoproces

Het beste voor  beginners, docenten, gamers, live-enthousiastelingen, sportliefhebbers, enz.

Prijs:  Met de proefversie kunt u een kort video-audiobestand in minder dan 5 minuten converteren. De volledige versie begint vanaf $ 29,95. Er is een geld-terug-garantie van 30 dagen beschikbaar.

=>  Gebruik coupon „PROMO“ bij het afrekenen om 65% te besparen op een levenslange licentie

VideoProc

VideoProc is een eenvoudige maar krachtige video/audio/dvd-converter die ook wordt geleverd met krachtige functies voor het bewerken, downloaden en branden van video’s. Het voert deze functies met een volledig versnelde snelheid uit en kan 4K/8K/grote video verwerken zonder vast te lopen. Het biedt een gratis oplossing voor zowel Windows- als Mac-platforms.

Kenmerken:

 • Ondersteunt bijna alle audio van video’s als invoer, incl. meer dan 370 codes; Ondersteuning van 4K/8K/HD/3D/VR-video’s.
 • Converteer elke video, audio, dvd naar 420+ formaten en apparaten, bijvoorbeeld H264 naar H265 (HEVC), MKV naar MP4.
 • Sta batchconversie toe; Upscale HD/SD naar 4K, Downscale 4K naar 1080p/720p. No.1 snelle verwerkingssnelheid.
 • Bied de functionaliteiten om de video’s te verwerken, zoals knippen, samenvoegen, bijsnijden, roteren, ondertiteling toevoegen, effecten geven, video stabiliseren, ruis verwijderen, GIF maken, watermerk toevoegen, enz.
 • Download video’s en audio van meer dan 1000 online sites, incl. YouTube. Leg desktop- en mobiel scherm vast in 3 modi, maak PIP-video, enz.

Verder lezen => Hoe  HitPaw Watermark Remover Tool te gebruiken

Oordeel:  VideoProc is de enige complete GPU-versnelde videobewerkings- en conversiesoftware. Het biedt u in realtime een 47 keer hogere verwerkingssnelheid. Het is uw beste keuze voor het converteren en bewerken van 4K/grote video’s.

=>  Download de gratis versie  of  gebruik de coupon „PROMO“ om levenslang 65% te besparen op de volledige versie


#7)  Leawo Video-omzetter

Het beste voor  gebruiksvriendelijke HD-videoconversie met verschillende functies, zoals batch-HD-videoconversie.

Prijs:  beschikbaar als een upgradelicentie van 1 jaar voor één gebruiker voor $ 29,95 per jaar en een levenslange upgradelicentie voor één gebruiker voor $ 39,95. Het kan gratis worden geprobeerd.

Leawo video-omzetter

Leawo Video Converter is een hulpmiddel om gewone en HD-video’s te verwerken en om te zetten naar alle pop-video- en audioformaten. Het heeft functies om 3D-films te maken, video’s naar YouTube te uploaden en nog veel meer.

Het ondersteunt meer dan 180 formaten voor video- en audioconversie. Met de tool kunt u de speciale effecten op de uitvoer toepassen.

Kenmerken:

 • Leawo Video Converter biedt de functies om 3D-video’s te maken van gewone en HD-video’s met ondersteuning voor zes verschillende 3D-effecten.
 • Het heeft een  interne video-editor  om HD-video’s aan te passen.
 • Het heeft professionele HD-videobewerkingsfuncties en geavanceerde videoparameterinstellingen.
 • Het heeft functies om HD-video’s bij te snijden of bij te snijden, een watermerk toe te voegen, video-effecten toe te voegen, enz.

Nadelen:

 • Er zijn geen nadelen te noemen.

Oordeel:  de tool helpt je HD-films te bekijken op verschillende apparaten zoals iPhone, iPad, Galaxy S5, enz., En dat ook zonder kwaliteitsverlies. Het heeft uitstekende 2D- en 3D-conversiemogelijkheden. Het biedt een gebruiksvriendelijke HD-videoconversie-ervaring.

=>  Bezoek de Leawo Video Converter-website


#8)  iTubeGo

Het beste voor  audio- en videoconversiemogelijkheden.

