Cum să găsești o soție: 11 moduri de a găsi perechea potrivită

Cum să găsești o soție

Cum să găsești o soție: ești singur și cauți dragoste? Te întrebi cum să găsești o soție? Viața ca singur are multe avantaje, dar atunci când ești gata să-ți împărtășești viața cu cineva, acea viață poate deveni frustrantă.

Momentele singuratice se pot transforma în momente singuratice când sunteți în sfârșit gata să vă alăturați vieții cu viitoarea soție și vă scapă. Începi să te întrebi cum să găsești o soție și nu ești sigur de unde să începi.

Astăzi, avem atât de multe moduri de a ne conecta, de a întâlni oameni din întreaga lume și, totuși, încă ne luptăm cu dilema cum să ne întâlnim cu o soție.

Înainte de a aborda modalitățile de a depăși cum și unde să găsim o soție, este important să abordăm de ce este atât de complicat.

Căutarea unei soții se simte ca o sarcină mamut?

Unii oameni par să nu aibă probleme să se întâlnească și să găsească pe cineva cu care să-și construiască o casă, uneori de mai multe ori.

Deci, de ce este aceasta o provocare pentru atât de mulți oameni? Mai ales când „există o mulțime de pești în mare” nu a fost niciodată mai adevărat decât în ​​lumea digitală de astăzi.

În următorul videoclip, terapeutul de relații Esther Perel vorbește despre oamenii de astăzi și despre sentimentul nostru de drept.

Simțim că este dreptul nostru să fim fericiți și, prin urmare, este dificil să ne legăm de un anumit partener până când suntem siguri că el ne va face mai fericiți decât următoarea persoană.

Frica de a rata pe cineva mai bun ar putea fi unul dintre motivele pentru care continuăm să căutăm și ratăm să oferim o șansă reală cuiva pe care îl cunoaștem deja.

Ea sugerează că, în loc să ne concentrăm pe căutarea certitudinii, pe care viața nu o oferă niciodată, ar trebui să adoptăm o mentalitate de curiozitate într-o relație cu o persoană.

Studiile  care examinează dacă, când și cum curiozitatea contribuie la rezultate sociale pozitive în rândul străinilor necunoscuti au sugerat că persoanele curioși se așteaptă să genereze apropiere în timpul conversațiilor intime și  să se simtă mai aproape de partenerii lor în timpul discuțiilor intime și mici.

Asta înseamnă să ne permitem să intrăm într-o relație cu cineva de care suntem atrași și să rămânem suficient de mult pentru a ne da seama dacă ne potrivim.

În loc să întreb „cum pot fi sigur că această persoană este potrivită pentru mine?” , pune întrebări pentru a-i cunoaște  , împărtășește experiențe și încearcă să vezi cum va fi viața cu acea persoană.

Acest lucru ne duce la următorul punct care se concentrează pe ceea ce ar fi o potrivire bună, mai degrabă decât o potrivire perfectă.

Mulți dintre noi se concentrează asupra modului de a găsi o soție și ratăm o altă întrebare crucială. Care sunt  caracteristicile cheie de care am nevoie la partenerul meu pe termen lung  ?

Este greu să găsim ceva când nu suntem prea conștienți de ceea ce căutăm.

Pentru a vă ajuta să răspundeți la întrebarea „cine va fi viitoarea mea soție”, vă îndreptăm către câteva întrebări pe care le puteți folosi pentru auto-explorare:

 • Ce fel de persoană nu îmi pot imagina NICIODATĂ? 
 • Care ar fi partenerul ideal pentru mine în această etapă a vieții mele? 
 • Ce compromisuri aș fi dispus să fac (unde aș fi dispus să mă stabilesc cu privire la dimensiunea dintre niciodată în viața mea și partenerul ideal)?
 • Ce mi se pare atrăgător la o persoană?
 • al tău și de ce? 
 • Care sunt cele mai importante 3 lucruri pentru mine în relație? 
 • Ce valori despre relații și viață trebuie să avem în comun dacă voi fi cu ei? 
 • Cum pot verifica dacă sunt dispuși să lucreze la problemele care apar în relația noastră? 
 • Care sunt valorile și alegerile de viață pe care pur și simplu trebuie să le respecți și care sunt de cea mai mare importanță pentru mine?
 • Cum trebuie să mă simt în relație pentru ca această persoană să fie „cea”?
 • Vreau să am copii? Este important pentru mine ca viitoarea mea soție să gândească la fel sau sunt dispus să fac compromisuri? Cât de asemănătoare ar trebui să fie abordările noastre de a le crește? 
 • Trebuie să împărtășim un simț al umorului similar? Este distracția un aspect important al unei relații? 
 • Care este perspectiva mea și care mi-ar trebui să fie perspectiva ta asupra lucrurilor materiale și a succesului?
 • Ce înseamnă pentru mine a fi fidel? 
 • Cum am nevoie să fiu iubit? Sunt ei dispuși și capabili să ofere asta? 
 • Nu uitați să includeți inteligența corpului. Ce spune intestinul meu? Pot să mă văd cu această persoană pentru tot restul vieții? De ce?

Dacă acest lucru pare a fi mult de procesat, amintiți-vă că nu trebuie să o faceți singur. Unii profesioniști vă pot ajuta în această călătorie exploratorie. Este în regulă dacă tot ce știi este „Am nevoie de o soție” și nu ești sigur cum să procedezi.

Deși uneori poate fi dificil să întreprinzi călătoria autoexaminării, poate fi de mare ajutor în căutarea „cum să găsești o soție”.

