Betekenis Van Honden In Dromen: Interpretatie Van Dromen Met Honden

Honden in dromen

Honden in dromen: harige vrienden hebben een manier om in de dromen van veel mensen te sluipen. Als je blijft dromen over honden in het bijzonder, kan dit volgens droomexperts dit betekenen.

Interpretatie van dromen.

Voordat we in hondendromen duiken, laten we even de tijd nemen om de algemene droominterpretatie op te frissen. Hoewel er natuurlijk sommige mensen zijn die denken dat dromen niets anders zijn dan geheugenconsolidatie en hersenspoelafval, zijn er anderen die geloven dat dromen boodschappen van het onderbewustzijn bevatten.

Als psycholoog en droomexpert Rubin Naiman, Ph.D. , eerder verteld aan mbg: “Droominterpretatie heeft alles te maken met het ontcijferen van de droom. Het verlicht ons en vergroot ons bewustzijn psychologisch, [biedt een] bewustzijnsverruiming.“

En dat decoderen, legt hij uit, gaat over het voelen van de emoties die de droom je bracht. Stressvolle dromen zijn bijvoorbeeld vaak een uiting van de stress die we ervaren in ons echte leven, als we wakker zijn. Dus als je de emotie kunt achterhalen die de droom in je opriep en nadenkt over wat er in de droom gebeurde en wat er in je leven gebeurt, kun je een duidelijker beeld krijgen van de potentiële boodschap.

Wat symboliseren honden?

Zoals hierboven vermeld, is dromen over honden ongelooflijk gewoon. Volgens professionele droomanalist Lauri Loewenberg zijn honden zelfs de meest voorkomende dieren waar mensen over dromen in hun klantervaring (gevolgd door katten en slangen).

Ze vertelt mbg dat dromen over honden vaak verband houden met drie hoofdthema’s: relaties, vriendschap en loyaliteit. „Meestal vertegenwoordigen honden een relatie of de dynamiek die zich binnen een relatie voordoet“, legt hij uit, eraan toevoegend: „En dat kan elke relatie zijn: vriendschap, een intieme relatie, een werkrelatie, een familierelatie, elke relatie waarin er moet loyaliteit en kameraadschap zijn, al deze eigenschappen die we aan honden toeschrijven“.

Loewenberg, evenals therapeut en droomexpert Leslie Ellis, Ph.D. Ze merken allebei op dat het bij het interpreteren van de dromen van je hond belangrijk is om op de details van de hond te letten.

Zoals Ellis uitlegt: „Als ik van een hond droom omdat ik er dol op ben en altijd een hond in mijn leven heb gehad, is de kans groot dat de honden in mijn dromen verband houden met liefde, vriendschap en loyaliteit. Als iemand doodsbang is voor honden, smaken de honden in hun dromen heel anders.“ Probeer te onthouden of de hond vriendelijk of ondeugend, gezond of sjofel, etc. was, suggereert hij.

„Het is heel belangrijk om niet alleen op het type hond te letten, maar ook op het gedrag van de hond in de droom”, voegt Loewenberg toe. „De toestand van de hond in de droom en hoe je over de hond denkt, zullen op dit moment vaak direct verband houden met diezelfde gevoelens binnen een relatie in je leven“, legt hij uit.

Wat het zou kunnen betekenen als er een hond in je droom verschijnt:

Het is tijd om een ​​romantische relatie te analyseren.

Wetende dat honden vaak een relatie vertegenwoordigen, of een bepaalde relatiedynamiek, zegt Loewenberg dat je aandacht wilt besteden aan het ras van de hond, zijn gedrag en hoe je je voelde.

Duitse herders staan ​​bijvoorbeeld bekend als beschermende dieren. „Ze kunnen in je droom verschijnen als je alert moet zijn op een relatie of misschien als je op je gedrag moet letten“, legt hij uit. Of misschien is de hond een ras dat je bijzonder vervelend vindt, wat kan duiden op ergernis of frustratie binnen een relatie waarin je zit, voegt hij eraan toe.

Denk na over de eigenschappen waarmee het hondenras het meest wordt geassocieerd, en hoe die eigenschappen naar voren kunnen komen in uw romantische relatie (door u of door de andere persoon in kwestie).

Het is tijd om een ​​vriendschap te analyseren.

Honden in dromen kunnen meer vertegenwoordigen dan alleen romantische relaties en kunnen ook wijzen op een vriendschap, werkrelatie of gezinsdynamiek.

Een agressieve hond die je bijvoorbeeld blaft, achtervolgt of aanvalt, kan erop duiden dat je je in het echte leven aangevallen voelt door een vriend. Als je altijd al bang bent geweest voor Rottweilers en erover blijft dromen, vraag jezelf dan af door welke relatie in je leven je je op dit moment bedreigd voelt?

