A Kutyák Jelentése Álmokban: Álmok Értelmezése Kutyákkal

Kutyák az álmokban

Kutyák az álmokban: A szőrös barátok sok ember álmaiba lopakodnak. Ha folyamatosan különösen kutyákról álmodozik, az álomszakértők szerint ezt jelentheti.

Az álmok értelmezése.

Mielőtt belemerülnénk a kutyaálmokba, szánjunk egy pillanatot az általános álomértelmezés felfrissítésére. Míg természetesen vannak emberek, akik úgy gondolják, hogy az álmok nem mások, mint a memória megszilárdítása és az agymosás törmeléke, vannak, akik úgy vélik, hogy az álmok a tudatalattiból származó üzeneteket hordoznak.

Mint pszichológus és álomszakértő, Rubin Naiman, Ph.D. , korábban azt mondta az mbg-nek: „Az álomértelmezés az álom megfejtéséről szól. Megvilágosít bennünket, és pszichológiailag kiterjeszti tudatunkat, [felkínálva] a tudat tágítását.“

És ez a dekódolás, magyarázza, arról szól, hogy átérezzük azokat az érzelmeket, amelyeket az álom keltett. A stresszes álmok például gyakran annak a stressznek a megnyilvánulásai, amelyet valós életünkben tapasztalunk, amikor ébren vagyunk. Tehát amikor rájössz, hogy az álom milyen érzelmet váltott ki belőled, és átgondolod, mi történt az álomban, és mi történik az életedben, tisztább képet kaphatsz az álom lehetséges üzenetéről.

Mit szimbolizálnak a kutyák?

Mint fentebb említettük, a kutyákról való álmodás hihetetlenül gyakori. Valójában Lauri Loewenberg hivatásos álomelemző szerint a kutyák a leggyakoribb állatok, amelyekről az emberek álmodoznak vásárlói élményük során (macskák és kígyók követik őket).

Azt mondja az mbg-nek, hogy a kutyákról való álmodozás gyakran három kulcstémához kapcsolódik: kapcsolatok, barátság és hűség. „Általában a kutyák egy kapcsolatot vagy a kapcsolaton belüli dinamikát képviselik” – magyarázza, majd hozzáteszi: „És ez bármilyen kapcsolat lehet: barátság, intim kapcsolat, munkahelyi kapcsolat, családi kapcsolat, bármilyen kapcsolat. hűségnek és társaságnak kell lennie, mindezen tulajdonságok, amelyeket a kutyáknak tulajdonítunk.

Loewenberg, valamint Leslie Ellis terapeuta és álomszakértő, Ph.D. Mindketten megjegyzik, hogy a kutya álmainak értelmezésekor fontos odafigyelni a kutya részleteire.

Ahogy Ellis elmagyarázza: „Ha azért álmodom egy kutyáról, mert szeretem, és mindig is volt kutyám az életemben, akkor valószínű, hogy az álmaimban szereplő kutyák a szerelemhez, a barátsághoz és a hűséghez kapcsolódnak. Ha valaki retteg a kutyáktól, az álmaiban lévő kutyáknak teljesen más íze van.“ Próbáljon meg emlékezni arra, hogy a kutya barátságos vagy szemtelen, egészséges vagy nyűgös volt-e stb. – javasolja.

„Nagyon fontos, hogy ne csak a kutya típusára figyeljünk, hanem a kutya viselkedésére is az álomban” – teszi hozzá Loewenberg. „A kutya állapota az álomban és az, ahogyan érzel a kutyával kapcsolatban, gyakran közvetlenül összefügg ugyanezekkel az érzésekkel az életedben jelenleg fennálló kapcsolatban” – magyarázza.

Mit jelenthet, ha egy kutya jelenik meg álmában:

Ideje elemezni egy romantikus kapcsolatot.

Tudva, hogy a kutyák gyakran egy kapcsolatot vagy bizonyos kapcsolati dinamikát képviselnek, Loewenberg szerint érdemes odafigyelni a kutya fajtájára, viselkedésére és arra, hogy milyen érzéseket keltett benned.

A német juhászkutyákról például köztudott, hogy védőállatok. „Megjelenhetnek álmodban, amikor ébernek kell lenned egy kapcsolat miatt, vagy ha figyelned kell a viselkedésedre” – magyarázza. Vagy talán a kutya egy olyan fajta, amelyet különösen bosszantónak talál, ami bosszúságot vagy frusztrációt jelezhet egy kapcsolatban, amelyben él, teszi hozzá.

Gondoljon arra, hogy a kutyafajtához milyen tulajdonságok kapcsolódnak leginkább, és hogy ezek a tulajdonságok hogyan jelenhetnek meg a romantikus kapcsolatában (akár Ön, akár a másik személy).

Ideje elemezni egy barátságot.

Az álmokban lévő kutyák nemcsak romantikus kapcsolatokat jelenthetnek, hanem barátságot, munkakapcsolatot vagy családi dinamikát is jelezhetnek.