Odată ce știi ce cauți, poți aborda crearea unei strategii pentru cum să-ți găsești o soție:

1. Profită de întâlnirile zilnice pentru a întâlni oameni noi

În fiecare zi interacționăm cu mulți oameni, dar nu ne facem cu adevărat timp să ne angajăm într-o conversație cu ei. Folosiți contactele zilnice cu oamenii pentru a vorbi cu ei.

Noile cunoștințe te pot conduce să-ți extinzi cercul social. Acest lucru vă poate aduce cu un pas mai aproape de rezolvarea ecuației cum să găsiți o soție.

2. Dating online

Tânără indiană își ține telefonul cu o fotografie a iubitului ei

Este posibil să fii reticent să  încerci aplicații de întâlniri  pentru a-ți găsi o soție online. Poate te-ar putea ajuta dacă ai ști că o treime din căsătorii au început prin întâlniri online.

Cercetările  arată că creșterea serviciilor de întâlniri online ar putea fi în spatele căsătoriilor mai puternice, a unei creșteri a parteneriatelor interrasiale și a unei creșteri a conexiunilor sociale în afara cercului nostru social.

3. Petrece timp cu prietenii și prietenii lor

Alegem să petrecem timp cu oameni care ne sunt asemănători. Prin urmare, atunci când ieși cu prietenii prietenilor tăi, s-ar putea să ajungi să găsești pe cineva la fel. În plus, ești cel mai bun când ești cu oameni cu care îți place să-ți petreci timpul.

Acesta este momentul perfect pentru a întâlni pe cineva și pentru a-l face să te observe. La urma urmei, dacă nu merge, măcar ai petrecut timp cu prietenii și te-ai distrat.

4. Locul de muncă ca un bazin de întâlniri

După ce ai revizuit cu atenție politica de întâlniri a companiei tale și a exclus persoanele pe care le gestionezi direct, întreabă-te „cu cine ar putea fi interesant să bei o ceașcă de cafea”.

Nu căuta imediat, „ar putea această persoană să fie viitoarea mea soție?”. S-ar putea să nu fie cei cu care ajungi, ci veriga lipsă a viitorului tău soț.

5. Reconectează-te cu vechii prieteni

Orice strategie care vă ajută să vă extindeți cercul social este de dorit. Așadar, reconectează-te cu prietenii din copilărie, cu vechii vecini, cu colegii de la compania ta anterioară sau cu oricine pe care nu ai mai văzut-o de ceva vreme și de a cărui companie te bucuri.

6. Faceți-vă voluntar și participați la evenimente comunitare

De ce cauza esti pasionat? Găsiți un eveniment de voluntariat sau o organizație dedicată acestuia. Acolo vei întâlni oameni cu gânduri similare și, eventual, și soția ta.

7. Mersul la biserică sau la adunări religioase

Dacă ești un bărbat religios în căutarea unei soții, cel mai bun loc pentru a găsi o persoană credincioasă este biserica. Dacă îi cunoști deja pe toți cei din biserica ta, lărgiți cercul vizitând alte orașe sau state.

8. Începeți un nou hobby sau activitate

Destul de tânără cântând la chitară în timp ce stă pe canapea din camera de zi luminoasă

Cum să-ți găsești o prietenă? Ați încercat să vă înscrieți într-un club de carte, un centru comunitar sau o clasă de distracție? Cum să găsești o soție? Explorați noi hobby-uri și activități precum gătitul, scrierea creativă, dansul, fotografia etc.

9. Acceptați invitațiile de nuntă

Dacă ai nevoie de o soție, nu rata ocazia de a merge la o nuntă. Alte persoane singure prezente probabil reflectă și asupra propriei lor stări civile. Cereți-i să danseze sau  să înceapă o conversație  și lăsați-i să se construiască de acolo.

10. Întoarce-te la școală

Un  studiu Facebook  arată că 28% dintre utilizatorii de Facebook căsătoriți și-au găsit soții în timp ce mergeau la facultate. Dacă plănuiai să te întorci la școală, există un alt motiv să o faci acum.

11. Extinde-ți criteriile de întâlnire

În cele din urmă, indiferent cât de mult îți extinzi cercul social și câte întâlniri te duci, dacă nu le dai oamenilor o șansă, totul este degeaba. Dacă vă întrebați „cum să găsiți soția perfectă”, ar trebui să îl înlocuiți cu „cum să găsiți o soție bună”.

Dacă criteriile sau așteptările tale de la viitorii parteneri sunt prea mari, nimeni nu va reuși și se va părea că piscina de întâlniri chiar nu are „pește”. Prin urmare, când începi să te întrebi cum să găsești o soție, adaugă întrebarea cum să nu ratezi o șansă reală.

Când recunoști că ești gata să renunți la viața de necăsătorit și să găsești pe cineva cu care să te căsătorești, s-ar putea să fii confuz în ceea ce privește de unde să începi și cum să găsești material pentru soție.

Sunt mulți pași de făcut între a-ți da seama și a-ți recunoaște: „Vreau o soție” și a te căsători.

Înainte de a descoperi cum să găsești o soție, vă recomandăm să abordați „cum să alegeți o soție”. Odată ce știi ce cauți, care sunt factorii care pot scăpa de înțelegeri și compromisurile pe care ești dispus să le faci, este mai ușor să identifici persoana respectivă.

De acolo, concentrează-te pe extinderea cercului tău social pentru a-ți crește șansele de a-l întâlni pe „cel singur”.

Participați la nunți, evenimente comunitare, faceți voluntariat, mergeți la adunări bisericești, profitați de și creați toate oportunitățile de a cunoaște oameni noi. Explorează fiecare ușă care se manifestă, pentru că în spatele lor ar putea fi persoana cu care îți vei petrece viața.