Top 10 films voor kinderen 2023

Films voor kinderen

Films voor kinderen: als ouder kan het lastig zijn om altijd activiteiten voor kinderen te vinden die zowel vermakelijk als leerzaam zijn en een positieve boodschap hebben. Als u ideeën nodig heeft voor de volgende avond die u met het gezin doorbrengt, hebben we enkele  aanbevelingen voor kinderfilms met ondertiteling  opgesteld , die u zullen ontroeren en u hardop zullen laten lachen.

Van de nieuwste komedies en animaties, om in de bioscoop te zien, tot recente of oudere online films  , elk ervan verbergt een magisch universum. De grappige karakters en verhalen die de harten van kinderen veroveren, leren hen belangrijke lessen over goed en kwaad, vriendelijkheid en vergevingsgezindheid, of hoe belangrijk het is om jezelf te zijn en je dromen te volgen.

Maar bovenal zijn de producties op onze lijst een uitnodiging tot dialoog en een kans om verbinding te maken, om erachter te komen wat uw kind denkt en voelt. Hieronder volgt een lijst met de beste films voor kinderen:

De geweldige Maurits

Als u op zoek bent naar films om met het hele gezin te bekijken, die even vermakelijk zijn voor jonge kinderen als voor volwassenen, dan  is Motan Maurice’s Nettle  precies wat u nodig heeft. De vertoning verrast je vanaf de eerste minuten met de zorgvuldig geschetste karakters, uitstekende kwaliteitsbeelden en slimme lijnen. Het is een van de beste films voor kinderen.

Geïnspireerd door het gelijknamige boek van Terry Pratchett, vertelt de film het verhaal van Maurice, een gangster wiens huis op straat is, maar die zijn eigen onconventionele manieren heeft om geld te verdienen. Om zijn inkomen aan te vullen, bedenkt hij een perfecte zwendel met zijn bende vriendelijke en slimme ratten. In dit avontuur wordt hij vergezeld door een jongen die op het eerste gezicht niet zo slim lijkt, maar ook door Malicia, een meisje dat geobsedeerd is door boeken en vol leven is.

kinderfilms

De hartige humor van de film is te danken aan de bruisende karakters, die worden ingesproken door bekende acteurs als Emilia Clarke, Hugh Laurie, Himesh Patel en David Thewlis. Met zo’n cast is het geen wonder dat elke grap en scène het plaatje van een van de beste kinderfilms van dit jaar compleet maakt. 

Om te genieten van een totaalervaring, waarbij speciale effecten en state-of-the-art geluid thuis zijn, wachten wij op u bij CINEMAX Veranda. Bekijk het schema op de CINEMAX-  website, kijk wanneer het draait en plezier is gegarandeerd!

De avonturen van inspecteur Sun

Deze film wordt beschouwd als een van de beste films voor kinderen. In deze animatiefilm voor kinderen – een vertoning die je meteen doet denken aan de romans van Agatha Christie – maken we kennis met Sun, een spin die erkend wordt als de beste insecteninspecteur ter wereld. 

Nadat hij eindelijk zijn aartsvijand heeft gepakt, stapt inspecteur Sun aan boord van een vliegtuig met bestemming San Francisco. Zijn reis wordt verstoord door een moord die plaatsvindt in het vliegtuig, waarvan de dader volkomen onbekend is. Zo begint de spinneninspecteur aan een echt avontuur om te ontdekken wie er achter de tragische gebeurtenis zit die de rust van alle passagiers verstoort.

films voor kinderen

Het scenario slaagt erin het mysterie dat vaak in detectiveromans voorkomt, perfect weer te geven, dit keer begrijpelijk voor kinderen. Als jouw junior ook een van de liefhebbers is van spannende films waarin geheimen en logicaproblemen charmante karakters bezielen, dan is deze film de moeite waard om als gezin te kijken. 

Om dit jaar te genieten van een van de meest boeiende films voor jong en oud,  heeft The Adventures of Inspector Sun  voor ieder wat wils. Kom het zien tijdens de bioscooppremière!