Of misschien is de hond in je droom heel vriendelijk en biedt hij je gezelschap en steun. Dit zou een goed teken zijn dat er een positieve en begripvolle vriend in je leven is.

U moet overwegen waar uw loyaliteit ligt.

Loyaliteit is wat honden tot de beste vrienden van de mens heeft gemaakt, dus als je over hen droomt, kunnen loyaliteitsthema’s in je leven naar voren komen, in voor- en tegenspoed. Zoals Loewenberg uitlegt, kan een hond die gewond is geraakt een verraad aan loyaliteit vertegenwoordigen. Een hond die je te hulp schiet, zou daarentegen representatief zijn voor een loyaal persoon.

Als de hond ziek, stervend of gewond is, voegt hij eraan toe, kan dit ook betekenen dat een relatie op het punt staat te eindigen, mogelijk als gevolg van ontrouw. „Je moet je dus afvragen: is deze relatie het redden waard? Of moet ik haar begraven en verder gaan? ze zegt.

Je moet nadenken over discipline.

Behalve dat ze loyaal zijn, zijn honden ook heel gemakkelijk te trainen en kunnen ze discipline vertegenwoordigen als ze in een droom aan je verschijnen. Zoals Loewenberg uitlegt, „ze kunnen je discipline vertegenwoordigen en jezelf op de een of andere manier trainen. Hoe ben je aan het trainen? Op welke manieren probeer je meer gehoorzaam en gedisciplineerd te zijn?”, legt ze uit.

Er is een boodschap die je over jezelf moet leren.

En tot slot, volgens Ellis, als je het gevoel hebt dat de boodschap van de hond meer over jou gaat dan over iemand anders in je leven, is dat ook heel goed mogelijk. Ze legt uit dat je, nogmaals, aandacht wilt besteden aan de kwaliteiten van de hond in de droom.

„Als deze hond bijvoorbeeld bijzonder beschermend was en uitstekend in het stellen van grenzen, is deze eigenschap misschien nodig of ontbreekt het je, of is hij te aanwezig“, zegt hij, eraan toevoegend: „Als het een onbekende hond is, kan het interessant voor je zijn. “. leer hem een ​​beetje kennen … om dichter bij hem te komen in een denkbeeldige zin en kijk of en hoe hij met je wil communiceren.

Wat eraan te doen.

Als de dromen echt boodschappen uit het onderbewustzijn zijn, is de volgende stap na het interpreteren van de boodschap ernaar te handelen. En in het geval van dromen over honden, kan het zijn dat je je relaties (of jezelf) wat nauwkeuriger moet bekijken.

Zoals Ellis tegen mbg zegt: „Mijn suggestie, als iemand vaak van een hond droomt, is om de hond te leren kennen en erachter te komen wat hij de dromer zou kunnen vragen of proberen te vertellen.“ Hij voegt eraan toe dat hij zich verzet tegen algemene interpretaties van droombeelden; echter, „u kunt overwegen welke hondenkwaliteiten belangrijk voor u kunnen zijn.“

En zoals Loewenberg toevoegt, als de hond in de droom bijvoorbeeld onbetrouwbaar of ontrouw was, vraag jezelf dan af hoe je een bijzonder onbetrouwbare relatie kunt verbeteren, zelfs als dat betekent dat je moet weglopen.

Over het algemeen suggereert het: „Kijk of je erachter kunt komen wat er met de hond aan de hand is en hoe de droom je op dit moment een ander perspectief geeft op een relatie in je leven.“ Zowel zij als Ellis zijn ook voorstanders van het bijhouden van dromen, wat je kan helpen je gedachten op papier te zetten en in de toekomst na te denken over de droom.

Wat symboliseert het om te dromen over zwarte honden?

1. Depressie

Het gevoel van hopeloosheid is de bepalende eigenschap van de zwarte hond, waardoor het zijn belangrijkste en meest prominente eigenschap is.

Winston Churchill wordt gezien als de maker van dit teken. Het gerucht ging dat Churchill beweerde dat hij constant werd gevolgd door een grote zwarte hond. Dit was bedoeld om te worden geïnterpreteerd als een metafoor voor zijn gevoelens van depressie.

De term „zwarte hond“ wordt in de moderne cultuur vaak gebruikt om te verwijzen naar iets dat constant over onze schouders opdoemt en weigert ons met rust te laten. Het beeld van de zwarte hond kan worden geïnterpreteerd als een metafoor voor het gewicht van ongeluk dat niet weggaat.

2. verschrikking

Vanwege het feit dat de kleur zwart bij een hond het vermogen heeft om gevoelens van angst van binnenuit op te wekken, worden zwarte hoektanden vaak geassocieerd met het concept van angst.

De afwezigheid van licht, dat zwart symboliseert, maakt zwart tot de tint die het meest geassocieerd wordt met angst. Als het ’s nachts buiten helemaal donker is, krijg je de indruk dat er monsters om je heen op de loer liggen zonder dat je ze kunt zien. Dit gevoel neemt toe als de nacht waait.