Például egy agresszív kutya ugat, üldöz vagy megtámad, jelezheti, hogy a való életben egy barátja megtámadta. Ha mindig is féltél a rottweilerektől, és folyton róluk álmodozol, kérdezd meg magadtól, hogy az életedben jelenleg milyen kapcsolatban érzed magad fenyegetve?

Vagy talán a kutya álmodban nagyon barátságos, és társaságot és támogatást kínál neked. Ez jó jel lenne annak, hogy van egy pozitív és megértő barát az életedben.

Meg kell fontolnia, hol van a hűsége.

A hűség az, ami a kutyákat az ember legjobb barátaivá tette, így ha róluk álmodozol, a hűség témái felbukkanhatnak az életedben, jóban vagy rosszban. Ahogy Loewenberg elmagyarázza, egy kutya, amelyet megbántottak, a hűség elárulását jelentheti. A megmentő kutya viszont egy hűséges embert képviselne.

Ha a kutya beteg, haldoklik vagy megsérült – teszi hozzá, az azt is jelentheti, hogy egy kapcsolatnak hamarosan vége szakad, valószínűleg hűtlenség miatt. „Tehát fel kell kérdezned magadtól, hogy érdemes megmenteni ezt a kapcsolatot? Vagy el kell temetnem és tovább kell mennem? ő mondja.

A fegyelemre kell gondolnia.

Amellett, hogy hűségesek, a kutyákat nagyon könnyű kiképezni, és fegyelmet is jelenthetnek, amikor álomban megjelennek. Ahogy Loewenberg kifejti, „jelképezhetik a fegyelmet, és valamilyen módon képezhetik magukat. Hogy edz? Milyen módon próbálsz engedelmesebb és fegyelmezettebb lenni?” – magyarázza.

Van egy üzenet, amit meg kell tanulnod magadról.

És végül, Ellis szerint, ha úgy érzed, hogy a kutya üzenete inkább rólad szól, mint valaki másról az életedben, az is teljesen lehetséges. Elmagyarázza, hogy ismét figyelni kell majd az álomban lévő kutya tulajdonságaira.

„Például, ha ez a kutya különösen védelmező volt, és kiválóan állította meg a határokat, akkor lehet, hogy ez a tulajdonság szükséges vagy hiányzik Önnek, vagy túlságosan jelen van” – mondja, majd hozzáteszi: „Ha egy ismeretlen kutyáról van szó, akkor érdekes lehet az Ön számára. “. ismerd meg őt egy kicsit… hogy közelebb kerülhess hozzá egy képzeletbeli értelemben, és megtudd, hogy szeretne-e kapcsolatba lépni veled, és hogyan.

Mit kell tenni ellene.

Ha az álmok valóban a tudatalatti üzenetei, akkor az üzenet értelmezése után a következő lépés az, hogy cselekedjünk. És abban az esetben, ha kutyákról álmodsz, szükség lehet arra, hogy egy kicsit alaposabban nézd meg kapcsolataidat (vagy magadat).

Ahogy Ellis mondja az mbg-nek: „Azt javaslom, ha valaki gyakran álmodik kutyáról, ismerje meg a kutyát, és derítse ki, mit kérdez, vagy mit akar elmondani az álmodozónak.“ Hozzáteszi, hogy valóban ellenáll az álomképek általános értelmezésének; azonban „megfontolhatja, hogy milyen kutyás tulajdonságok lehetnek fontosak számodra“.

És ahogy Loewenberg hozzáteszi, ha például az álomban a kutya megbízhatatlan vagy hűtlen volt, kérdezd meg magadtól, hogyan javíthatsz egy különösen megbízhatatlan kapcsolatot, még akkor is, ha az eltávozást jelent.

Általában azt sugallja: „Nézd meg, ki tudod-e találni, mi történik a kutyával, és hogy az álom hogyan ad egy másik perspektívát az életedben lévő kapcsolatról most.“ Ő és Ellis is az álomnaplózás hívei, ami segíthet papírra vetni gondolatait, és a jövőben elgondolkodni az álomon.

Mit jelképez, ha fekete kutyákról álmodozik?

1. Depresszió

A kilátástalanság érzése a fekete kutya meghatározó tulajdonsága, így a legjelentősebb és legkiemelkedőbb tulajdonsága.

Winston Churchill nevéhez fűződik e jel megalkotója. A pletykák szerint Churchill azt állította, hogy állandóan egy nagy fekete kutya követte őt. Ezt a depresszió érzésének metaforájaként akarták értelmezni.

A „fekete kutya” kifejezést gyakran használják a modern kultúrában, és olyasmire utalnak, ami állandóan a vállunk fölött lóg, és nem hajlandó magunkra hagyni. A fekete kutya képe a boldogtalanság nem múló súlyának metaforájaként is értelmezhető.

2. horror

Annak a ténynek köszönhetően, hogy a fekete szín a kutyában képes belülről félelmet kelteni, a fekete szemfogakat általában a félelem fogalmával társítják.

A feketét szimbolizáló fény hiánya miatt a fekete a félelemhez leginkább kapcsolódó árnyalat. Amikor éjszaka teljesen sötét van kint, az a benyomásod, hogy szörnyek ólálkodhatnak körülötted, anélkül, hogy látnád őket. Ez az érzés fokozódik, ha az éjszaka szeles.

