10 Najboljih Besplatnih PC Igara 2023

Najbolje besplatne računalne igre

Najbolje besplatne računalne igre: Postoji mnogo besplatnih videoigara dostupnih za preuzimanje na svim platformama za igranje u 2023. Od računala do mobitela, igrači diljem svijeta mogu uživati ​​u nekim popularnim naslovima bez da ih kupe.

Iako   plaćene videoigre obično koštaju 60 USD i nude mnogo sadržaja, neke od njih su jednostavno razočaravajuće. Mnoge AAA igre propale su posljednjih godina i izazvale nepovjerenje među programerima igara i igračima. Zato neki igrači preferiraju besplatne naslove koji nude dovoljno sadržaja, više zabave i manje glavobolje.

U ovom ćemo članku navesti 10 najboljih besplatnih videoigara koje igrači mogu preuzeti i isprobati. Sve ove naslove razvile su renomirane tvrtke, a neki od njih čak imaju milijune simultanih igrača.


10 besplatnih video igara koje su osvojile milijune igrača diljem svijeta

1) Fortnite

Fortnite je jedna od najboljih videoigara svih vremena (slika preko Epic Games)
Fortnite je jedna od najboljih videoigara svih vremena (slika preko Epic Games)

Fortnite je objavljen u rujnu 2017. i etablirao se kao jedna od najboljih videoigara svih vremena. Igranje je potpuno besplatno, ali igrači mogu kupiti kozmetičke artikle koji im ne daju nikakvu konkurentsku prednost.

Gotovo pet godina nakon lansiranja, videoigra još uvijek ima milijune simultanih igrača, što je čini jednim od najpopularnijih naslova u ovom trenutku.

Cilj igre Fortnite je preživjeti što je dulje moguće i biti posljednja preživjela osoba. Ono što je razlikuje od ostalih Battle Royale igara je mehanika gradnje jer igrači mogu graditi različite strukture poput zidova, čunjeva, podova i više.

Besplatne videoigre dostupne su za računala, igraće konzole i mobilne telefone. Nažalost, preuzimanje igre za mobilne telefone nije lak zadatak, ali možete pogledati naš Fortnite vodič za preuzimanje za jednostavne upute.

Platforme   : PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Nintendo Switch, Android, iOS.


2) Apex Legends

Apex Legends je još jedan uspješan Battle Royale na popisu. Iako Fortnite ima svoju jedinstvenu mehaniku koja ga čini popularnim, Apex Legends je vjerojatno najzabavnija Battle Royale igra u prvom licu.

Odabir savršenog heroja (legende) ključ je uspjeha, a ako svladate jednog od njih, nema sumnje da ćete biti visoko rangirani u svakoj igri.

Baš kao i Fortnite, Apex Legends govori o preživljavanju i o tome da budeš posljednji igrač. Iako igra nema mehaniku izgradnje, svaka legenda ima svoje jedinstvene osobine i sposobnosti, što igru ​​izdvaja od drugih.

Ako igrači trebaju zabavnu i opuštajuću pucačinu koja od njih zahtijeva da prežive što je duže moguće, Apex Legends bi mogao biti najbolji izbor.

Platforme   : PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Nintendo Switch, Android, iOS.


3) Call of Duty: Warzone

Treća i posljednja Battle Royale igra na ovom popisu,   Call of Duty: Warzone   je besplatna video igra savršena za svakoga tko voli realistične pucačine iz prvog lica.

To je još jedan naslov koji zahtijeva od igrača da prežive do kraja kako bi pobijedili. Izađu iz aviona i izaberu mjesto slijetanja na ogromnoj karti, gdje mogu uzeti oružje i krenuti u bitku da prežive.

Iako nije tako popularna kao prethodne dvije igre na popisu, još uvijek ima aktivnu zajednicu i s vremena na vrijeme prima nova ažuriranja. Warzone je savršen za svakoga tko voli realističan gameplay kakav Fortnite i Apex Legends ne mogu ponuditi.

Platforme   : PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S.


4) SMITE

SMITE je MOBA koja je dostupna za konzole i PC (slika preko Titan Forge Games)
SMITE je MOBA koja je dostupna za konzole i PC (slika preko Titan Forge Games)

SMITE   je video igra za više igrača Online Battle Arena (MOBA) koja se može igrati na igraćim konzolama i osobnom računalu. Iznenađujuće dobro radi na konzolama i nije ga teško igrati.

Besplatna igra ima mnogo različitih modova, ali Conquest je najpopularniji. Zahtijeva od igrača da napreduju do neprijateljske baze i unište je. Na putu se suočavaju s mnogo različitih prepreka, uključujući stvorenja i obrambene kule.

SMITE je savršen za ljubitelje mitologije, jer su njegovi glavni likovi bogovi iz različitih panteona, uključujući grčke, kineske i egipatske bogove.

Osim ležernih načina igre, iznimno vješti igrači mogu se natjecati na turnirima s nagradnim fondovima većim od milijun dolara.

Platforme   : PC, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch.


5) World of Tanks

Kao što ime sugerira, World of Tanks je sve o moćnim borbenim vozilima. Fokus igre je   borba igrača protiv igrača   i dostupna je na raznim uređajima za igranje, uključujući mobilne telefone.

Besplatna video igra ima nekoliko načina igre, ali glavni cilj je uglavnom eliminirati neprijateljske tenkove. Osim toga, igrači također mogu igrati način igre u kojem zarobljavaju neprijateljske baze.