De Super Mario Bros.-films

Het personage dat de harten van miljoenen kinderen veroverde, keert dit keer terug in een uitzonderlijke vertoning die ook zijn naam draagt, namelijk  The Super Mario Bros. Movies  . Na talloze uitstel en verschuivingen in de datum waarop de film uitkomt, zal de schattige Mario eindelijk op de grote schermen te zien zijn. 

Samen met zijn broer Luigi begint Mario aan een fascinerend avontuur om de wereld en prinses Peach te redden van de toorn van Bowser, zijn grootste vijand aller tijden. Tijdens zijn reis door een ondergronds labyrint slaagt de vriendelijke loodgieter erin vrienden te maken, zijn grootste angsten te overwinnen, maar niet in de laatste plaats verliefd te worden. 

interessante kinderfilms

Het scenario heeft een werkelijk spectaculaire cast, waarin Chris Patt Mario verlevendigt met zijn stem, en de beroemde Anya Taylor-Joy de prachtige prinses Peach. En omdat deze cast uitzonderlijk wil zijn, zijn andere bekende namen wiens stemmen je in deze kinderanimatie zult horen Charlie Day, Jack Black, maar ook Keegan-Michael Key.

Om deze animatiekomedie in zijn ware waarde te zien, wachten we met de kleintjes op je in CINEMAX Veranda. Ze zullen niet alleen meer dan enthousiast zijn om hun favoriete personage op de grote schermen te zien, maar ze zullen ook genieten van een ronduit fantastische sfeer!

Mavka. Het boslied 

Een van de meest verwachte Oekraïense producties hiervan,  Mavka.The Forest Song  belooft in alle opzichten een opvallende animatiefilm te worden. De kleintjes zullen vanaf de eerste momenten dol zijn op de zorgvuldig omlijnde en prachtig gekleurde hoofdpersonen, terwijl de volwassenen de natuur vanuit een heel ander perspectief zullen ontdekken. 

Mavka, een ziel van het bos en benoemd tot de nieuwste garian, wordt geconfronteerd met een primair dilemma wanneer ze verliefd wordt op een getalenteerde muzikant genaamd Lukas. Deze liefde doet haar kiezen tussen het beschermen van haar wereld en het bevredigen van haar eigen gevoelens, vooral wanneer een vrouwelijke slechterik die graag het Hart van het Bos in handen wil krijgen, de verliefde jongeman gebruikt om Mavka te bereiken.  

komische kinderfilms

Een animatie vol diepgaande en leerzame ondergronden, waarin thema’s als liefde, vriendschap, het beschermen van de natuur, maar ook het belang van het maken van keuzes in een bijzonder scenario worden geïllustreerd. De regisseurs Oleh Malamuzh en Oleksandra Ruban wisten in Mavka.The Forest Song  persoonlijke momenten, maar ook universele waarden, waarin velen van ons zich zullen bevinden, te transponeren  .

Deze film voor kinderen vanaf 5 jaar zal vooral in de smaak vallen bij kinderen, maar ook bij ouders. Bovendien zal het een dialoog op gang brengen die in elk gezin zou moeten worden gevoerd, dus het is de moeite waard om het op de planning te zetten. En als u in de regio Obor verblijft, kunt u dat direct zien in de zaal gewijd aan kinderen bij  CINEMAX Veranda  !

Spider-Man: Over het Spider-Vers

Na het fenomenale succes van het eerste deel in deze serie   belooft Spider-Man: Across the Spider-Verse actie en spanning naar nog hogere hoogten te brengen. De kleintjes zullen niet alleen genieten van de dynamische en fantastische sequenties, maar ook van de bruisende personages die strijden om superkrachten.