Prijzen:  levenslang abonnement ($ 29,95 levenslang/1 pc), abonnement van 1 maand ($ 9,95 1 maand/1 pc), jaarabonnement ($ 19,95 1 jaar/1 pc), gezinsabonnement ($ 39,95 levenslang/2-5 pc’s). gratis abonnement. 30-dagen geld terug garantie.

iTubeGo

iTubeGo is een YouTube-downloader voor Windows-, Mac- en Android-apparaten. Het heeft video- en audioconversiefuncties. U kunt audio- en videobestanden converteren naar meer dan 20 formaten. Hiermee kun je de video’s converteren naar formaten die geschikt zijn voor verschillende apparaten zoals iPhone, iPad, iPod en Android.

Kenmerken:

 • Met iTubeGo kun je YouTube-video’s, afspeellijsten en kanalen downloaden.
 • Ondersteunt het downloaden van bulkvideo’s.
 • Ondersteunt meer dan 10.000 websites om video’s te downloaden, waaronder Facebook en Instagram.
 • iTubeGo biedt de functies om uw videoprivacy te beschermen.

Nadelen:

 • Er zijn geen nadelen te noemen.

Oordeel:  iTubeGo is een audio- en video-downloader met conversiemogelijkheden. Hiermee kun je de video’s downloaden in verschillende SD- en UHD-videokwaliteiten zoals 4K, 480p, enz. Het biedt 10 keer snellere video-download.

=>  Bezoek de iTubeGo-website


#9)  Aiseesoft Ultieme video-omzetter

Beste voor  alles-in-één video-omzetter met ondersteuning voor meer dan 1000 formaten.

Prijzen:  Aiseesoft Video Converter Ultimate is verkrijgbaar met drie licentie-opties: licentie voor 1 maand ($ 25 voor 1 pc), levenslange licentie ($ 55,20) en licentie voor meerdere gebruikers ($ 119, levenslange licentie voor 5 pc’s). Er is een gratis proefversie beschikbaar om te downloaden.

Aiseesoft Video Converter Ultimate

Aiseesoft Video Converter Ultimate is een alles-in-één oplossing voor zowel Windows- als Mac-platforms.Het heeft de mogelijkheid om video’s en audio te converteren, bewerken en comprimeren.

Ondersteuning van 1000 formaten om te bewerken, comprimeren en converteren. Het biedt ook een Music Movie Maker-tool voor gebruikers met meer vraag en minder tijd en vaardigheden. Hiermee kun je snel geweldige video’s maken.

Kenmerken:

 • Aiseesoft Video Converter Ultimate heeft  ingebouwde videoverbeteringstechnologie  die de originele kwaliteit maximaal houdt.
 • Het heeft veel videobewerkingsfilters.
 • Het biedt de mogelijkheid om externe ondertitels aan uw video toe te voegen.
 • Het biedt de functies om een ​​3D-effect aan je video toe te voegen.
 • Het heeft veel meer functies, zoals het toevoegen van een watermerk, bijsnijden en roteren, bijsnijden en samenvoegen van videoclips, bewerken van ID3-informatie, enz.

Nadelen:

 • Afwezigheid van ingebouwde functionaliteit voor het branden van geconverteerde video’s op dvd.

Oordeel:  Aiseesoft Video Converter Ultimate heeft krachtige functies om elke video te converteren. Het bevat functionaliteiten van basis tot geavanceerde video/dvd-conversie. Biedt flexibele licentie-opties.

=>  Bezoek de Aiseesoft-website


#10)  Wondershare UniConverter

Ideaal voor:  Kleine en grote bedrijven en freelancers.

Prijs:  $ 45,95 (licentie van 1 jaar) | $ 69,95 (levenslange licentie) | $ 99,95 (gezinspakket) | Beperkte gratis proefversie.

Wondershare UniConverter

WonderShare UniConverter is een veelzijdige en multifunctionele videoconversietool voor Windows- en MacOS-besturingssystemen. De software kan videoschijven branden en overbrengen naar Android, iOS, XBOX, VR en andere formaten. Met deze software kunt u ook online beschikbare audio- en videobestanden downloaden en converteren.

Bovendien kunt u met de software activiteit op het bureaublad opnemen met audio. Een groot voordeel van deze videoconversietool is dat het 4K/UHD-videobewerking ondersteunt. Het kan ook metagegevens van video’s herstellen, zodat u beschadigde video’s die op schijven zijn opgeslagen, kunt herstellen.

