5 stâlpi ai islamului: credințele islamice de bază

stâlpi ai islamului

Care sunt cei cinci piloni ai islamului?

stâlpi ai islamului: Principalele practici islamice sunt cei cinci piloni ai islamului. Cei cinci piloni ai islamului sunt  Shahada  ,  Salah  ,  Zakat  ,  Sawm  și  Hajj  .

Shahada  (credință)

Crezul unui singur Dumnezeu (Allah) și al Trimisului Său (pacea fie asupra lui).

salah  (rugăciune)

Rugăciunea rituală cerută fiecărui musulman de cinci ori pe zi de-a lungul vieții.

Zakat  (a da de pomană)

Actul de a oferi o parte din averea unui musulman celor care au nevoie de-a lungul vieții sale.

Sawm  (post)

Actul de post în timpul lunii sfinte a  Ramadanului  .

Hajj  (pelerinaj)

Pelerinajul sfânt la Mecca, care se cere fiecărui musulman cel puțin o dată în viață, dacă este în limitele posibilităților lor.

Ce înseamnă cei 5 piloni ai islamului?

Există cinci practici cheie pe care toți musulmanii trebuie să le îndeplinească de-a lungul vieții. Aceste practici sunt numite stâlpi pentru că formează baza vieții musulmane. Cei cinci piloni ai islamului sunt Shahada, Salah, Zakat, Sawm și Hajj.

De ce sunt importanți cei cinci piloni ai islamului?

Fiecare dintre cei cinci piloni lucrează împreună pentru a aduce esența islamului ca religie a păcii și supunere față de Allah SWT în stilul de viață al fiecărui musulman:

Monoteismul și credința în Profetul Muhammad (pacea fie asupra lui) ca ultimul mesager al lui Dumnezeu este principiul central al islamului în jurul căruia se învârte totul, iar recitarea zilnică a  Shahada   (Shahada)  în rugăciune servește să le reamintească musulmanilor să-și amintească acest lucru. credinta integrala.

Salah  (Salat)  are loc de cinci ori pe zi și oferă cinci ocazii diferite de a ne aminti de Allah SWT și de scopul nostru în această viață de a ne închina Lui.

Luna Ramadan cere fiecărui musulman să se abțină de la nevoile și dorințele lor cele mai de bază, cum ar fi mâncarea, băutura și relațiile sexuale pentru o perioadă de timp în fiecare zi. În fiecare an,  Sawm le oferă  musulmanilor posibilitatea de a prelua controlul asupra nevoilor lor umane. Fără aceste distrageri, musulmanii pot cultiva un comportament bun și legătura lor cu Allah SWT.

În timp ce  sadaqah (caritatea) este foarte încurajată să facă parte din viața musulmană de zi cu zi, este obligatoriu  să se ofere zakat  (pomană) o dată pe an pentru a se asigura că bogăția este distribuită în mod continuu celor care au nevoie.

În timpul  Hajj  (pelerinajul)  ,  musulmanilor li se cere să poarte aceleași haine simple și să îndeplinească aceleași acte rituale de devotament față de Allah. Priviți de discernământul lumesc, oamenilor li se amintește că toți sunt egali în fața lui Dumnezeu.

Fapte despre cei cinci piloni ai islamului

  • Un musulman trebuie să-și asume un angajament pe viață față de fiecare pilon și ceea ce presupune acesta.
  • Fiecare pilon ia în considerare și pe cei care ar putea să nu poată îndeplini unul sau mai multe dintre ele, de exemplu din cauza bolii, menstruației sau sarcinii și lipsei resurselor financiare, printre altele.

Cei cinci piloni ai islamului  sunt principiile de bază ale credinței care mențin întreaga fundație în loc. Fiecare adept este obligat să urmărească și să trăiască aceste valori. Învață modul de viață și îl face parte din rutină. Aceste practici întăresc miezul și unesc oamenii în comunitate.Se spune că musulmanilor li se poruncește de către Allah să urmărească aceste valori sub formă de îndatoriri fără încetare. Acești stâlpi sunt credințele islamice fundamentale care le amintesc adepților de învățăturile lui Allah în fiecare zi și îi ajută să-L pună pe El pe primul loc în fiecare aspect al vieții lor. Ajută la crearea unei conexiuni între musulmani și cea mai înaltă putere. Ei urmează exemplul profetului pentru a-și structura viața, credința și devotamentul.