De geanimeerde sci-fi onthult meer over het verhaal van Miles Morales, bekend als Spider-Man, die zijn avontuur voortzet door de zes verschillende universums. Om de gemene Spider-Man 2099 te verslaan, werkt Morales samen met Spider Gwen en sluit hij zich aan bij een nieuwe groep Spider-mensen. 

avonturenfilms voor kinderen

Naast de strijd tussen goed en kwaad is het verhaal een persoonlijk verhaal, met de nadruk op Spider-Man, Gwen en een paar andere personages, ook al zal de film ongeveer 240 unieke personages bevatten, zowel secundaire als hoofdpersonages. De explosie aan kleuren, waanzinnig snelle actiescènes en slimme lijnen maken het plaatje van een van de beste kinderfilms van dit jaar compleet. 

Dus als je zin hebt in superheldenfilms, dan wachten we op je bij CINEMAX Veranda! De reizen door de zes fantastische universums worden anders gezien wanneer ze zijn ontworpen met Ultra-X-technologie, en de kleintjes zullen volop genieten van deze ervaring.

Elementair

Een van de beste nieuwe films voor kinderen is  Elemental  , een geanimeerde bewerking van Disney- en PIXAR-studio’s. Alleen al bij het horen van deze namen weten we al dat we een echt avontuur tegemoet gaan.

De animatie neemt ons mee naar een ongewoon stadje, waar de inwoners de vier oerelementen zijn: water, lucht, vuur en aarde. Hier krijgen zelfs de meest paradoxale natuurwetten een andere betekenis, en een vurige jonge vrouw en een jonge man die bij elke stap voor golven zorgt, ontdekken dat liefde elke regel van de natuurkunde of scheikunde bestrijdt.

films voor kinderen, nagesynchroniseerd in het Roemeens

Deze kinderfilm vol grappige en smakelijke momenten wil de kleintjes verrassen met charmante en humoristische karakters. Belangrijker dan wat dan ook is echter de boodschap achter dit verhaal. De kleintjes zullen blij zijn om te zien hoe vriendschap en empathie verschillende vormen aannemen en kunnen verschijnen wanneer je het het minst verwacht.

Elemental  belooft een van de beste leerzame kinderfilms van 2022 te worden. Sterker nog, het zou ideaal zijn als weekendactiviteit  voor  al je dierbaren. Bekijk het programma op CINEMAX, kijk wanneer het draait en geniet met het gezin van een goede film!

Peter Pan en Wendy

Geïnspireerd door de gelijknamige animatiefilm uit 1953, keert Walt Disney Pictures terug met een grote dagbewerking, waarin Peter Pan en Wendy je meenemen naar een betoverde wereld: het eiland Neverland. 

Het verhaal van de bijzondere jongen die nooit volwassen is geworden, gaat verder, en de drie Darling-broers, waaronder de mooie Wendy, vergezellen hem op zijn avontuurlijke reis. Als ze op het eiland Neverland aankomen, moeten ze het opnemen tegen de kwaadaardige Captain Hook, en Wendy moet de belangrijkste beslissing van haar leven nemen. Of dit voor altijd in Neverland zal blijven, valt nog te bezien. 

de beste films voor kinderen

Deze productie ondertekend door David Lowery, die ook Pete’s Dragon regisseerde, brengt de charme van de onsterfelijke verhalen van weleer terug naar de grote schermen, die erin slaagden vele kinderavonden te verlevendigen en hun verbeelding te prikkelen. In een cast met veelbelovende acteurs als Ever Gabo Anderson en Alexander Molony hebben we alle elementen in huis om op elke leeftijd verliefd te worden op het universum van het fantastische.

Met prachtige effecten en decors en goed gedefinieerde karakters   verdienen Peter Pan en Wendy een plaats in dit rijtje films voor kinderen en het hele gezin. Als je het wilt zien, ontworpen met de nieuwste technologie, zoals het verdient, wachten we op je bij CINEMAX Veranda!

Encanto

Encanto  is een van de beste nieuwe kinderfilms, ideaal voor peuters, maar ook voor tieners die hun plek in de wereld proberen te vinden.

De charmante animatie vertelt het verhaal van de familie Madrigal die in Encanto woont, een fictief stadje in de bergen van Colombia, en in een magisch huis vol leven en vreugde woont. Dat komt omdat alle gezinsleden zijn begiftigd met superkrachten die Marvel-helden waardig zijn, met één uitzondering: de jonge Mirabel. Op 15-jarige leeftijd voelt de tiener zich meer onder haar eigen mensen, totdat ze ontdekt dat zij de enige is die hen kan beschermen, wanneer ze het risico lopen hun capaciteiten te verliezen.