Kenmerken

 • Neem schermactiviteit op met gesproken tekst.
 • Brand videoschijven voor weergave op consoles en mobiele apparaten.
 • VR-converter en Gif Maker.
 • Batch videoconversies
 • Ondersteunt +1000 bestandsformaten.

nadelen

 • Geen audionormalisatiefunctie.
 • De gebruikersinterface kan verwarrend zijn.

Oordeel:  WonderShare UniConverter zit boordevol geweldige functies. De software ondersteunt een groot aantal bestandsformaten. Met deze handige tool kun je bijna alles doen wat je wilt met je video’s.

=>  Bezoek de Wondershare UniConverter-website

1)  Vermogensregisseur 365

Het beste voor  professionele videobewerking.

Prijzen:  PowerDirector Essential kan gratis worden gedownload. PowerDirector 365 biedt maandelijkse ($ 19,99) en jaarlijkse ($ 51,99) abonnementen. Prijzen voor PowerDirector 365 Business beginnen bij $ 16,67.

Vermogensregisseur 365

PowerDirector 365 – Het is een  gratis videobewerkingssoftware die  wordt aangeboden door CyberLink. Het is compatibel met Windows-, Mac-, Android- en iOS-platforms. Het biedt de oplossing met winstgevende en flexibele abonnementen.

PowerDirector 365 Business  is een krachtige tool die uw marketing kan optimaliseren en biedt tools zoals Ad Designer. Beide tools hebben professionele bewerkingsmogelijkheden.

Kenmerken:

 • Videocollage-ontwerper, PiP-ontwerper, huidontwerper.
 • Aanpasbare tekst en effecten.
 • Groen scherm overal
 • mengmodus enz.

Nadelen:

 • Volgens beoordelingen is de interface niet intuïtief.

Oordeel:  PowerDirector 365 kan worden gebruikt voor projecten van elke omvang. Het biedt de allerbeste bewerkingstools voor knippen, verfijnen, effecten toevoegen en publiceren. Het heeft een gestroomlijnde gebruikersinterface en u kunt boeiende inhoud maken door nieuwe effecten toe te voegen.

=>  Bezoek de PowerDirector 365-website


#12) NCH-prisma

Ideaal voor:  kleine en middelgrote studio’s.
Prijs:  $ 33,24 (licentie van 1 jaar) | $ 50 tot $ 70 (levenslange licentie) | Gratis beperkte proefversie.

NCH-prisma

NCH ​​Prism is een gebruiksvriendelijke video-omzetter-app voor Windows en MacOS. Met deze applicatie kun je snel een groot aantal video’s converteren. U kunt uw video van en naar de meest populaire videoformaten converteren. Bovendien kunt u video’s ook rechtstreeks op dvd publiceren.

De software kan videobestanden converteren naar formaten die compatibel zijn met Android-telefoons, iPhones, iPod XBOXen en PlayStation-apparaten.

Kenmerken

 • Converteren naar populaire videoformaten.
 • Voeg video-effecten toe
 • Video’s splitsen of inkorten
 • Directe dvd-converter
 • batch-conversie

nadelen

 • Er is geen mogelijkheid om dvd-kopieerbeveiligingen te omzeilen.
 • Ondersteunt beperkte videoformaten.

Oordeel:  NCH Prism is gebruiksvriendelijke software die video’s naar populaire formaten kan converteren. Met de software kunt u  video’s converteren en bewerken  . Deze tool is over het algemeen gericht op freelancers en kleine studio’s. Mensen die eenvoudige homevideo’s willen bewerken, kunnen de gratis versie van de software downloaden en gebruiken.

Website:  NCH Prisma


#13) Elke video-omzetter

Best voor:  commerciële advertentiestudio’s, freelancers en videobewerking thuis.
Prijs: Basis:  Gratis | Premie:  $ 59,95

elke video omzetter

Any Video Converter is een van de beste gratis online videoconversietools. De software ondersteunt conversie naar meer dan 100 videoformaten. Je kunt ook video’s opslaan met 100% kwaliteit.

Een uniek kenmerk van de software is NVIDIA NVENC-versnelde codering. Andere opvallende kenmerken van deze software zijn het extraheren van audio uit video’s, het downloaden van video’s van videostreamingsites en het branden van videomappen op dvd of AVCHD.