Als gevolg van de veralgemening van deze symboliek roept de aanblik van zwarte dieren bij mensen vaak gevoelens van angst en angst op.

3. Relatie met de overledene

Veel mensen geloven dat zwarte honden de waakhonden van de andere wereld zijn, en daarom worden ze beschouwd als een link naar het hiernamaals en de overledene.

In veel verschillende culturen zijn er enkele dieren die geacht worden de grens tussen het rijk van de levenden en de wereld van de doden te bewaken. In hun midden vinden we vaak majestueuze vierpotige wezens, zoals waterspuwers, leeuwen, draken en zelfs honden.

Het feit dat de hond een zwarte vacht heeft, is in deze context veelbetekenend, aangezien zwart de kleur is die het meest wordt geassocieerd met angst en duisternis, begrippen die vaak worden geassocieerd met de dood.

4. Zorg voor uw veiligheid

Mensen in veel verschillende culturen denken dat zwarte honden boze geesten kunnen afweren en daarom dienen als een symbool van bescherming. Dit geloof komt voort uit het feit dat zwarte honden zeldzaam zijn.

De veronderstelling dat waakhonden zoals Rottweilers deze betekenis hebben, komt voort uit de algemene perceptie dat deze honden voor dat doel zijn gefokt. Grote, gespierde, donkerharige honden die beleefd en toegewijd zijn aan hun meester, worden door de meeste mensen als beschermend beschouwd.

5. Vriendschap

Er wordt geen betekenis gehecht aan de kleur van de vacht van de hond. Zelfs een zwarte hond kan gezelschap en trouw vertegenwoordigen.

Honden hebben de reputatie extreem loyaal te zijn, wat een van de redenen is waarom ze ‚de beste vriend van de mens‘ worden genoemd.

Een grote zwarte Labrador of een andere schattige hond van een vergelijkbaar ras kan worden beschouwd als een metgezel in zowel gelukkige als ongelukkige tijden. Hij zal het nooit moe worden om je te bezoeken en wat huisdieren van je te krijgen!

Dromen van zwarte honden Spirituele betekenis

Uw dromen en visioenen zullen u waarschijnlijk enkele van de meest waardevolle en inzichtelijke inzichten verschaffen die u in uw leven zult opdoen. Je leven heeft veel spirituele betekenis als je constant nachtmerries ervaart waarbij een zwarte hond betrokken is, dus besteed er aandacht aan.

Je moet je angst niet de overhand laten krijgen, hoewel het hebben van een droom over een zwarte hond je rillingen over je rug kan bezorgen. Zie het in plaats daarvan als een vorm van communicatie die plaatsvindt op spiritueel niveau.

Als je een terugkerende droom hebt waarin je een zwarte hond ziet, is dat een waarschuwing dat je enkele veranderingen moet aanbrengen om de mentale en emotionele uitdagingen te overwinnen die je nu in het echte leven ervaart.

De verschijning van een zwarte hond in je droom staat symbool voor het feit dat je in staat was om gevoelens van depressie, isolatie en verlies te overwinnen. Dit is een oproep aan u om aan de slag te gaan en serieus aan de slag te gaan met het aanbrengen van enkele belangrijke verbeteringen in de manier waarop u uw leven leidt.

Als je wilt dat het beter met je gaat, moet je de beslissing nemen om verantwoordelijkheid voor je leven te nemen. U kunt er niet altijd op rekenen dat andere mensen tussenbeide komen en uw problemen voor u oplossen. Soms zullen ze dat niet doen.

Dromen van een zwarte hond is ook een teken dat je meer controle over je leven moet nemen en moet stoppen met andere mensen te laten dicteren hoe je het moet leven. Wees niet bang om delen van je unieke persoonlijkheid aan andere mensen te onthullen.

Een droom hebben waarin je een zwarte hond ziet, geeft aan dat je de negatieve emoties die je ervaart niet kunt overwinnen. Hierdoor zal de vooruitgang die je in je spirituele leven hebt gemaakt, worden beïnvloed.

Deze droom is ook een bericht dat je geest smeekt om vrijgelaten te worden. Als je alle giftige impulsen uit je gedachten en gevoelens wilt verwijderen, zul je een of andere actie moeten ondernemen.

Je hebt toegang tot de middelen waarmee je de negatieve energie die in je leven aanwezig is, met succes kunt bestrijden.

Eten om mee te nemen

Als je constant van dezelfde hond hebt  gedroomd  , is er waarschijnlijk een bericht voor je over een bepaalde relatie. Of de hond nu de vriendelijkste hond was die je ooit hebt ontmoet, of de gemeenste, diezelfde eigenschappen kunnen ook in je wakkere leven naar voren komen.