A 10 legjobb ingyenes videojáték PC-re 2023-ban

legjobb ingyenes videojáték PC-re

A legjobb ingyenes PC-játékok: 2023-ban számos ingyenes videojáték letölthető az összes játékplatformra. A számítógéptől a mobilig a játékosok szerte a világon élvezhetnek néhány népszerű játékot anélkül, hogy megvásárolnák azokat.

Míg a fizetős videojátékok általában 60 dollárba kerülnek, és sok tartalmat kínálnak, néhányuk egyszerűen kiábrándító. Sok AAA játék kudarcot vallott az elmúlt években, és bizalmatlanságot váltott ki a játékfejlesztők és a játékosok körében egyaránt. Ez az oka annak, hogy egyes játékosok előnyben részesítik az ingyenes játékokat, amelyek elegendő tartalmat, több szórakozást és kevesebb fejfájást kínálnak.

Ebben a cikkben felsoroljuk a legjobb 10 ingyenes videojátékot, amelyeket a játékosok letölthetnek és kipróbálhatnak. Mindezeket a címeket neves cégek fejlesztik, és némelyiküknek több millió egyidejű játékosa van.


10 ingyenes videojáték, amely játékosok millióit hódította meg szerte a világon

1) Fortnite

A Fortnite minden idők egyik legjobb videojátéka (Image via Epic Games)
A Fortnite minden idők egyik legjobb videojátéka (Image via Epic Games)

A Fortnite 2017 szeptemberében jelent meg, és minden idők egyik legjobb videojátékává nőtte ki magát. A játék teljesen ingyenes, de a játékosok olyan kozmetikai cikkeket vásárolhatnak, amelyek nem biztosítanak számukra versenyelőnyt.

Majdnem öt évvel a megjelenése után a videojátékban még mindig több millió játékos játszik egyszerre, így ez a pillanat egyik legnépszerűbb játéka.

A Fortnite célja a túlélés, ameddig csak lehetséges, és az utolsó ember állni. Ami megkülönbözteti a többi battle royale játéktól, az az építési mechanika, mivel a játékosok különféle szerkezeteket építhetnek, például falakat, kúpokat, padlókat stb.

Ingyenes videojátékok érhetők el PC-re, játékkonzolokra és mobiltelefonokra. Sajnos a játék letöltése mobiltelefonra nem egyszerű feladat, de egyszerű instrukciókért tekintse át Fortnite letöltési útmutatónkat.

Platformok   : PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Nintendo Switch, Android, iOS.


2) Apex Legends

Az Apex Legends egy másik sikeres battle royale a listán. Míg a Fortnite egyedülálló mechanikájával teszi népszerűvé, az Apex Legends vitathatatlanul a legszórakoztatóbb első személyű battle royale játék.

A tökéletes hős (legenda) kiválasztása a siker kulcsa, és ha elsajátítod valamelyiket, kétségtelen, hogy minden játékban előkelő helyet fogsz elérni.

Akárcsak a Fortnite, az Apex Legends is a túlélésről szól, és arról, hogy az utolsó játékos álljon. Bár a játéknak nincs építőszerelője, minden legendának megvannak a saját egyedi tulajdonságai és képességei, amelyek megkülönböztetik a játékot.

Ha a játékosoknak egy szórakoztató és pihentető lövöldözős játékra van szükségük, amely megköveteli, hogy a lehető legtovább túléljék, az Apex Legends lehet a legjobb választás.

Platformok   : PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Nintendo Switch, Android, iOS.


3) Call of Duty: Warzone

A harmadik és egyben utolsó battle royale játék ezen a listán,   a Call of Duty: Warzone   egy ingyenesen játszható videojáték, amely tökéletes azok számára, akik szeretik a valósághű első személyű lövöldözős játékokat.