Care sunt cei cinci stâlpi ai credinței în islam?

Cei cinci stâlpi ai credinței în ordine:

  1. Shahadah – primul pilon al islamului
  2. Salah – al doilea pilon al islamului
  3. Zakat – al treilea pilon
  4. Sawm – al patrulea pilon
  5. Hajj – al cincilea pilon

Cinci piloni ai islamului: importanță și recompense

Acești cinci piloni ai credinței susțin credințele de bază ale religiei și oferă adepților un sentiment de identitate. Ei predică musulmanilor cum să se comporte în viața de zi cu zi. De asemenea, ei îi îndrumă pe credincioși în depășirea provocărilor vieții și formează elementele islamului. Iată ce aduce și oferă fiecare dintre ei drept recompensă.

Importanța stâlpilor islamului

Cei cinci piloni ai islamului sunt importanți pentru musulmani, deoarece determină modul de viață pentru adepții islamului. Învățăturile islamului promovează fraternitatea și un sentiment de apartenență la comunitate. Ele ajută la stabilirea credinței și a credinței în Allah Atotputernic și în calea arătată de El. Să discutăm în detaliu aceste cinci învățături ale islamului.

1. Credință (Shahada)

arabă Shahada

Fiecare musulman ar trebui să creadă că există un singur Dumnezeu și că Mesagerul său a fost profetul Muhammad. Coranul este cartea sfântă a religiei și fiecare devotat trebuie să-și recite frazele cu convingere.

Ajută sufletul să comunice cu Allah și le reamintește oamenilor sensul vieții lor. Inspiră respectul de sine și îi face pe oameni umili și umili. Printre cei cinci piloni ai islamului, credința îi ajută pe oameni să se predea lui Allah și îi face să se simtă eliberați.

2. Rugăciunea (Salat)

femeie musulmană care se roagă

Este ritualul rugăciunii lui Allah de cinci ori pe zi cu fața la Mecca. Un musulman trebuie să îndeplinească ritualul după întuneric, la prânz, la apus, la mijlocul după-amiezii și în zori. Începe cu recitarea capitolului de deschidere al Coranului. Vineri, bărbații se adună în cea mai apropiată moschee pentru rugăciunea de la amiază. Cu toate acestea, nu este obligatoriu pentru femei.

Rugăciunea curăță trupul și inima de păcatele trecute. Aduce energie pozitivă și consistență la viață. De asemenea, crește egalitatea, fraternitatea și smerenia printre musulmani și oferă pace sufletului.

3. Caritate (zakat/ pomană)

zakat sadaqah

Acest pilon al islamului cere cu bună credință pomana pentru cei mai puțin norocoși. Musulmanii care sunt bogați sau stabili din punct de vedere financiar donează membrilor comunității și organizațiilor pentru construirea de moschei, școli, spitale și alte facilități care îi pot ajuta într-un fel pe cei care au nevoie. Este o datorie religioasă care aduce binecuvântări oamenilor de la Allah.

Caritatea îl ajută pe cineva să devină altruist pentru un minut și ajută să înțeleagă situația celorlalți. De asemenea, îi ajută pe cei care au nevoie să experimenteze solidaritatea și redă tuturor încrederea în umanitate. Ajută la creșterea bogăției și la menținerea echilibrului în societate.

4. Postul (Sawm)

Post în timpul Ramadanului

Luna Ramadan  , a noua din calendarul islamic, este momentul în care musulmanii sănătoși și apți de muncă trebuie să se abțină de la mâncare și băutură în timpul zilei. Simbolizează restabilirea recunoștinței pentru tot ce a dat Dumnezeu, inclusiv pentru cartea sfântă a Coranului. Îi ajută pe adepți să împartă setea și foamea celor mai puțin norocoși și îi face să-și vadă datoria de a-i ajuta.

Postul ajută la dezvoltarea voinței și învață arta răbdării. Dezvoltă ascultarea față de Allah și ajută la controlul dorințelor. Este o oportunitate pentru credincioși de a se preda Celui Atotputernic în predare totală.

