Betydelsen Av Hundar I Drömmar: Tolkning Av Drömmar Med Hundar

Hundar i drömmar

Hundar i drömmar: Furry vänner har ett sätt att smyga sig in i många människors drömmar. Om du fortsätter att drömma om just hundar är det detta som det kan betyda, enligt drömexperter.

Tolkning av drömmar.

Innan vi dyker in i hunddrömmar, låt oss ta en stund för att uppdatera den allmänna drömtolkningen. Även om det naturligtvis finns vissa människor som tror att drömmar inte är något annat än minneskonsolidering och hjärntvättskräp, finns det andra som tror att drömmar bär meddelanden från det undermedvetna.

Som psykolog och drömexpert Rubin Naiman, Ph.D. , berättade tidigare för mbg, „Drömtydning handlar om att dechiffrera drömmen. Det upplyser oss och expanderar vårt medvetande psykologiskt, [erbjuder] en expansion av medvetandet.“

Och den avkodningen, förklarar han, handlar om att känna känslorna som drömmen gav dig. Stressande drömmar är till exempel ofta en manifestation av den stress vi upplever i vårt verkliga liv, när vi är vakna. Så när du kan lista ut känslan som drömmen väckte i dig och tänka på vad som hände i drömmen och vad som händer i ditt liv, kan du få en tydligare bild av dess potentiella budskap.

Vad symboliserar hundar?

Som nämnts ovan är det otroligt vanligt att drömma om hundar. Enligt den professionella drömanalytikern Lauri Loewenberg är hundar faktiskt de vanligaste djuren människor drömmer om i sin kundupplevelse (följt av katter och ormar).

Hon berättar för mbg att drömmar om hundar ofta knyter an till tre nyckelteman: relationer, vänskap och lojalitet. „Vanligtvis representerar hundar en relation eller dynamiken som uppstår i ett förhållande,“ förklarar han och tillägger: „Och det kan vara vilken relation som helst: vänskap, en intim relation, en arbetsrelation, en familjerelation, vilken relation som helst. måste vara lojalitet och sällskap, alla dessa egenskaper som vi tillskriver hundar“.

Loewenberg, samt terapeuten och drömexperten Leslie Ellis, Ph.D. De noterar båda att när man tolkar sin hunds drömmar är det viktigt att vara uppmärksam på hundens detaljer.

Som Ellis förklarar: „Om jag drömmer om en hund för att jag älskar den och alltid har haft en hund i mitt liv, är chansen stor att hundarna i mina drömmar är relaterade till kärlek, vänskap och lojalitet. Om någon är livrädd för hundar skulle hundarna i sina drömmar smaka helt annorlunda.“ Försök att komma ihåg om hunden var vänlig eller stygg, frisk eller tjusig osv, tipsar han.

„Det är mycket viktigt att vara uppmärksam inte bara på typen av hund utan också på hundens beteende i drömmen“, tillägger Loewenberg. „Hundens tillstånd i drömmen och hur du känner för hunden kommer ofta direkt att korrelera med samma känslor i ett förhållande i ditt liv för tillfället“, förklarar han.

Vad det kan betyda om en hund dyker upp i din dröm:

Det är dags att analysera ett romantiskt förhållande.

Genom att veta att hundar ofta representerar ett förhållande, eller viss relationsdynamik, säger Loewenberg att du vill vara uppmärksam på hundens ras, dess beteende och hur det fick dig att känna.

Schäferhundar är till exempel kända för att vara skyddande djur. „De kan dyka upp i din dröm när du behöver vara uppmärksam på ett förhållande eller kanske när du behöver titta på ditt beteende,“ förklarar han. Eller kanske är hunden en ras som du tycker är särskilt irriterande, vilket kan tyda på irritation eller frustration i ett förhållande du är i, tillägger han.

Tänk på de egenskaper hundrasen är mest förknippad med, och hur dessa egenskaper kan dyka upp i ditt romantiska förhållande (antingen av dig eller av den andra personen i fråga).

Det är dags att analysera en vänskap.

Hundar i drömmar kan representera mer än bara romantiska relationer och kan också indikera för dig en vänskap, arbetsrelation eller familjedynamik.

