Top 10 Gratis Pc-Games Van 2023

Top 10 Gratis Pc-Games

Beste gratis pc-games: er zijn veel gratis videogames beschikbaar om te downloaden op alle spelplatforms in 2023. Van pc tot mobiel, gamers over de hele wereld kunnen genieten van een aantal populaire titels zonder ze te hoeven kopen.

Hoewel betaalde videogames meestal $ 60 kosten en veel inhoud bieden, zijn sommige gewoon teleurstellend. Veel AAA-games zijn de afgelopen jaren mislukt en veroorzaakten wantrouwen bij zowel game-ontwikkelaars als gamers. Daarom geven sommige gamers de voorkeur aan gratis titels die voldoende inhoud, meer plezier en minder hoofdpijn bieden.

In dit artikel zetten we de top 10 van gratis videogames op een rij die gamers kunnen downloaden en uitproberen. Al deze titels zijn ontwikkeld door gerenommeerde bedrijven en sommige hebben zelfs miljoenen gelijktijdige spelers.


10 gratis videogames die miljoenen spelers over de hele wereld hebben veroverd

1) Fortnite

Fortnite is een van de beste videogames aller tijden (afbeelding via Epic Games)
Fortnite is een van de beste videogames aller tijden (afbeelding via Epic Games)

Fortnite werd uitgebracht in september 2017 en heeft zichzelf gevestigd als een van de beste videogames aller tijden. Het is volledig gratis om te spelen, maar spelers kunnen cosmetische items kopen die hen geen concurrentievoordeel geven.

Bijna vijf jaar na de lancering heeft de videogame nog steeds miljoenen gelijktijdige spelers, waardoor het een van de meest populaire titels van dit moment is.

Het doel van Fortnite is om zo lang mogelijk te overleven en de laatste persoon te zijn die overeind blijft. Wat het onderscheidt van andere Battle Royale-spellen, is de bouwmechanica, aangezien spelers verschillende structuren kunnen bouwen, zoals muren, kegels, vloeren en meer.

Er zijn gratis videogames beschikbaar voor pc, gameconsoles en mobiele telefoons. Helaas is het downloaden van de game voor mobiele telefoons geen gemakkelijke taak, maar je kunt onze Fortnite-downloadgids raadplegen voor eenvoudige instructies.

Platformen: PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Nintendo Switch, Android, iOS.


2) Apex Legends

Apex Legends is weer een succesvolle Battle Royale op de lijst. Hoewel Fortnite zijn unieke mechanica heeft die het populair maken, is Apex Legends misschien wel de meest vermakelijke first-person battle royale-game die er is.

Het kiezen van de perfecte held (legende) is de sleutel tot succes, en als je een van hen onder de knie krijgt, zul je ongetwijfeld hoog scoren in elk spel.

Net als Fortnite gaat Apex Legends over overleven en de laatste speler zijn die overeind blijft. Hoewel de game geen bouwmechanisme heeft, heeft elke legende zijn eigen unieke eigenschappen en vaardigheden, waardoor de game zich onderscheidt.

Als spelers een leuke en ontspannende shooter nodig hebben waarbij ze zo lang mogelijk moeten overleven, is Apex Legends misschien wel de beste keuze.

Platformen   : PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Nintendo Switch, Android, iOS.


3) Call of Duty: Warzone

De derde en laatste Battle Royale-game op deze lijst, Call of Duty: Warzone, is een gratis te spelen videogame die perfect is voor iedereen die van realistische first-person shooters houdt.

Het is een andere titel waarbij spelers tot het einde moeten overleven om te winnen. Ze stappen uit een vliegtuig en kiezen een landingsplek op een enorme kaart, waar ze wapens kunnen oppakken en de strijd aangaan om te overleven.

Hoewel het niet zo populair is als de vorige twee games op de lijst, heeft het nog steeds een actieve community en ontvangt het van tijd tot tijd nieuwe updates. Warzone is perfect voor iedereen die van realistische gameplay houdt die Fortnite en Apex Legends niet kunnen bieden.

Platformen: PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S.


4) SMITE

SMITE is een MOBA die beschikbaar is voor consoles en pc (afbeelding via Titan Forge Games)
SMITE is een MOBA die beschikbaar is voor consoles en pc (afbeelding via Titan Forge Games)

SMITE is een Multiplayer Online Battle Arena (MOBA)-videogame die kan worden gespeeld op gameconsoles en pc. Het werkt verrassend goed op consoles en is niet moeilijk om te spelen.

Het gratis spel heeft veel verschillende modi, maar Conquest is het populairst. Vereist dat spelers naar de vijandelijke basis gaan en deze vernietigen. Onderweg komen ze veel verschillende obstakels tegen, waaronder wezens en verdedigingstorens.

SMITE is perfect voor liefhebbers van mythologie, aangezien de hoofdpersonages goden zijn uit verschillende pantheons, waaronder Griekse, Chinese en Egyptische goden.

Naast informele spelmodi kunnen extreem bekwame spelers meedoen aan toernooien met prijzenpotten van meer dan een miljoen dollar.

Platformen: PC, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch.


5) World of Tanks

Zoals de naam al doet vermoeden, draait het bij World of Tanks allemaal om krachtige gevechtsvoertuigen. De focus van het spel ligt op gevechten tussen spelers en spelers en is beschikbaar op verschillende spelapparaten, waaronder mobiele telefoons.

De gratis videogame heeft verschillende spelmodi, maar het belangrijkste doel is vooral om vijandelijke tanks uit te schakelen. Daarnaast kunnen spelers ook de spelmodus spelen waarin ze vijandelijke bases veroveren.