Kinderfilms genoemd

De animatie is een eerbetoon aan Latijns-Amerikaanse gemeenschappen en Colombia in het bijzonder, waar familie alles is en muziek een manier van leven is. Maar de liedjes in deze film hebben kinderen over de hele wereld voor een groot deel betoverd. We hadden ook niet anders verwacht, aangezien ze gecomponeerd zijn door Lin-Manuel Miranda, die ook een deel van de soundtrack voor  Moana schreef  . 

Musicals als  Encanto  klinken beter als ze worden gespeeld met een ultramodern geluidssysteem zoals dat van CINEMAX Veranda. Bekijk het bioscoopprogramma en ga naar de film, met weinig, met groot!

Binnenstebuiten

Inside Out  (  Inside Out  ) is een animatiefilm waarin de hoofdpersonen de vijf emoties zijn in het hoofd van Riley, een 12-jarig meisje. Zo zien we hoe vreugde, verdriet, angst en walging vanaf de geboorte Riley’s persoonlijkheid vormen en al zijn beslissingen beïnvloeden.

Het wordt ingewikkeld als Riley en haar ouders naar San Francisco verhuizen en haar hele leven op zijn kop staat. Was vreugde in het verleden haar dominante emotie, nu beginnen verdriet en andere emoties met de verhuizing naar de nieuwe stad de controle over haar houding en herinneringen over te nemen. Zo beginnen we aan een reis waarin zowel kinderen als volwassenen leren hoe belangrijk het is om al onze emoties te accepteren. We kunnen niet ons hele leven alleen maar vreugde voelen, maar verdriet kan vreugde voortbrengen, angst en walging kunnen ons leven redden, en er zijn situaties waarin woede gerechtvaardigd is.

Binnenstebuiten

Hoewel het een tekenfilm is, is de productie van de PIXAR-studio’s gebaseerd op gedegen wetenschappelijke documentatie. Een van de adviseurs van de film was zelfs Paul Ekman, de psycholoog die het concept van  basisemoties ontwikkelde  , namelijk de vijf emoties die in de film aanwezig zijn. 

Inside Out  is een van die educatieve films voor kinderen waar ze veel van kunnen leren en die zeker tot interessante familiegesprekken zal leiden. Bovendien is deze educatieve film beschikbaar en nagesynchroniseerd in het Roemeens, waardoor deze ook geschikt is voor jonge kinderen.

De film is online beschikbaar op HBO GO .

Bevroren

De twee animatiefilms uit de  Frozen-  serie volgen de avonturen van de prinsessen Anna en Elsa, avonturen geïnspireerd op het kindersprookje  Sneeuwwitje  . Hoewel het geen getrouwe bewerking van het boek is, wordt Elsa in deze film een ​​gevangengenomen sneeuwkoningin, en de enige die haar weet te redden is haar zus. 

De bekende liedjes  Let it go  en  Do you want to build a snowman  veroverden ons vanaf de eerste akkoorden, evenals hun versies in het Roemeens (  It gebeurde  en  Come out in the snow  ). Bovendien werd de kleine sneeuwman genaamd Olaf meteen een van de favoriete personages van de kinderen vanwege zijn overvloedige humor. 

Dus als je op zoek bent naar een prinsessenfilm die de standaard doorbreekt, dan  is Frozen  de juiste keuze. De animatie combineert sprookjesavonturen met bijzonder  pakkende  liedjes, karakters die een voorbeeld zullen worden voor de kleintjes, maar ook een  krachtige  boodschap.

Het karate kind

Dre Parker (Jaden Smith), een 12-jarige jongen uit Detroit, verhuist met zijn moeder naar Beijing om een ​​nieuw leven te beginnen. Maar op school en thuis zijn de zaken niet zo rooskleurig, aangezien Dre wordt gepest door de kinderen uit de buurt, die hem slaan en vernederen. Zijn redding komt in de persoon van meneer Han (Jackie Chan), een kungfu-vechtkunstmeester die hem de geheimen van zelfverdediging leert.