Ennek a szimbolikának az általánosítása következtében a fekete állatok látványa gyakran félelmet és szorongást vált ki az emberekben.

3. Az elhunythoz fűződő kapcsolat

Sokan azt hiszik, hogy a fekete kutyák a másik világ őrkutyái, ezért tekintik a túlvilághoz és az elhunythoz vezető láncszemnek.

Sok különböző kultúrában vannak olyan állatok, amelyeknek az élők birodalma és a holtak világa közötti határt kell őrizniük. Közöttük gyakran találunk fenséges négylábú lényeket, például vízköpőket, oroszlánokat, sárkányokat, sőt kutyákat is.

Az a tény, hogy a kutyának fekete szőrzete van, ebben az összefüggésben jelentős, mivel a fekete szín a leggyakrabban a félelemhez és a sötétséghez köthető szín, amelyek a halálhoz általában kapcsolódó fogalmak.

4. Gondoskodjon biztonságáról

Az emberek sok különböző kultúrában úgy gondolják, hogy a fekete kutyák képesek elűzni a gonosz szellemeket, és ezért a védelem szimbólumaként szolgálnak. Ez a hiedelem abból a tényből ered, hogy a fekete kutyák ritkák.

Az a feltételezés, hogy az olyan őrzőkutyáknak, mint a rottweilereknek ez a jelentése, abból az általános felfogásból fakad, hogy ezeket a kutyákat erre a célra tenyésztik. A nagy, izmos, sötét szőrű, udvarias és gazdájuk iránti odaadó kutyákat a legtöbb ember védelmezőnek tartja.

5. Barátság

Nem tulajdonítanak jelentőséget a kutya szőrének színének. Még egy fekete kutya is képviselheti a társaságot és a hűséget.

A kutyák rendkívül hűségesek hírében állnak, ezért is nevezik őket „az ember legjobb barátjának“.

Egy nagyméretű, fekete labrador vagy egy hasonló fajtájú más imádnivaló kutya társnak tekinthető boldog és szerencsétlen időkben egyaránt. Soha nem fog belefáradni abba, hogy örömmel látogassa meg Önt, és szerezzen tőled néhány háziállatot!

A fekete kutyákról álmodozás lelki jelentése

Álmai és víziói valószínűleg a legértékesebb és legélesebb betekintést nyújtják az életében. Az életednek sok spirituális értelme van, ha állandóan rémálmokat tapasztalsz egy fekete kutyával kapcsolatban, ezért figyelj rájuk.

Nem szabad hagynod, hogy a félelmed elhatalmasodjon rajtad, bár ha egy fekete kutyáról álmodsz, az borzongást küldhet végig a gerinceden. Tekintsd inkább úgy, mint egy olyan kommunikációs formát, amely spirituális szinten zajlik.

Ha ismétlődő álma van, amelyben egy fekete kutyát lát, az arra figyelmeztet, hogy néhány változtatást kell végrehajtania, hogy leküzdje azokat a mentális és érzelmi kihívásokat, amelyeket a való életben tapasztal.

Egy fekete kutya megjelenése álmodban azt a tényt szimbolizálja, hogy képes voltál legyőzni a depresszió, az elszigeteltség és a veszteség érzéseit. Ez egy fegyverre hívás, hogy kezdje el az üzletet, és komolyan gondoljon arra, hogy jelentős fejlesztéseket hajtson végre élete során.

Ha azt akarod, hogy a dolgok jobban menjenek, akkor el kell döntened, hogy vállalod a felelősséget az életedért. Nem számíthatsz mindig arra, hogy mások közbelépnek és megoldják helyetted a problémáidat. Néha nem fognak.

Ha egy fekete kutyáról álmodsz, az egyben annak a jele is, hogy jobban át kell venned az irányítást az életed felett, és fel kell hagynod azzal, hogy mások megszabják, hogyan élj. Ne félj felfedni egyedi személyiséged egyes részeit mások előtt.

Ha egy álomban fekete kutyát lát, azt jelzi, hogy nem tudja leküzdeni az átélt negatív érzelmeket. Emiatt a spirituális életedben elért fejlődésed hatással lesz.

Ezenkívül ez az álom egy üzenet, hogy a lelked könyörög, hogy engedd el. Ha minden mérgező impulzust ki akarsz tisztítani gondolataidból és érzéseidből, akkor valamiféle intézkedést kell tenned.

Hozzáférhetsz azokhoz az erőforrásokhoz, amelyek lehetővé teszik, hogy sikeresen küzdj az életedben jelenlévő negatív energiákkal.

Elvihető étel

Ha állandóan ugyanarról a kutyáról álmodozott ,   akkor valószínű, hogy üzenet van számodra egy adott kapcsolatról. Akár a kutya volt a legbarátságosabb kutya, akivel valaha találkoztál, akár a leggonoszabb, ugyanezek a tulajdonságok az ébrenlétedben is megjelenhetnek.