Ez egy másik cím, amely megköveteli a játékosoktól, hogy a végsőkig túléljék, hogy nyerjenek. Leszállnak a repülőről, és egy hatalmas térképen választanak ki egy leszállóhelyet, ahol fegyvereket vehetnek fel, és csatába indulhatnak a túlélésért.

Bár nem olyan népszerű, mint a listán szereplő előző két játék, mégis aktív közössége van, és időről időre kap új frissítéseket. A Warzone tökéletes mindenki számára, aki szereti a valósághű játékmenetet, amelyet a Fortnite és az Apex Legends nem tud nyújtani.

Platformok   : PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S.


4) SMITE

A SMITE egy MOBA, amely konzolokra és PC-re is elérhető (Image via Titan Forge Games)
A SMITE egy MOBA, amely konzolokra és PC-re is elérhető (Image via Titan Forge Games)

A SMITE   egy többjátékos online Battle Arena (MOBA) videojáték, amely játékkonzolokon és PC-n is játszható. Meglepően jól működik konzolokon, és nem nehéz játszani.

Az ingyenes játéknak sok különböző módja van, de a Conquest a legnépszerűbb. A játékosoknak előre kell jutniuk az ellenséges bázisra és elpusztítani azt. Útjuk során sok különböző akadállyal szembesülnek, beleértve a lényeket és a védelmi tornyokat.

A SMITE tökéletes a mitológia szerelmeseinek, mivel főszereplői különböző panteonokból származó istenek, köztük görög, kínai és egyiptomi istenek.

Az alkalmi játékmódok mellett a rendkívül ügyes játékosok egymillió dollárt meghaladó nyereményalappal versenyezhetnek.

Platformok   : PC, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch.


5) World of Tanks

Ahogy a neve is sugallja, a World of Tanks az erős harcjárművekről szól. A játék középpontjában a játékosok elleni küzdelem áll, és különféle játékeszközökön, köztük mobiltelefonokon is elérhető.

Az ingyenes videojátéknak számos játékmódja van, de a fő cél elsősorban az ellenséges tankok kiiktatása. Ezenkívül a játékosok azt a játékmódot is játszhatják, amelyben elfogják az ellenséges bázisokat.

A World of Tanks több mint 10 éve elérhető, és játékosok millióit vonzotta. Sajnos freemium üzleti modellen alapul, ami sok játékos számára nem biztos, hogy tökéletes. A játék ingyenes, de ha pénzt költesz rá, óriási előnyre tehetsz szert ellenfeleiddel szemben.

Platformok: PC, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One, Nintendo Switch, Android, iOS, macOS.


6) Hearthstone

A Hearthstone az egyik legszórakoztatóbb ingyenes videojáték (Image via Blizzard Entertainment)
A Hearthstone az egyik legszórakoztatóbb ingyenes videojáték (Image via Blizzard Entertainment)

A Hearthstone az egyik legjobb és legpihentetőbb ingyenes videojáték. Ha szereted a gyűjthető kártyajátékokat, mindenképpen próbáld ki a Hearthstone-t, és nézd meg, hogy tetszik-e.

Ez egy körökre osztott játék, ahol két játékos játszik egymás ellen. Különböző típusú kártyák léteznek, például csatlósok, varázslatok és hősök, és ezek kombinálása a siker kulcsa. A játékosoknak óvatosnak kell lenniük az erőforrások (mana) kezelésével, és mindent meg kell tenniük, hogy lehagyják ellenfeleiket.

Sajnos az ingyenes videojáték csak PC-re és mobiltelefonra érhető el. Játékkonzolokon nem érhető el, és tekintve, hogy több mint nyolc éve létezik, nem valószínű, hogy valaha is kap konzolportot.

A Hearthstone a Warcraft sorozat történetének számos elemét tartalmazza, ami miatt nagyon népszerűvé vált  a World of Warcraft játékosok körében   .

Platformok: PC, iOS, Android, macOS.