Kenmerken

 • 4K-videoconversie
 • NVIDIA NVENC versnelde codering.
 • HVEC/H.265-conversie
 • Video-editie
 • CD/DVD-audio-extractie.

nadelen

 • Het duurt lang om video’s te converteren.

Oordeel:  Any Video Converter is een geweldige tool voor het bewerken en converteren van kleine video’s. Het kan lang duren voordat de software video’s verwerkt en converteert. De app is daarom niet geschikt voor studio’s of freelancers die video’s met inhoud langer dan 1 uur willen converteren.

Website:  elke video


#14) Freemake Video-omzetter

Beste voor:  freelancers en videobewerking thuis.
Prijs:  gratis.

Freemake Video-omzetter

[  afbeelding bron  ]

FreeMake is een freemium-videoconversiesoftware voor Windows. Met de software kunt u video’s converteren, dvd’s branden en diavoorstellingen met foto’s maken. Een groot voordeel van deze tool is dat het meer dan 500 formaten ondersteunt. Je kunt ook video’s ophalen van YouTube, Dailymotion en andere sites voor het delen van video’s.

De app ondersteunt videoconversie voor de meeste mobiele apparaten, waaronder smartphones, iPods, gameconsoles en zelfs smartwatches.

Kenmerken

 • Ondersteunt meer dan 500 formaten
 • Bewerk en brand video’s op dvd.
 • video’s online downloaden
 • Maak diavoorstellingen met foto’s

nadelen

 • Het duurt lang om grote video’s te converteren.
 • Voor sommige functies is online activering vereist.

Oordeel:  Deze converter ondersteunt conversie naar een groot aantal formaten. Net als Any Video Converter is deze software geschikt voor het verwerken van korte video’s. De software heeft een eenvoudige interface die gemakkelijk te begrijpen is.

Website:  Freemake  Video Converter

Verder lezen =>  Lees deze recensie van AVCLabs Video Enhancer AI


#15) Handrem

Ideaal voor:  kleine studio’s en freelancers.
Prijs:  gratis

handrem

HandBrake is een andere gratis videoconversietool die compatibel is met Windows, Mac OS en Linux. De software kan video’s converteren naar populaire formaten, waaronder H.264/H.265, MPEG-2, MPEG-4, Theora en VP8/9.

De open source transcoder gebruikt bibliotheken van derden zoals x265, FFmpeg en libvpx om video’s te converteren. De meest dwingende reden om de software te gebruiken, is de snelle verwerking dankzij uitstekende ondersteuning voor hardwareversnelling.

Kenmerken

 • batch-conversie
 • hardware acceleratie
 • Handmatig en automatisch schalen, deïnterliniëring, detelecine en bijsnijden.

nadelen

 • Beperkte ondersteuning voor videobestandsindelingen.

Oordeel:  HandBrake is een gratis platformonafhankelijke videoconversietool. De software kan video’s converteren naar slechts een handvol formaten. Maar het conversieproces is snel dankzij de hardwareversnellingsfunctie. De software kan voldoen aan de behoeften van mensen die homevideo’s willen bewerken.

Website:  Handbrake


#16) DivX-omzetter

Beste voor:  freelancers en website-eigenaren.
Prijs: Basis:  Gratis | Voordeel:  $ 19,99

DivX-omzetter

DivX Converter is een videoconversietool voor Windows en MacOS met geweldige functies. De software kan grote video’s converteren naar kleine formaten zonder merkbaar kwaliteitsverlies.

Deze software kan ook een back-up maken van niet-versleutelde dvd’s. De geavanceerde Pro-versie van de software beschikt over veel geavanceerde opties, zoals parallelle verwerking van golffronten, B-frames en doelkwantiseerder.

Kenmerken

 • video’s converteren
 • Video’s bijsnijden, bijsnijden en roteren.
 • aangepast watermerk
 • Geavanceerde functies zijn onder meer parallelle golffrontverwerking, registers, B-frame en doelkwantiseerder.
 • Cloud Connect en Backup DVD-functie.

nadelen

 • Het DivX-formaat resulteert in een aanzienlijk verlies van videokwaliteit.