World of Tanks is al meer dan 10 jaar beschikbaar en heeft miljoenen spelers aangetrokken. Helaas is het gebaseerd op een freemium-bedrijfsmodel, dat voor veel spelers misschien niet perfect is. Het spel is gratis, maar als je er geld aan uitgeeft, kun je een enorm voordeel behalen ten opzichte van je tegenstanders.

Platformen: PC, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One, Nintendo Switch, Android, iOS, macOS.


6) Hearthstone

Hearthstone is een van de leukste gratis videogames (afbeelding via Blizzard Entertainment)
Hearthstone is een van de leukste gratis videogames (afbeelding via Blizzard Entertainment)

Hearthstone is een van de beste en meest ontspannende gratis videogames. Als je van verzamelbare kaartspellen houdt, moet je Hearthstone zeker eens proberen om te zien of je het leuk vindt.

Dit is een turn-based spel waarbij twee spelers tegen elkaar spelen. Er zijn verschillende soorten kaarten zoals volgelingen, spreuken en helden en het combineren ervan is de sleutel tot succes. Spelers moeten voorzichtig zijn met het beheer van hulpbronnen (mana) en hun best doen om hun tegenstanders te slim af te zijn.

Helaas is de gratis videogame alleen beschikbaar voor pc en mobiele telefoons. Het is niet beschikbaar op gameconsoles en aangezien het al meer dan acht jaar bestaat, is het onwaarschijnlijk dat het ooit een consolepoort zal krijgen.

Hearthstone bevat veel elementen uit de overlevering van de Warcraft-serie, waardoor het erg populair is geworden bij  World of Warcraft- spelers   .

Platformen: PC, iOS, Android, macOS.


7) Destiny 2

Bungie heeft een gratis versie van Destiny 2 uitgebracht   waar spelers over de hele wereld van kunnen genieten. Hoewel je de game kunt kopen, moet je zeker eerst de gratis versie downloaden en kijken wat er bij zit en of je het leuk vindt.

Destiny 2 is een first-person shooter met elementen van rollenspellen en massaal online multiplayer-games. Het is een open-wereldgame en spelers kunnen de gamewereld vrij verkennen om nieuwe gevechten te vinden en buit te krijgen.

De gratis versie van Destiny 2 heeft veel content, waaronder PvE- en PvP-gevechten. Spelers hebben ook toegang tot alle planeten en zelfs DLC-gebieden.

Platformen   : PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Google Stadia.


8) Valorant

Valorant is gratis om te spelen, maar het is misschien niet de juiste game voor iedereen (Afbeelding via Riot Games)
Valorant is gratis om te spelen, maar het is misschien niet de juiste game voor iedereen (Afbeelding via Riot Games)

Valorant   is weer een fantastische gratis videogame die spelers in 2022 kunnen downloaden. Helaas is de doelgroep vrij specifiek, aangezien het een competitieve first-person shooter is.

Dit is een teamgebaseerd spel en spelers worden aan het begin van elke ronde in een aanvallend of verdedigend team geplaatst. Spelers kunnen geld verdienen door doelstellingen te behalen en daarmee betere wapens te kopen. Ook heeft elk personage zijn eigen vaardigheden en spreuken.

Als je van tactische shooters houdt     of een fan bent van Counter-Strike, dan moet je Valorant eens proberen en kijken of je de concurrentie kunt verslaan.

Momenteel is de gratis videogame alleen beschikbaar voor pc. Er zijn echter enkele lekken die erop wijzen dat Riot Games zijn consoleversie zou kunnen uitbrengen.

Platformen: PC.


9) Genshin Impact

Genshin Impact is waarschijnlijk de meest ontspannende en mooiste gratis videogame die momenteel beschikbaar is om te downloaden. Het bevat graphics in anime-stijl en een open wereld die spelers kunnen verkennen.

Het is een actie-RPG-videogame die verkenning en gevechten in een open wereld combineert met wapens en magie. Het is beschikbaar op meerdere platforms, waardoor het de perfecte keuze is om te spelen, of je nu thuis of onderweg bent.

Genshin Impact is een ander videospel waarvan het systeem voor het genereren van inkomsten is bekritiseerd. U moet het echter proberen en kijken of het voor u werkt.

Platformen: PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Android, iOS.


10) Dota 2

Dota 2 is het populairste MOBA-spel en is een gratis titel (afbeelding via Valve)
Dota 2 is het populairste MOBA-spel en is een gratis titel (afbeelding via Valve)

Dota 2   is de meest populaire MOBA-videogame. Het is al bijna tien jaar in de ether en heeft in die tijd behoorlijk wat aanhang gekregen. Veel gamers beschouwen het als een van de beste videogames aller tijden, dus je moet het eens proberen.

Het draait om het aanvallen en verdedigen van de oude (bases). Elk team heeft een Ancient en moet deze beschermen tegen hun vijanden. Hoewel het uitgangspunt misschien niet zo leuk klinkt, is de gameplay dat zeker wel!

Helaas is Dota 2 momenteel alleen beschikbaar op pc. De gameplay is behoorlijk complex, dus het is mogelijk dat er in de nabije toekomst geen consolepoort zal verschijnen.

Hoewel de gratis game een steile leercurve heeft, is de gameplay geweldig en lonend. Ook hebben de meest bekwame spelers de mogelijkheid om deel te nemen aan Dota 2-toernooien en veel geld te winnen.