En aggressiv hund som skäller, jagar eller attackerar dig kan till exempel tyda på att du känner dig attackerad av en vän i verkligheten. Om du alltid har varit rädd för rottweiler och fortsätter att drömma om dem, fråga dig själv vilken relation i ditt liv just nu får dig att känna dig hotad?

Eller så kanske hunden i din dröm är väldigt vänlig och erbjuder dig sällskap och stöd. Detta skulle vara ett gott tecken på att det finns en positiv och förstående vän i ditt liv.

Du bör fundera över var din lojalitet ligger.

Lojalitet är det som gjorde hundar till människans bästa vänner, så om du drömmer om dem kan lojalitetsteman dyka upp i ditt liv, på gott och ont. Som Loewenberg förklarar kan en hund som har blivit skadad representera ett svek mot lojalitet. En hund som kommer till din räddning skulle å andra sidan vara representativ för en lojal person.

Om hunden är sjuk, döende eller skadad, tillägger han, kan det också innebära att ett förhållande är på väg att ta slut, möjligen på grund av illojalitet. „Så du måste fråga dig själv, är det här förhållandet värt att rädda? Eller måste jag begrava henne och gå vidare? hon säger.

Du måste reflektera över disciplin.

Förutom att vara lojala är hundar också väldigt lätta att träna och kan representera disciplin när de dyker upp för dig i en dröm. Som Loewenberg förklarar, „de kan representera din disciplin och träna dig själv på något sätt. Hur tränar du? På vilka sätt försöker du vara mer lydig och disciplinerad?” förklarar hon.

Det finns ett budskap som du behöver lära dig om dig själv.

Och slutligen, enligt Ellis, om du känner att hundens budskap handlar mer om dig än någon annan i ditt liv, är det fullt möjligt också. Hon förklarar att du återigen kommer att vilja uppmärksamma hundens egenskaper i drömmen.

„Till exempel, om den här hunden var särskilt skyddande och utmärkt på att sätta gränser, kanske den här egenskapen behövs eller saknas för dig, eller för närvarande“, säger han och tillägger: „Om det är en främmande hund kan det vara intressant för dig. „. lära känna honom lite… för att komma närmare honom i en imaginär mening och se om och hur han kanske vill interagera med dig.“

Vad ska man göra åt det.

Om drömmarna verkligen är meddelanden från det undermedvetna är nästa steg efter att ha tolkat budskapet att agera på det. Och i fallet att drömma om hundar kan det kräva att du tittar på dina relationer (eller dig själv) lite närmare.

Som Ellis säger till mbg: „Mitt förslag, om någon ofta drömmer om en hund, är att lära känna hunden och ta reda på vad den kan fråga eller försöka berätta för drömmaren.“ Han tillägger att han motsätter sig generiska tolkningar av drömbilder; men „du kan fundera på vilka hundegenskaper som kan vara viktiga för dig.“

Och som Loewenberg tillägger, om hunden i drömmen var opålitlig eller illojal, till exempel, fråga dig själv hur du kan förbättra en särskilt opålitlig relation, även om det innebär att gå därifrån.

I allmänhet föreslår det: „Se om du kan lista ut vad som händer med hunden och hur drömmen ger dig ett annat perspektiv på en relation i ditt liv just nu.“ Både hon och Ellis är också förespråkare för drömjournalföring, som kan hjälpa dig att sätta dina tankar på papper och reflektera över drömmen i framtiden.

Vad symboliserar det att drömma om svarta hundar?

1. Depression

Känslan av hopplöshet är den svarta hundens definierande egenskap, vilket gör den till dess mest betydelsefulla och framträdande egenskap.

Winston Churchill är krediterad för att vara skaparen av detta tecken. Churchill ryktades ha hävdat att han ständigt följdes av en stor svart hund. Detta var tänkt att tolkas som en metafor för hans känslor av depression.

Termen „svart hund“ används ofta i modern kultur för att hänvisa till något som ständigt hägrar över våra axlar och vägrar lämna oss ifred. Bilden av den svarta hunden kan tolkas som en metafor för tyngden av olycka som inte försvinner.

2. skräck

På grund av det faktum att färgen svart hos en hund har förmågan att utlösa känslor av rädsla inifrån, är svarta hundar vanligtvis förknippade med begreppet rädsla.