Oordeel:  DivX Converter is een basistool met veel geweldige functies. De software ondersteunt een hogere mate van compressie in vergelijking met andere video-omzettertoepassingen. Door video’s naar Divx-indeling te converteren, zijn ze geschikt voor het online delen van video’s.

Website:  DivX-converter


#17) Movavi-video-omzetter

Ideaal voor:  kleine studio’s en freelancers.
Prijs:  $ 49,95 | 7 dagen op proef

Movavi-video-omzetter

[  afbeelding bron  ]

Movavi Converter is een videobestandsconverter voor Windows. Het bestand kan meer dan 180 video- en audioformaten converteren. Deze app ondersteunt ook 4K Ultra-videobewerking en -conversie.

U kunt ook meer dan 200 geschenken selecteren om videobestanden te optimaliseren. Je kunt  ook GIF-afbeeldingen maken  van je video’s. De software ondersteunt een hoge conversiesnelheid dankzij de hardwareversnellingsfunctie.

Kenmerken

 • Snelle conversie dankzij hardwareversnelling.
 • variabele bitsnelheid
 • Ondersteunt meer dan 180 formaten
 • 200+ geschenken
 • Extraheer soundtracks van video’s.

nadelen

 • Het mist functies zoals het branden van video’s op dvd en het online downloaden van video’s.

Oordeel:  De meeste mensen hebben Movavi Video Converter geprezen om zijn snelle videoconversie. Het programma is een van de snelste converters die geschikt zijn voor het converteren van speelfilms. De software mist bepaalde functies, maar maakt dit goed dankzij de sterke conversie- en optimalisatiefuncties.

Website:  Movavi  Video Converter


#18) Online conversie

Beste voor:  freelancers en videobewerking thuis.

Prijs:  $ 7 – $ 49 / maand voor bestanden tussen 200 MB en 1 GB | Dagpas van $ 5 met een limiet van 800 MB | Gratis voor een bestandslimiet van 100 MB.

Online_Convert

Online-Convert is een veelzijdige online converter die conversie naar populaire videotypes ondersteunt, waaronder WMV-, Mpeg-, 3GP-, AVI-, FLV-, MKV- en MOV-formaten. U zult de juiste videocoderingstool vinden om homevideobestanden te converteren. De gebruiksvriendelijke tool kan snel het ene bestandsformaat naar het andere converteren.

Verder lezen =>>  Beste tools om MOV naar MP4 te converteren 

Naast videoconversie kan deze veelzijdige platformonafhankelijke tool eBooks, audio, documenten, afbeeldingen en bestanden converteren. De online tool kan ook video’s converteren voor weergave op sites voor het delen van video’s en op verschillende apparaten.

Kenmerken

 • Converteren naar populaire videoformaten.
 • Ondersteuning van conversie naar verschillende formaten van sites voor het delen van video’s.
 • Converteer video’s voor compatibiliteit met verschillende apparaten.
 • Ondersteuning van conversie van afbeeldingen, e-books, bestanden en audioformaten.

nadelen

 • Limieten voor de grootte van de bestanden.
 • Voor het converteren van grote bestanden is een abonnement vereist.

Oordeel:  Online-covert ondersteunt een breed scala aan formaten. De software is geweldig voor freelancers en mensen die homevideo’s willen bewerken. Het beste van deze app is dat je hem kunt gebruiken op elk apparaat dat met internet is verbonden via een webbrowser.

Website:  online converteren


#19) Gihosoft gratis video-omzetter

Prijs:  Gratis | $ 39,95 (licentie voor 1 pc) | $ 179,75 (licentie voor 5 pc’s).

Gihosoft gratis video-omzetter

Gihosoft is een andere handige videoconversietool voor Windows- en MacOS-gebruikers. De gratis software kan uw video’s converteren naar WMV-, MP4-, AVI-, MKV-, MOV-, FLV-, SWF-, WEBM-, ASF- en 3GP-formaten.

Je kunt je video’s ook bewerken en verbeteren met audiovertellingen en filters. Het opvallende kenmerk van deze tool is de mogelijkheid om video’s op lege dvd’s te branden.

Kenmerken

 • Conversie naar populaire videoformaten.
 • Video’s op dvd branden
 • Video’s knippen en bijsnijden.
 • YouTube-video’s downloaden
 • Verbeter video’s met ondertitels, audiovertellingen en filters.

nadelen

 • Het ondersteunt geen geavanceerde functies.

