Topp 10 Gratis PC-Spel 2023

Bästa gratis PC-spel

Bästa gratis PC-spel: Det finns många gratis videospel tillgängliga för nedladdning på alla spelplattformar 2023. Från PC till mobil kan spelare över hela världen njuta av några populära titlar utan att köpa dem.

Medan   betalda videospel vanligtvis kostar $60 och erbjuder mycket innehåll, är vissa av dem helt enkelt en besvikelse. Många AAA-spel har misslyckats de senaste åren och orsakat misstroende bland både spelutvecklare och spelare. Det är därför som vissa spelare föredrar gratistitlar som erbjuder tillräckligt med innehåll, roligare och mindre huvudvärk.

I den här artikeln kommer vi att lista de 10 bästa gratis videospelen som spelare kan ladda ner och prova. Alla dessa titlar är utvecklade av kända företag och några av dem har till och med miljontals spelare samtidigt.


10 gratis videospel som erövrade miljontals spelare runt om i världen

1) Fortnite

Fortnite är ett av de bästa videospelen genom tiderna (Bild via Epic Games)
Fortnite är ett av de bästa videospelen genom tiderna (Bild via Epic Games)

Fortnite släpptes i september 2017 och har etablerat sig som ett av de bästa videospelen genom tiderna. Det är helt gratis att spela, men spelare kan köpa kosmetiska föremål som inte ger dem någon konkurrensfördel.

Nästan fem år efter lanseringen har videospelet fortfarande miljontals spelare samtidigt, vilket gör det till en av de mest populära titlarna för tillfället.

Målet med Fortnite är att överleva så länge som möjligt och vara den sista personen som står. Det som skiljer det från andra Battle Royale-spel är byggnadsmekaniken eftersom spelare kan bygga olika strukturer som väggar, kottar, golv och mer.

Gratis videospel finns tillgängliga för PC, spelkonsoler och mobiltelefoner. Tyvärr är det ingen lätt uppgift att ladda ner spelet för mobiltelefoner, men du kan hänvisa till vår Fortnite-nedladdningsguide för enkla instruktioner.

Plattformar   : PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Nintendo Switch, Android, iOS.


2) Apex Legends

Apex Legends är en annan framgångsrik Battle Royale på listan. Medan Fortnite har sin unika mekanik som gör det populärt, är Apex Legends utan tvekan det mest underhållande first-person battle royale-spelet som finns.

Att välja den perfekta hjälten (legenden) är nyckeln till framgång, och om du behärskar en av dem är det ingen tvekan om att du kommer att rankas högt i varje spel.

Precis som Fortnite handlar Apex Legends om överlevnad och att vara den sista spelaren som står. Även om spelet inte har en byggnadsmekaniker, har varje legend sina egna unika egenskaper och förmågor, vilket skiljer spelet åt.

Om spelare behöver ett roligt och avkopplande skjutspel som kräver att de överlever så länge som möjligt kan Apex Legends vara det bästa valet.

Plattformar   : PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Nintendo Switch, Android, iOS.


3) Call of Duty: Warzone

Det tredje och sista Battle Royale-spelet på den här listan,   Call of Duty: Warzone   är ett gratis-att-spela videospel perfekt för alla som älskar realistiska förstapersonsskjutare.

Det är en annan titel som kräver att spelare överlever till slutet för att vinna. De kliver av ett plan och väljer en landningsplats på en enorm karta, där de kan plocka upp vapen och ge sig ut i strid för att överleva.

Även om det inte är lika populärt som de två föregående spelen på listan, har det fortfarande en aktiv community och får nya uppdateringar då och då. Warzone är perfekt för alla som gillar realistiskt spel som Fortnite och Apex Legends inte kan erbjuda.

Plattformar   : PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S.


4) SMITE

SMITE är en MOBA som är tillgänglig för konsoler och PC (Bild via Titan Forge Games)
SMITE är en MOBA som är tillgänglig för konsoler och PC (Bild via Titan Forge Games)

SMITE   är ett Multiplayer Online Battle Arena (MOBA) videospel som kan spelas på spelkonsoler och PC. Det fungerar förvånansvärt bra på konsoler och är inte svårt att spela.

Gratisspelet har många olika lägen, men Conquest är det mest populära. Kräver att spelare avancerar till fiendens bas och förstör den. De möter många olika hinder på vägen, inklusive varelser och försvarstorn.

SMITE är perfekt för mytologiälskare, eftersom dess huvudpersoner är gudar från olika pantheoner, inklusive grekiska, kinesiska och egyptiska gudar.

Förutom avslappnade spellägen kan extremt skickliga spelare tävla i turneringar med prispotter på över en miljon dollar.

Plattformar   : PC, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch.


5) World of Tanks

Som namnet antyder handlar World of Tanks om kraftfulla stridsfordon. Fokus för spelet är   spelare kontra spelare strid   och är tillgängligt på olika spelenheter inklusive mobiltelefoner.