7) Destiny 2

A Bungie kiadta a Destiny 2 ingyenes verzióját   , amelyet a játékosok szerte a világon élvezhetnek. Bár a játékot megvásárolhatja, először mindenképpen töltse le az ingyenes verziót, és ellenőrizze, hogy mit tartalmaz, és hogy tetszik-e.

A Destiny 2 egy első személyű lövöldözős játék, amely a szerepjáték és a masszív többszereplős online játékok elemeit tartalmazza. Ez egy nyitott világú játék, és a játékosok szabadon fedezhetik fel a játék világát, hogy új harcokat találjanak és zsákmányt szerezzenek.

A Destiny 2 ingyenes verziója   sok tartalommal rendelkezik   , beleértve a PvE és a PvP harcot. A játékosok hozzáférhetnek az összes bolygóhoz, sőt a DLC-területekhez is.

Platformok   : PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Google Stadia.


8) Valorant

A Valorant ingyenesen játszható, de lehet, hogy nem mindenki számára megfelelő (Image via Riot Games)
A Valorant ingyenesen játszható, de lehet, hogy nem mindenki számára megfelelő (Image via Riot Games)

A Valorant egy másik fantasztikus ingyenes videojáték, amelyet a játékosok 2022-ben tölthetnek le. Sajnos a célközönsége meglehetősen specifikus, mivel ez egy versenyképes első személyű lövöldözős játék.

Ez egy csapatalapú játék, és a játékosokat minden forduló elején egy támadó vagy védekező csapatba helyezik. A játékosok pénzt kereshetnek a célok teljesítésével, és jobb fegyvereket vásárolhatnak vele. Ezenkívül minden karakternek megvannak a saját képességei és varázslatai.

Ha szereti a taktikai lövöldözést, vagy a Counter-Strike rajongója, akkor nézze meg a Valorant-ot, és nézze meg, hogy legyőzheti-e a versenyt.

Az ingyenes videojáték jelenleg csak PC-re érhető el. Vannak azonban olyan kiszivárogtatások, amelyek arra utalnak, hogy a Riot Games kiadhatja konzolos verzióját.

Platformok: PC.


9) Genshin Impact

A Genshin Impact valószínűleg a legpihentetőbb és legszebb ingyenes videojáték, amely jelenleg letölthető. Anime-stílusú grafikával és nyitott világgal rendelkezik, amelyet a játékosok felfedezhetnek.

Ez egy akció-RPG videojáték, amely egyesíti a felfedezést és a harcot egy nyitott világban fegyverekkel és mágiával. Több platformon is elérhető, így tökéletes választás a játékhoz, akár otthon, akár útközben.

A Genshin Impact egy másik videojáték, amelynek bevételszerzési rendszerét kritizálták. Azonban ki kell próbálnia, és meg kell vizsgálnia, hogy működik-e az Ön számára.

Platformok: PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Android, iOS.


10) Dota 2

A Dota 2 a legnépszerűbb MOBA játék, és egy ingyenes cím (Image via Valve)
A Dota 2 a legnépszerűbb MOBA játék, és egy ingyenes cím (Image via Valve)

A Dota 2 a legnépszerűbb MOBA videojáték. Közel egy évtizede van adásban, és ezalatt az idő alatt igen nagy népszerűségre tett szert. Sok játékos minden idők egyik legjobb videojátékának tartja, ezért ki kell próbálnia.

A régiek (bázisok) támadása és védelme körül forog. Minden csapatnak van egy ősi, és meg kell védenie az ellenségeitől. Bár a feltevés nem tűnik túl szórakoztatónak, a játékmenet mindenképpen az!

Sajnos a Dota 2 jelenleg csak PC-n érhető el. A játékmenet meglehetősen összetett   , így előfordulhat, hogy a közeljövőben nem lesz konzolport.

Bár az ingyenes játéknak meredek a tanulási görbéje, játékmenete csodálatos és kifizetődő. Ezenkívül a legképzettebb játékosoknak lehetőségük van a Dota 2 versenyeken való részvételre, és nagy pénzt nyerni.