Frånvaron av ljus, som symboliserar svart, gör svart till den nyans som mest förknippas med rädsla. När det är helt mörkt ute på natten får du intrycket av att monster kanske lurar runt dig utan att du kan se dem. Denna känsla ökar när natten blåser.

Som ett resultat av generaliseringen av denna symbolik framkallar synen av svarta djur ofta känslor av rädsla och ångest hos människor.

3. Förhållande till den avlidne

Många tror att svarta hundar är den andra världens vakthundar, varför de anses vara en länk till livet efter detta och den avlidne.

I många olika kulturer finns det några djur som ska bevaka gränsen mellan de levandes rike och de dödas värld. Mitt ibland dem hittar vi ofta majestätiska fyrbenta varelser, som gargoyler, lejon, drakar och till och med hundar.

Att hunden har en svart päls är betydelsefullt i detta sammanhang, eftersom svart är den färg som oftast förknippas med rädsla och mörker, vilket är begrepp som vanligtvis förknippas med döden.

4. Säkerställ din säkerhet

Människor i många olika kulturer tror att svarta hundar kan avvärja onda andar och därför tjäna som en symbol för skydd. Denna tro härrör från det faktum att svarta hundar är sällsynta.

Antagandet att vakthundar som rottweiler har denna betydelse härrör från den vanliga uppfattningen att dessa hundar är uppfödda för detta ändamål. Stora, muskulösa, mörkhåriga hundar som är artiga och hängivna sin husse anses vara skyddande av de flesta.

5. Vänskap

Färgen på hundens päls har ingen betydelse. Även en svart hund kan representera sällskap och trohet.

Hundar har ett rykte om sig att vara extremt lojala, vilket är en anledning till att de kallas „människans bästa vän“.

En stor svart labrador eller en annan bedårande hund av liknande ras kan betraktas som en följeslagare i både lyckliga och oturliga tider. Han kommer aldrig att tröttna på att vara glad att besöka dig och få några husdjur från dig!

Drömmer om svarta hundar andlig mening

Dina drömmar och visioner kommer sannolikt att ge dig några av de mest värdefulla och insiktsfulla insikterna du kommer att få i ditt liv. Ditt liv har mycket andlig mening om du ständigt upplever mardrömmar som involverar en svart hund, så var uppmärksam på dem.

Du bör inte låta din rädsla få det bästa av dig, även om en dröm om en svart hund kan få rysningar längs ryggraden. Se det istället som en form av kommunikation som sker på ett andligt plan.

Om du har en återkommande dröm där du ser en svart hund, är det en varning om att du måste göra några förändringar för att övervinna de mentala och känslomässiga utmaningar du nu upplever i verkliga livet.

Utseendet på en svart hund i din dröm är en symbol för det faktum att du kunde triumfera över känslor av depression, isolering och förlust. Det här är en uppmaning för dig att komma igång och seriöst göra några betydande förbättringar av ditt sätt att leva ditt liv.

Om du vill att saker ska börja gå bättre för dig måste du ta beslutet att börja ta ansvar för ditt liv. Du kan inte alltid räkna med att andra människor kommer in och löser dina problem åt dig. Ibland gör de inte det.

Att drömma om en svart hund är också ett tecken på att du behöver ta mer kontroll över ditt liv och sluta låta andra människor diktera hur du ska leva det. Var inte rädd för att avslöja delar av din unika personlighet för andra människor.

Att ha en dröm där du ser en svart hund indikerar att du inte kan övervinna de negativa känslorna som du upplever. På grund av detta kommer de framsteg du har gjort i ditt andliga liv att påverkas.

Den här drömmen är också ett meddelande om att din ande ber att bli frigiven. Om du vill rensa bort alla giftiga impulser från dina tankar och känslor måste du vidta någon form av handling.

Du har tillgång till de resurser som gör att du framgångsrikt kan bekämpa den negativa energi som finns i ditt liv.

Mat att ta med

Om du ständigt har  drömt  om samma hund, är det troligt att det finns ett meddelande till dig om en viss relation. Oavsett om hunden var den vänligaste hunden du någonsin har träffat, eller den elakaste, kan samma egenskaper dyka upp i ditt vakna liv också.