Oordeel:  Gihosoft kan gemakkelijk voldoen aan de behoeften van freelancers en mensen die homevideo’s willen bewerken. Vergeet niet dat de gratis versie het merk Gihosoft heeft. Overweeg de Pro-versie aan te schaffen als je geen bedrijfsbranding op je video’s wilt.

De Pro-versie ondersteunt ook het downloaden van YouTube-ondertitels en het overzetten naar mobiele apparaten.

Website:  Gihosoft gratis  video-omzetter


#20) DVD VideoSoft Gratis video-omzetter

Ideaal voor:  freelancers en kleine studio’s.
Prijs:  gratis

DVD VideoSoft

DVDVideoSoft is een gratis applicatie voor Windows die video’s kan converteren naar video’s van HD-kwaliteit. De software ondersteunt meer dan 40 videobestandsindelingen, waaronder MPG, DIVX, IVF, OGX, MKV en andere. De software heeft een eenvoudige en nette interface die het gebruik gemakkelijk maakt.

Kenmerken

 • Converteer video’s naar meer dan 40 populaire formaten.
 • Twee bestanden samenvoegen.
 • Vooraf ingestelde editor om audio en video te bewerken.

nadelen

 • Er zijn geen geavanceerde functies zoals het toevoegen van audio- en tekstvertellingen.

Oordeel:  DVD VideoSoft is een eenvoudige converter die maar één doel heeft, namelijk het converteren van videobestanden. Met de software kunt u geen ondertitels of audiovertellingen toevoegen. Maar als u alleen videobestanden wilt converteren, dan is dit de software voor u.

Website:  DVD VideoSoft  Gratis Converter


#21) AVS-video-omzetter

Ideaal voor:  freelancers en kleine studio’s.
Prijs:  gratis

AVS-video-omzetter

AVS Video Conversion-software is een andere eenvoudige maar krachtige videoconversietool voor Windows. De software kan video’s naar verschillende formaten converteren. Deze software kan gebruikmaken van hardwareversnelling waardoor u Full HD- en 4K UHD-video’s sneller kunt converteren.

Kenmerken

 • Ondersteuning voor hardwareversnelling
 • Converteer video’s voor mobiele apparaten.
 • Blu-ray- en dvd-video’s branden
 • Automatiseer het conversieproces met behulp van de opdrachtregelmodus.
 • Deel geconverteerde video’s online.

nadelen

 • Er zijn geen geavanceerde functies zoals het toevoegen van audio- en tekstvertellingen.

Oordeel:  Met AVS Video Converter kunt u snel een groot aantal audiobestanden converteren. De software is geweldig voor geavanceerde gebruikers die bestanden automatisch in batch willen opslaan. Er zijn tientallen voorinstellingen waarmee u eenvoudig video’s kunt converteren naar populaire mobiele apparaten en consoles.

Website:  AVS  Video Converter


#22) iDealshare VideoGo

Het beste voor  beginners, individuen, videobewerking thuis en kleine en grote bedrijven.

iDealshare VideoGo

iDealshare VideoGo is een video-omzetter, audio-omzetter, speler en editor in één. U kunt mediabestanden direct afspelen zonder conversie. U kunt ook converteren tussen verschillende videoformaten, tussen verschillende audioformaten en video naar audioformaat converteren. Het helpt ook bij het eenvoudig bewerken van video- en audiobestanden.

Kenmerken:

Als video-omzetter kan het bijna alle soorten videobestanden converteren, inclusief 4K-, HD- of SD-video naar WTV, DVR-MS, DAV, WMV, ASF, Apple ProRes, AVCHD, ASX, AVI, XMV, DV, HDV, DV-AVI, DivX, Xvid, MKV, FLV, F4V, SWF, MXF, MOD, MVI, OGM, WebM, VP8, Theora, OGV, 3GP, 3G2, 3GPP, 3GPP2, MP4, MPG, MPEG-1, MPEG- 2, MPEG-4, MJPEG, MJPG, H.263, H.264/AVC, H.265/HEVC, RM, RMVB, MOV, M4V, QT, DAT, 720p/1080p, MTS, M2TS, M2T, TS, TOD, TP, R3D, Fraps-video, BIK, Flip-films, AMV, TRP, SMV, IFV, enz.