Films voor 12-jarigen

Han overtuigt Dre om deel te nemen aan een vechtsportwedstrijd, waar onder meer klasgenoten die hem het leven op school zo vaak moeilijk hebben gemaakt, tot zijn tegenstanders behoren. Dre accepteert, en na vele uren training breekt de dag van de wedstrijd aan. Zal Dre zijn emoties kunnen overwinnen en opklimmen tot het niveau van de studenten van Meester Li? 

De speelfilm is perfect om met het hele gezin te bekijken en bevat alle ingrediënten van een goede kinderfilm: avontuur, spanning en komedie, gehuld in de mysterieuze sfeer van vechtsporten en de Chinese cultuur. Karate Kid  is ook een motiverende film voor kinderen, omdat deze hen leert hoe belangrijk discipline, doorzettingsvermogen en moed zijn als ze geconfronteerd worden met onrecht.

De film is online beschikbaar op Netflix.

Boven: Bovenal

Up  is een  avonturenfilm  waarin de oude man Carl, de grappige verkenner Russell en de schattige golden retriever genaamd Dug een fantastische reis maken in een vliegend huis. Sinds zijn jeugd droomde Carl ervan om met zijn vrouw Paradise Falls in Zuid-Amerika te bezoeken. Maar zoals vaak gebeurt, zette het leven zijn plan op zijn kop. 

Avonturenfilms voor kinderen

Na de dood van zijn vrouw besluit Carl het niet uit te stellen en vertrekt hij samen met zijn metgezellen op een fantastische en inspirerende reis. Eén van de mooiste animatiefilms voor kinderen,  Up  is perfect voor jong en oud, vanaf 12 jaar. 

Muur-E

Wall-E  is een animatiefilm die het verhaal volgt van de schattigste robot, wiens doel het is om afval van planeet Aarde te verzamelen. In de 29e eeuw, ten tijde van de film, is de aarde niet langer een bewoonde planeet. Wanneer het Axiom-schip echter een onderzoeksrobot genaamd EVE naar de aarde stuurt, ontmoeten de twee robots elkaar, worden ze verliefd, en Wall-E gaat vervolgens op zoek naar haar in het hele sterrenstelsel. 

Onlinefilms voor kinderen

Wall-E is een educatieve film voor kinderen die zowel door critici als fans wordt geprezen. Door middel van een vertellend verhaal, begrijpelijk voor kinderen, brengt hij de kwestie van het consumentisme en de klimaatverandering ter sprake. Dus als je op zoek bent naar een film die de kleintjes zal vermaken, maar ook een constructieve dialoog in het gezin op gang brengt, dan is Wall-E de juiste keuze. Houd er wel rekening mee dat de film geschikt is voor kinderen van 10 jaar en ouder.

Nemo vinden / Op zoek naar Nemo

Finding Nemo  vertelt het verhaal van het visje Marlin en zijn zoon Nemo. Marlin was van nature erg beschermend en vastbesloten om de kleine Nemo niets te laten overkomen. Maar na een ruzie waarin Nemo zijn vader wil bewijzen dat hij overdrijft, wordt hij ontvoerd door een duiker en belandt hij in een aquarium aan de andere kant van de oceaan.

Marlin gaat samen met Dory, een blauwe vis met geheugenverlies, op een avontuurlijk avontuur om zijn zoon te redden. Hun enige aanwijzing is een duikmasker met het adres van Sydney erop geschreven. De twee worden geconfronteerd met haaien en kwallen, reizen met schildpadden en ontsnappen uit de buik van een walvis om Nemo te bereiken. 

Finding Nemo  neemt ons mee diep de oceaan in en leert ons belangrijke lessen over moed, angst, vastberadenheid, vriendschap en ouderlijke liefde. Een animatiefilm vol grappige situaties die de kleintjes meeneemt naar de diepten van de oceaan.

