Topp 10 Gratis PC-Spill I 2023

Topp 10 Gratis PC-Spill

Beste gratis PC-spill: Det er mange gratis videospill tilgjengelig for nedlasting på alle spillplattformer i 2023. Fra PC til mobil kan spillere over hele verden nyte noen populære titler uten å kjøpe dem.

Mens betalte videospill vanligvis koster $60 og tilbyr mye innhold, er noen av dem rett og slett skuffende. Mange AAA-spill har mislyktes de siste årene og forårsaket mistillit blant spillutviklere og spillere. Det er derfor noen spillere foretrekker gratis titler som tilbyr nok innhold, mer moro og mindre hodepine.

I denne artikkelen vil vi liste de 10 beste gratis videospillene som spillere kan laste ned og prøve ut. Alle disse titlene er utviklet av anerkjente selskaper, og noen av dem har til og med millioner av spillere samtidig.


10 gratis videospill som erobret millioner av spillere over hele verden

1) Fortnite

Fortnite er et av de beste videospillene gjennom tidene (Bilde via Epic Games)
Fortnite er et av de beste videospillene gjennom tidene (Bilde via Epic Games)

Fortnite ble utgitt i september 2017 og har etablert seg som et av tidenes beste videospill. Det er helt gratis å spille, men spillere kan kjøpe kosmetiske gjenstander som ikke gir dem noen konkurransefortrinn.

Nesten fem år etter lanseringen har videospillet fortsatt millioner av spillere samtidig, noe som gjør det til en av de mest populære titlene for øyeblikket.

Målet med Fortnite er å overleve så lenge som mulig og være den siste personen som står. Det som skiller det fra andre Battle Royale-spill er bygningsmekanikken ettersom spillere kan bygge forskjellige strukturer som vegger, kjegler, gulv og mer.

Gratis videospill er tilgjengelig for PC, spillkonsoller og mobiltelefoner. Dessverre er det ikke en lett oppgave å laste ned spillet for mobiltelefoner, men du kan se vår Fortnite nedlastingsguide for enkle instruksjoner.

Plattformer   : PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Nintendo Switch, Android, iOS.


2) Apex Legends

Apex Legends er en annen vellykket battle royale på listen. Mens Fortnite har sin unike mekanikk som gjør det populært, er Apex Legends uten tvil det mest underholdende førstepersons battle royale-spillet der ute.

Å velge den perfekte helten (legenden) er nøkkelen til suksess, og hvis du mestrer en av dem, er det ingen tvil om at du vil rangere høyt i hvert spill.

Akkurat som Fortnite handler Apex Legends om overlevelse og å være den siste spilleren som står. Selv om spillet ikke har en bygningsmekaniker, har hver legende sine egne unike egenskaper og evner, som skiller spillet.

Hvis spillere trenger et morsomt og avslappende skytespill som krever at de overlever så lenge som mulig, kan Apex Legends være det beste valget.

Plattformer: PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Nintendo Switch, Android, iOS.


3) Call of Duty: Warzone

Det tredje og siste Battle Royale-spillet på denne listen, Call of Duty: Warzone,   er et gratis-å-spille videospill perfekt for alle som elsker realistiske førstepersonsskytespill.

Det er en annen tittel som krever at spillere overlever til slutten for å vinne. De går av et fly og velger et landingssted på et enormt kart, hvor de kan plukke opp våpen og gå i kamp for å overleve.

Selv om det ikke er like populært som de to foregående spillene på listen, har det fortsatt et aktivt fellesskap og mottar nye oppdateringer fra tid til annen. Warzone er perfekt for alle som liker realistisk spilling som Fortnite og Apex Legends ikke kan tilby.

Plattformer: PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S.


4) SMITE

SMITE er en MOBA som er tilgjengelig for konsoller og PC (Bilde via Titan Forge Games)
SMITE er en MOBA som er tilgjengelig for konsoller og PC (Bilde via Titan Forge Games)

SMITE er et Multiplayer Online Battle Arena (MOBA) videospill som kan spilles på spillkonsoller og PC. Det fungerer overraskende bra på konsoller og er ikke vanskelig å spille.

Gratisspillet har mange forskjellige moduser, men Conquest er den mest populære. Krever at spillere avanserer til fiendens base og ødelegger den. De møter mange forskjellige hindringer på veien, inkludert skapninger og forsvarstårn.

SMITE er perfekt for mytologielskere, siden hovedpersonene er guder fra forskjellige pantheoner, inkludert greske, kinesiske og egyptiske guder.

I tillegg til uformelle spillmoduser, kan ekstremt dyktige spillere konkurrere i turneringer med premiepotter på over en million dollar.

Plattformer: PC, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch.


5) World of Tanks

Som navnet antyder, handler World of Tanks om kraftige kampkjøretøyer. Fokuset i spillet er spiller versus spiller kamp og er tilgjengelig på ulike spillenheter inkludert mobiltelefoner.

Det gratis videospillet har flere spillmoduser, men hovedmålet er hovedsakelig å eliminere fiendtlige stridsvogner. I tillegg kan spillere også spille spillmodusen der de fanger fiendens baser.