Als audio-omzetter kan het verschillende audiobestandsindelingen converteren, zoals OPUS, Vorbis, AAC, AC3, DTS, ALAC, OGG, OGA, MP3, WAV, FLAC, WMA, XWM, 3GA, M4A, M4B, MKA, RA, RAM , APE, AU, AUD, AIFF, AIFC, CAF, MPC, QCP, VOC, VOX, GSM, DSS, enz.

Als speler kun je direct alle soorten video- en audiobestanden afspelen zonder conversie op Windows en Mac.Als editor kun je enkele basisbewerkingen uitvoeren, zoals bijsnijden, video’s bijsnijden, meerdere bestanden combineren tot één, video’s roteren, effecten toevoegen aan video’s, voeg ondertitels toe aan, verwijder of extraheer uit video’s, comprimeer de bestandsgrootte, enz.

Nadelen:

 • Er zijn geen nadelen te noemen.

Oordeel:  iDealshare VideoGo is eenvoudig in gebruik. Het ondersteunt batchconversie. U kunt converteren met een hoge output video- en audiokwaliteit. U kunt video- en audiobestanden converteren voor iPhone, iPad, Android, Samsung TV, Smart TV, PSP, Xbox, QuickTimes, iTunes, iMovie, Adobe Premiere, Final Cut Pro, Windows Movie Maker, enz.


Veel voorkomende vragen

V #1) Wat is videoconversiesoftware precies?

Antwoord:  Met videoconversietools kunt u het opslagformaat van de video’s converteren. Video-opslagformaten beschrijven de uitvoerstructuur van de video. Het formaat definieert normaal gesproken de code voor de compressie van de video. Deze tools kunnen video’s verwerken en converteren van de ene opslagstandaard naar de andere.

V #2) Hoe werkt de videoconversietool?

Antwoord:  Videoconversietools converteren video’s op twee manieren. Bij de eerste methode wordt het formaat van de container gewijzigd zonder de video te wijzigen. De andere methode is om de video te comprimeren met behulp van een proces dat  transcodering wordt genoemd  .

V #3) Wat zijn de algemene kenmerken van de Video Converter-software?

Antwoord:  Video-omzetter-apps kunnen het bestandsformaat converteren om de bestandsgrootte te verkleinen of het kan in een  bepaalde mediaspeler worden geopend  . De software kan verschillende invoer- en uitvoerbestandsindelingen verwerken. Ze kunnen het ene videoformaat naar een ander formaat converteren of ze naar een audiobestand converteren.

De beste software ondersteunt batchverwerking. Met deze functie kun je een groot aantal video’s tegelijkertijd converteren. U kunt ook het videoconversieformaat, de resolutie, de codec en de bitsnelheid bewerken.

V #4) Wie kan de Video Converter-software gebruiken?

Antwoord:  Deze software kan worden gebruikt voor professionele videobewerking en thuisvideobewerking. Commerciële studio’s gebruiken vaak dure videoconversiesoftware die geavanceerde opties voor formaatconversie bevat.

Conclusie

In dit bericht hebben we het over de beste gratis videoconverters. Als u op zoek bent naar gratis videoconverters, vindt u ze in dit artikel.

Videoconversietools kunnen video’s naar verschillende formaten converteren om de bestandsgrootte te verkleinen en ze te optimaliseren voor mobiele apparaten of online delen. Freelancers hebben veel verschillende opties voor het selecteren van een gratis videoconversietool.

Voorgestelde lectuur =>>  Beste tools om AVI naar MP4-formaat te converteren

De beste gratis versies zijn AVS Video Converter, Any Video Converter, Freemake Video Converter en HandBrake. Commerciële studio’s kunnen de betaalde versie van deze tools selecteren.

De best betaalde tools zijn Wondershare Uniconverter, Movavi Video Converter en de NCH Prism-videoconversietool. U kunt degene kiezen die het beste bij uw behoeften past.

Aanbevolen lectuur =>>  Wondershare Video Converter Review

Onderzoeksproces

Tijd die nodig is om dit artikel te onderzoeken en te schrijven: 10 uur
Totaal aantal onderzochte tools: 11
Toptools op de shortlist: 5