De film is online beschikbaar op HBO GO  .

IJstijd-serie

Ice Age  is een serie kinderfilms met dieren, waarvan sommige uitgestorven zijn (zoals mammoeten), sommige nog steeds bestaan ​​(zoals eekhoorns of luiaards), wier avonturen zich afspelen in – je raadt het al! – in de ijstijd. Natuurlijk zullen de barre omstandigheden en onvoorziene situaties bij elke stap de personages veel problemen bezorgen, zelfs de meest imposante van hen.

Films voor kinderen in het Roemeens

De Ice Age-  serie biedt je de perfecte context om je kleintjes te vertellen over het verleden van onze planeet, over dinosaurussen en andere uitgestorven diersoorten, maar ook over klimaatverandering. Deze grappige films voor kinderen zijn dus niet alleen vermakelijk, maar kunnen ook belangrijke discussies op gang brengen.

De Harry Potter-serie

Je hebt vast wel eens gehoord van de beroemde tovenaar en de avonturen van hem en zijn vrienden op  Zweinstein, de School voor Hekserij en Hocus-Pocus  . De Harry Potter-  serie volgt het verhaal van deze kinderen met bovennatuurlijke krachten terwijl ze proberen de tovenaarswereld te redden van de kwaadaardige Heer Voldemort.

Terwijl hij de vreemdste avonturen en beproevingen meemaakt, leert Harry hoe belangrijk moed, vriendschap, vertrouwen en liefde zijn, maar ook hoe deze waarden wapens kunnen worden als er gevaar dreigt.

Films voor 10-jarigen

Harry Potter  is meer dan alleen een tovenaarsfilm voor kinderen. Naarmate Harry ouder wordt, worden de problemen waarmee hij wordt geconfronteerd complexer en worden de verhalen genuanceerder. Terwijl de eerste films uit de serie het typische contrast tussen goed en kwaad reproduceren, ontdekken we gaandeweg dat niet alles in zwart en wit te verdelen is. 

Daarom zijn de eerste twee films uit de serie –  Harry Potter en de Steen der Wijzen  en  Harry Potter en de Geheime Kamer  – zelfs geschikt voor kinderen jonger dan 7-8 jaar. De volgende zes zijn wat  donkerder  , dus ze zullen oudere kinderen en tieners aanspreken.

De hele serie is beschikbaar op HBO GO  . 

Shrek

Ook in het hoofdstuk ‘monsters’  vertelt Shrek  het verhaal van de beroemde knorrige boeman die niets meer waardeert dan de rust van het moeras waar hij woont. Maar wanneer verschillende sprookjesfiguren naar zijn moeras worden verbannen, moet de boeman in actie komen. Samen met de meest spraakzame ezel van het universum (Eddie Murphy) gaat Shrek op zoek naar Lord Farquaad, die de personages naar hem toe had verbannen in het moeras. 

Aangekomen in de stad van Farquaad bevinden Shrek (Mike Myers) en Donkey zich midden in een toernooi dat ze per ongeluk winnen. Maar als kampioenen krijgen de twee de opdracht om tegen een woeste draak te vechten om prinses Fiona (Cameron Diaz) te redden, met wie Farquaad wilde trouwen. Zoals je zou verwachten, redden Shrek en Donkey de prinses, en de avonturen van de drie gaan verder.

Komedies voor kinderen

De animatie is een grappige satire op de sprookjes waarmee we zijn opgegroeid, waarvan de personages worden verbannen naar het moeras van Shrek. De kinderen zullen zich des te meer amuseren, aangezien het einde atypisch is en de prinses niet bij de prins blijft, maar bij… de boeman. Dus maak je klaar om hartelijk te lachen om een ​​van de origineelste kinderfilms! Waarom niet, misschien besluit je de hele serie met Shrek en zijn bende te bekijken om ook de beroemde gelaarsde kat te ontmoeten.