Det kostnadsfria videospelet har flera spellägen, men huvudsyftet är främst att eliminera fiendens stridsvagnar. Dessutom kan spelare också spela spelläget där de erövrar fiendens baser.

World of Tanks har varit tillgängligt i över 10 år och har lockat miljontals spelare. Tyvärr är den baserad på en freemium affärsmodell, som kanske inte är perfekt för många spelare. Spelet är gratis, men om du lägger pengar på det kan du få en enorm fördel gentemot dina motståndare.

Plattformar: PC, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One, Nintendo Switch, Android, iOS, macOS.


6) Hearthstone

Hearthstone är ett av de roligaste gratis videospelen (Bild via Blizzard Entertainment)
Hearthstone är ett av de roligaste gratis videospelen (Bild via Blizzard Entertainment)

Hearthstone   är ett av de bästa och mest avkopplande gratis videospelen. Om du gillar samlarkortspel bör du definitivt prova Hearthstone och se om du gillar det.

Detta är ett turbaserat spel där två spelare spelar mot varandra. Det finns olika typer av kort som undersåtar, trollformler och hjältar och att kombinera dem är nyckeln till framgång. Spelare måste vara försiktiga med resurshantering (mana) och göra sitt bästa för att springa ifrån sina motståndare.

Tyvärr är det kostnadsfria videospelet endast tillgängligt för PC och mobiltelefoner. Det är inte tillgängligt på spelkonsoler, och med tanke på att det har funnits i över åtta år är det osannolikt att det någonsin kommer att få en konsolport.

Hearthstone innehåller många delar av Warcraft-serien, vilket är det som har gjort den väldigt populär bland  World of Warcraft- spelare   .

Plattformar   : PC, iOS, Android, macOS.


7) Destiny 2

Bungie har släppt en gratisversion av Destiny 2   som spelare över hela världen kan njuta av. Även om du kan köpa spelet bör du definitivt ladda ner gratisversionen först och kolla vad det kommer med och om du gillar det.

Destiny 2 är ett first-person shooter som har inslag av rollspel och massivt multiplayer onlinespel. Det är ett spel med öppen värld och spelare kan fritt utforska spelvärlden för att hitta nya slagsmål och få byte.

Gratisversionen av Destiny 2 har mycket innehåll, inklusive PvE- och PvP-strider. Spelare har också tillgång till alla planeter och till och med DLC-områden.

Plattformar: PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Google Stadia.


8) Valorant

Valorant är gratis att spela, men det kanske inte är rätt spel för alla (Bild via Riot Games)
Valorant är gratis att spela, men det kanske inte är rätt spel för alla (Bild via Riot Games)

Valorant   är ett annat fantastiskt gratis videospel som spelare kan ladda ner 2022. Tyvärr är dess målgrupp ganska specifik eftersom det är ett konkurrenskraftigt first-person shooter.

Detta är ett lagbaserat spel och spelare placeras på ett anfallande eller försvarande lag i början av varje omgång. Spelare kan tjäna pengar genom att slutföra mål och köpa bättre vapen med det. Varje karaktär har också sina egna förmågor och besvärjelser.

Om du gillar   taktiska skyttar   eller är ett fan av Counter-Strike, bör du kolla in Valorant och se om du kan slå konkurrenterna.

För närvarande är det kostnadsfria videospelet endast tillgängligt för PC. Det har dock förekommit några läckor som indikerar att Riot Games kan släppa sin konsolversion.

Plattformar   : PC.


9) Genshin Impact

Genshin Impact är förmodligen det mest avkopplande och vackra gratis videospelet som för närvarande är tillgängligt för nedladdning. Den har grafik i animestil och en öppen värld för spelare att utforska.

Det är ett action-RPG-videospel som kombinerar utforskning och strid i en öppen värld med vapen och magi. Det är tillgängligt på flera plattformar, vilket gör det till det perfekta valet att spela oavsett om du är hemma eller på språng.

Genshin Impact är ett annat videospel vars system för intäktsgenerering har kritiserats. Du bör dock prova det och se om det fungerar för dig.

Plattformar   : PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Android, iOS.


10) Dota 2

Dota 2 är det mest populära MOBA-spelet och är en gratis titel (Bild via Valve)
Dota 2 är det mest populära MOBA-spelet och är en gratis titel (Bild via Valve)

Dota 2 är det mest populära MOBA-spelet. Den har varit i luften i nästan ett decennium och har fått en hel del efterföljare under den tiden. Många spelare anser att det är ett av de bästa videospelen genom tiderna, så du måste prova det.

Det kretsar kring att attackera och försvara de gamla (baserna). Varje lag har en gammal och måste skydda den från sina fiender. Även om premissen kanske inte låter så kul, är spelet definitivt det!

Tyvärr är Dota 2 för närvarande endast tillgänglig på PC. Spelet är ganska komplext, så det kanske inte kommer att se en konsolport inom en snar framtid.

Även om gratisspelet har en brant inlärningskurva, är dess spelupplägg fantastiskt och givande. Dessutom har de mest skickliga spelarna möjlighet att tävla i Dota 2-turneringar och vinna stora pengar.