World of Tanks har vært tilgjengelig i over 10 år og har tiltrukket seg millioner av spillere. Dessverre er den basert på en freemium forretningsmodell, som kanskje ikke er perfekt for mange spillere. Spillet er gratis, men bruker du penger på det, kan du få en enorm fordel i forhold til motstanderne.

Plattformer: PC, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One, Nintendo Switch, Android, iOS, macOS.


6) Hearthstone

Hearthstone er et av de morsomste gratis videospillene (Bilde via Blizzard Entertainment)
Hearthstone er et av de morsomste gratis videospillene (Bilde via Blizzard Entertainment)

Hearthstone er et av de beste og mest avslappende gratis videospillene. Hvis du liker samlekortspill, bør du definitivt prøve Hearthstone og se om du liker det.

Dette er et turbasert spill hvor to spillere spiller mot hverandre. Det finnes forskjellige typer kort som undersåtter, trylleformler og helter, og å kombinere dem er nøkkelen til suksess. Spillere må være forsiktige med ressurs (mana) ledelse og gjøre sitt beste for å løpe unna motstanderne.

Dessverre er det gratis videospillet kun tilgjengelig for PC og mobiltelefoner. Det er ikke tilgjengelig på spillkonsoller, og med tanke på at det har eksistert i over åtte år, er det lite sannsynlig at det noen gang vil få en konsollport.

Hearthstone inneholder mange elementer fra Warcraft-serien, som er det som har gjort den veldig populær blant  World of Warcraft -spillere   .

Plattformer: PC, iOS, Android, macOS.


7) Destiny 2

Bungie har gitt ut en gratisversjon av Destiny 2   som spillere over hele verden kan glede seg over. Selv om du kan kjøpe spillet, bør du definitivt laste ned gratisversjonen først og sjekke hva det følger med og om du liker det.

Destiny 2 er et førstepersonsskytespill som har elementer av rollespill og massivt flerspiller-nettspill. Det er et åpent verdensspill og spillere kan fritt utforske spillverdenen for å finne nye kamper og få tyvegods.

Gratisversjonen av Destiny 2 har   mye innhold   , inkludert PvE- og PvP-kamp. Spillere har også tilgang til alle planeter og til og med DLC-områder.

Plattformer   : PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Google Stadia.


8) Valorant

Valorant er gratis å spille, men det er kanskje ikke det rette spillet for alle (Bilde via Riot Games)
Valorant er gratis å spille, men det er kanskje ikke det rette spillet for alle (Bilde via Riot Games)

Valorant er et annet fantastisk gratis videospill som spillere kan laste ned i 2022. Dessverre er målgruppen ganske spesifikk ettersom det er et konkurrerende førstepersonsskytespill.

Dette er et lagbasert spill og spillere plasseres på et angripende eller forsvarende lag ved starten av hver runde. Spillere kan tjene penger ved å fullføre mål og kjøpe bedre våpen med det. Dessuten har hver karakter sine egne evner og trollformler.

Hvis du er interessert i taktiske skytespill   eller er en fan av Counter-Strike, bør du sjekke ut Valorant og se om du kan slå konkurrentene.

Foreløpig er det gratis videospillet kun tilgjengelig for PC. Imidlertid har det vært noen lekkasjer som indikerer at Riot Games kan gi ut konsollversjonen.

Plattformer: PC.


9) Genshin Impact

Genshin Impact er sannsynligvis det mest avslappende og vakre gratis videospillet som for øyeblikket er tilgjengelig for nedlasting. Den har grafikk i anime-stil og en åpen verden for spillere å utforske.

Det er et action-RPG-videospill som kombinerer utforskning og kamp i en åpen verden med våpen og magi. Den er tilgjengelig på flere plattformer, noe som gjør den til det perfekte valget å spille enten du er hjemme eller på farten.

Genshin Impact er et annet videospill hvis inntektsgenereringssystem har blitt kritisert. Du bør imidlertid prøve det og se om det fungerer for deg.

Plattformer: PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Android, iOS.


10) Dota 2

Dota 2 er det mest populære MOBA-spillet og er en gratis tittel (Bilde via Valve)
Dota 2 er det mest populære MOBA-spillet og er en gratis tittel (Bilde via Valve)

Dota 2   er det mest populære MOBA-videospillet. Den har vært på lufta i nesten et tiår og har fått ganske stor tilhengerskare på den tiden. Mange spillere anser det som et av tidenes beste videospill, så du må prøve det.

Det dreier seg om å angripe og forsvare de gamle (basene). Hvert lag har en gammel og må beskytte den mot fiendene sine. Selv om premisset kanskje ikke høres så morsomt ut, er gameplayet det definitivt!

Dessverre er Dota 2 foreløpig kun tilgjengelig på PC. Spillet er ganske komplekst, så det kan hende den ikke ser en konsollport i nær fremtid.

Selv om gratisspillet har en bratt læringskurve, er spillingen fantastisk og givende. Dessuten har de mest dyktige spillerne muligheten til å konkurrere i Dota 2-turneringer og vinne store penger.