Leeuwenkoning

The Lion King , een Disney-animatie die zeer geliefd is bij kinderen,   vertelt het verhaal van de jonge Simba, die verstrikt raakt in de machtsstrijd tussen zijn boze oom genaamd Scar en zijn vader, Mufasa. Simba wordt door Scar misleid door te denken dat hij zijn vader heeft vermoord en vlucht in ballingschap. Daar ontmoet de leeuwenwelp zijn nieuwe vrienden: Timon en Pumbaa – een stokstaartje en een zwijn.

De twee hebben een totaal andere kijk op het leven, vergeleken met het leven vol plichten dat Simba als troonopvolger zou hebben. Hoewel het een tijdje goed gaat, leert Simba uiteindelijk dat je je niet kunt verbergen voor het verleden en kunt vluchten voor de verantwoordelijkheden waarmee je bent geboren. Dus keert hij terug om zijn lot onder ogen te zien en tegen Scar te vechten voor de troon. 

Komische tekenfilms

Zoals Disney gewend is geraakt, behoren tot de sterke punten van deze films de bijzonder  pakkende  liedjes waar we allemaal mee zongen toen we klein waren. En wie zou  Hakuna Matata  nu niet neuriën als ze de film opnieuw zouden bekijken? 

In 2019 werd de animatie gevolgd door een  live action-  versie, geheel gemaakt met behulp van CGI. De film volgt nauwgezet de verhaallijn van de tekenfilm en brengt geen grote veranderingen in het verhaal aan. Deze versie is echter ook spectaculair, doordat de beelden uit een  National Geographic-  documentaire lijken te zijn gescheurd en niet op een computer zijn gemaakt.

De cast is net zo spectaculair als de technische prestaties. Sterren die de personages tot leven brengen zijn onder meer Beyonce Knowles (Nala), Donald Glover (Simba), Seth Rogen (Pumbaa) en James Earl Jones, die zijn rol als Mufasa uit de tekenfilm opnieuw vertolkt. Als je de animatiefilm met je kleintje hebt gezien, dan mag je deze versie ook niet missen.

Beide producties zijn online beschikbaar op HBO GO, zowel nagesynchroniseerd als ondertiteld. 

Aladdin

Aladdin  vertelt het verhaal van een arme jongen uit Agrabah, een fictieve stad in het Verre Oosten. Dankzij de goedheid van zijn hart was Aladdin een van de weinigen die de Grot der Wonderen konden betreden, waar een betoverde lamp verborgen was. Natuurlijk had het magische krachten.

Aladdin wordt door de kwaadaardige Jafar misleid om de grot binnen te gaan en hem de lamp te brengen, maar door een aantal verwisselingen wordt de jongeman de meester van de lamp en de Geest die erin gevangen zat. De geest vervult Aladdin twee wensen en helpt hem zo Jasmine te winnen, de prinses op wie hij verliefd was geworden. Het wordt echter ingewikkeld als Jafar de controle over de lamp overneemt en Jasmine de waarheid over Aladdin ontdekt. 

Films voor kinderen, nagesynchroniseerd in het Roemeens

De productie verrukt ons met een aantal memorabele liedjes, waaronder het nummer  A Whole New World  , dat de hoofdrolspelers samen zingen tijdens de reis op het betoverde tapijt. Met zo’n soundtrack is het geen wonder dat  Aladdin  een van Disney’s meest geliefde kinderfilms is geworden.

Daarnaast kende de bekende animatie, zoals Disney de afgelopen jaren gewend is, ook een  live action-  versie met acteurs. De nieuwe versie, in 2019 geregisseerd door Guy Ritchie, heeft niemand minder dan Will Smith in de rol van de charismatische Ghost. De film wijkt echter niet al te ver af van het originele verhaal, al zijn de decors, kostuums en choreografie ronduit indrukwekkend.

Schoonheid en het beest

Beauty and the Beast  is ongetwijfeld een van Disney’s beste animaties, maar ook een van de meest geprezen animaties. In een dorp in Frankrijk wordt de jonge Belle gevangengenomen door een prins die, na een vloek, in een beest werd veranderd. Zelfs de bedienden in zijn kasteel ontsnapten niet aan de vloek en werden voorwerpen die het hele verhaal nog meer kleur gaven, waaronder Lumiere, de Klokkenmaker, Mevrouw Theepot en haar zoontje Chip.