5. Pelerinaj (Hajj)

Hajj Cinci Stâlpi ai Islamului

Dacă un musulman este sănătos și are suficient sold bancar, Hajj-ul este obligatoriu pentru acea persoană. Este pelerinajul către orașul sfânt Mecca din Arabia Saudită. Pelerinii înconjoară Kaaba, o structură cubică din centrul Moscheei Haram a orașului. Se crede că este casa lui Ibrahim construită pentru Dumnezeu. Hajj-ul este săvârșit în a opta și a douăsprezecea zi a ultimei luni din calendarul islamic.

Pelerinajul este simbolul unității și egalității în fața lui Allah. Este, de asemenea, predicarea lui Allah. În timpul călătoriei Hajj, oamenii își depășesc prejudecățile de clasă și rasiale pentru a se închina Lui. Este nevoie de control al temperamentului și de a merge mai departe cu devotament și dragoste pentru El.

Aceste credințe islamice fundamentale se adresează tuturor vârstelor, genurilor și straturilor societății. Cei cinci piloni ai islamului pentru copii sunt aceiași, dar ei îi pot urma cu îngăduință. Potrivit credinței populare, nu este obișnuit ca copiii să plătească pentru caritate, dar își pot oferi serviciile și pot face Hajj împreună cu părinții lor. Copiii sunt învățați încă din copilărie să încorporeze învățăturile în viața lor de zi cu zi pentru a deveni oameni mai buni în viitor.

Întrebări frecvente despre cei cinci piloni ai islamului

Care este baza celor cinci piloni în Islam?

Cei cinci piloni ai islamului sunt principiile de bază ale credinței care mențin întreaga fundație în loc. Fiecare adept este obligat să urmărească și să trăiască aceste valori. Învață modul de viață și îl face parte din rutină. Aceste practici întăresc nucleul și unesc oamenii din comunitate.

Care sunt cei cinci stâlpi ai credinței în islam?

În Islam, cei cinci stâlpi ai credinței sunt salat, shahada, swim, hajj și zakat.

ce este salata verde

Este ritualul rugăciunii lui Allah de cinci ori pe zi cu fața la Mecca. Un musulman trebuie să îndeplinească ritualul după întuneric, la prânz, la apus, la mijlocul după-amiezii și în zori. Începe cu recitarea capitolului de deschidere al Coranului. Vineri, bărbații se adună în cea mai apropiată moschee pentru rugăciunea de la amiază. Cu toate acestea, nu este obligatoriu pentru femei.

Ce este zakat?

Acest pilon al islamului cere cu bună credință pomana pentru cei mai puțin norocoși. Musulmanii care sunt bogați sau stabili din punct de vedere financiar donează membrilor comunității și organizațiilor pentru construirea de moschei, școli, spitale și alte facilități care îi pot ajuta într-un fel pe cei care au nevoie. Este o datorie religioasă care aduce binecuvântări oamenilor de la Allah.

Ce este Shahada?

Fiecare musulman ar trebui să creadă că există un singur Dumnezeu și că Mesagerul său a fost profetul Muhammad. Coranul este cartea sfântă a religiei și fiecare devotat trebuie să-și recite frazele cu convingere.

De ce este zakat un pilon crucial al islamului?

În islam, se crede că bogăția îi aparține în cele din urmă lui Allah, așa că acordarea de zakat ajută la crearea egalității între oameni. Este o formă de datorie religioasă pe care binecuvântările lui Allah o revarsă asupra comunității.

De ce este Salah un pilon esențial al islamului?

Salah sau rugăciunea este al 2-lea pilon al islamului. Este ritualul rugăciunii lui Allah de cinci ori pe zi, cu fața spre Mecca. Salah este un pilon esențial, deoarece este o modalitate pentru musulmani de a-și arăta atât supunerea fizică, cât și spirituală față de Allah.

De ce este Hajj-ul cel mai important pilon al islamului?

Hajj-ul este considerat cel mai important pilon, deoarece îi face pe musulmani să simtă adevărata necesitate a vieții pe pământ. Este un pelerinaj la Mecca și al cincilea pilon al islamului. Îndepărtează tot ce are de-a face cu standardele societății, bogăția și mândria. În Hajj, toți indivizii sunt egali în ochii lui Allah.

De ce este Sawm un pilon important al islamului?

Sawm este al patrulea pilon al islamului și este obligatoriu în timpul Ramadanului. Sawm sau postul îi ajută pe musulmani să dezvolte un sentiment de autodisciplină și le permite să se identifice cu cei săraci și nevoiași. Sawm poate fi observat și ca o formă de închinare pe tot parcursul anului.