World of Tanks dostupan je više od 10 godina i privukao je milijune igrača. Nažalost, temelji se na freemium poslovnom modelu, koji možda nije savršen za mnoge igrače. Igra je besplatna, ali ako potrošite novac na nju, možete dobiti veliku prednost nad svojim protivnicima.

Platforme   : PC, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One, Nintendo Switch, Android, iOS, macOS.


6) Hearthstone

Hearthstone je jedna od najzabavnijih besplatnih videoigara (slika putem Blizzard Entertainmenta)
Hearthstone je jedna od najzabavnijih besplatnih videoigara (slika putem Blizzard Entertainmenta)

Hearthstone   je jedna od najboljih i najopuštajućih besplatnih videoigara. Ako volite kolekcionarske kartaške igre, svakako biste trebali isprobati Hearthstone i vidjeti hoće li vam se svidjeti.

Ovo je igra na poteze u kojoj dva igrača igraju jedan protiv drugog. Postoje različite vrste karata kao što su miljenici, čarolije i heroji, a njihovo kombiniranje je ključ uspjeha. Igrači moraju biti oprezni s upravljanjem resursima (manom) i dati sve od sebe da nadmaše svoje protivnike.

Nažalost, besplatna video igra dostupna je samo za računala i mobilne telefone. Nije dostupan na igraćim konzolama, a s obzirom na to da postoji više od osam godina, malo je vjerojatno da će ikada dobiti priključak za konzolu.

Hearthstone sadrži mnoge elemente znanja serije Warcraft, što ga je učinilo vrlo popularnim među  igračima World of Warcrafta   .

Platforme   : PC, iOS, Android, macOS.


7) Destiny 2

Bungie je izdao besplatnu verziju   Destiny 2   u kojoj mogu uživati ​​igrači diljem svijeta. Iako igricu možete kupiti, svakako biste prvo trebali preuzeti besplatnu verziju i provjeriti s čime dolazi i sviđa li vam se.

Destiny 2 je pucačina iz prvog lica koja ima elemente igranja uloga i online igara za više igrača. To je igra otvorenog svijeta i igrači mogu slobodno istraživati ​​svijet igre kako bi pronašli nove borbe i osvojili plijen.

Besplatna verzija Destiny 2 ima   mnogo sadržaja   , uključujući PvE i PvP borbe. Igrači također imaju pristup svim planetima, pa čak i DLC područjima.

Platforme   : PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Google Stadia.


8) Valorant

Valorant je besplatan za igranje, ali možda nije prava igra za svakoga (Slika preko Riot Games)
Valorant je besplatan za igranje, ali možda nije prava igra za svakoga (Slika preko Riot Games)

Valorant   je još jedna fantastična besplatna video igra koju igrači mogu preuzeti 2022. godine. Nažalost, njezina je ciljna publika prilično specifična jer se radi o natjecateljskoj pucačini iz prvog lica.

Ovo je timska igra i igrači su raspoređeni u napadački ili obrambeni tim na početku svake runde. Igrači mogu zaraditi novac ispunjavanjem ciljeva i kupiti bolje oružje s njim. Također, svaki lik ima svoje sposobnosti i čarolije.

Ako volite   taktičke pucačine   ili ste ljubitelj Counter-Strikea, trebali biste provjeriti Valorant i vidjeti možete li pobijediti konkurenciju.

Trenutno je besplatna video igra dostupna samo za PC. Međutim, došlo je do curenja informacija koje pokazuju da bi Riot Games mogao izdati svoju verziju za konzole.

Platforme   : PC.


9) Genshin Impact

Genshin Impact   je vjerojatno najopuštenija i najljepša besplatna video igra koja je trenutno dostupna za preuzimanje. Sadrži grafiku u stilu animea i otvoreni svijet koji igrači mogu istraživati.

To je akcijska RPG video igra koja kombinira istraživanje i borbu u otvorenom svijetu s oružjem i magijom. Dostupan je na više platformi, što ga čini savršenim izborom za igranje bilo da ste kod kuće ili u pokretu.

Genshin Impact je još jedna video igra čiji je sustav monetizacije kritiziran. Međutim, trebali biste ga isprobati i vidjeti djeluje li vam.

Platforme   : PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Android, iOS.


10) Dota 2

Dota 2 je najpopularnija MOBA igra i besplatan je naslov (Slika putem Valvea)
Dota 2 je najpopularnija MOBA igra i besplatan je naslov (Slika putem Valvea)

Dota 2   je najpopularnija MOBA video igra. U eteru je već gotovo desetljeće i stekao je prilično sljedbenika u tom vremenu. Mnogi igrači smatraju je jednom od najboljih videoigara svih vremena, stoga je morate isprobati.

Vrti se oko napada i obrane starih (baza). Svaki tim ima drevni i mora ga zaštititi od svojih neprijatelja. Iako premisa možda ne zvuči zabavno, igrivost definitivno jest!

Nažalost, Dota 2 trenutno je dostupna samo na računalu. Igra   je prilično složena, tako da možda neće vidjeti priključak za konzolu u bliskoj budućnosti.

Iako besplatna igra ima strmu krivulju učenja, njezino igranje je nevjerojatno i nagrađuje. Također, najvještiji igrači imaju priliku natjecati se na Dota 2 turnirima i osvojiti veliki novac.