Disney-prinsessen

Naast de bekende liedjes als  Be our guest  en natuurlijk  Beauty and the Beast  , is in de film een ​​van de meest geliefde Disney-prinsessen te zien: Belle. Ze doorbrak traditionele patronen en werd onmiddellijk een rolmodel voor meisjes. In het eerste deel van de film heeft Belle altijd een boek in haar hand, totaal onaangetast door de dorpelingen die haar uitlachen omdat ze naar de bibliotheek gaat. Tegelijkertijd temt onze heldin, dankzij haar vriendelijkheid en altruïsme, het woeste Beest, aan wie ze dezelfde kwaliteiten leert en vooral hoe belangrijk het is om lief te hebben.

In 2017 werd de animatie gereproduceerd in een  live action-  versie, met Emma Watson en Dan Stevens in de hoofdrol. Hoewel de productie uit 1991 tot de beste animatiefilms behoort, maakt de nieuwe speelfilm het originele verhaal compleet. Tot grote vreugde van de fans geeft het meer details over Belle’s verleden en de vloek die over het kasteel is gevallen, maar bevat het ook enkele originele liedjes. 

Het wonderbaarlijke bos

De Roemeense kinderfilm  The wonderbaarlijke Dumbrava  is een bewerking van het gelijknamige boek van Mihail Sadoveanu. Beiden vertellen het verhaal van Lizuca, een 5-jarig meisje, dat door haar boze stiefmoeder wordt weggenomen van haar grootouders die van haar hielden en voor haar zorgden. Dat is totdat Lizuca besluit samen met de beroemde Patrocles van huis weg te rennen en terug te keren naar het huis van haar grootouders, vlakbij het bos.

Roemeense films voor kinderen

Maar de nacht overvalt hen onderweg, dus de twee moeten schuilen in de holte van een riet. Van de ene op de andere dag worden de dromen van het kleine meisje gekleurd door magische verhalen, met de zeven dwergen, goede feeën, mooie meisjes en pratende dieren. Als ze wakker wordt, is Lizuca al bij haar grootouders, die weigeren het kleine meisje achter te laten onder de zorg van haar stiefmoeder. 

Het prachtige Dumbrava  is vandaag de dag, 40 jaar na de release, nog steeds een van de meest geliefde oude Roemeense kinderfilms, die de moeite waard is om nog eens met het hele gezin te bekijken.

Veronica

Veronica , een van de beste Roemeense kinderfilms,   volgt het verhaal van een klein meisje uit een kindertehuis. Op 5-jarige leeftijd krijgt ze van de Goede Fee een betoverd speeltje cadeau. Traista kan alle wensen van Veronica vervullen, op voorwaarde dat het meisje vriendelijk van hart, beleefd en vriendelijk is tegen de mensen om haar heen. Helaas, als ze egoïsme toont, blijft Veronica achter zonder haar speciale gave.

Verscheurd door spijt en wroeging besluit het kleine meisje op zoek te gaan naar het betoverde object. Wat volgt is een reis door fantastische landen, van de mierenwereld waar hij de Mierenfee en de Krekels ontmoet, tot het betoverde bos waar de Sly Fox en de Motanul Danilă (Dem Rădulescu) plannen maakten.  

Grappige films voor kinderen

In haar betoverde avonturen leert Veronica de betekenis van moed, vriendelijkheid en ware vriendschap, en keert ze wijzer en genereuzer terug naar haar leeftijdsgenoten. Als artistieke kinderfilm uit 1972 profiteert Veronica van een indrukwekkende cast, met veel legendarische acteurs uit de Roemeense cinema. Maar de boodschap blijft actueel en daarom is het een van de meest gewaardeerde Roemeense films die zowel door kinderen als ouders wordt gezien.  

In dit artikel hebben we het gehad over de beste films voor kinderen. U kunt uw kind nu helpen een geschikte film te vinden om naar te kijken en van te genieten.