Cele mai bune 10 filme de acțiune din toate timpurile

filme de acțiune

Cele mai bune filme de acțiune: filme de acțiune clasice instant precum  Bullet Train  și  Top Gun: Maverick  au fost lansate la începutul acestui an, adăugând la o colecție deja impresionantă de filme îndrăgite din genul consacrat. Fanii care caută experiențe de vizionare palpitante similare vor fi bucuroși să afle că voturile utilizatorilor IMDb au făcut posibilă găsirea celor mai bune filme de acțiune realizate vreodată.

Nu este un secret pentru nimeni că oamenii vor să se uite la cele mai bune filme de acțiune care îi fac să se simtă fericiți. Multe site-uri web conțin liste cu cele mai bune filme de acțiune și fiecare listă conține filme diferite. În încercarea de a face mai ușor pentru vizitatorii noștri să găsească cele mai bune filme de acțiune, am întocmit această listă care include filme grozave.

În acest articol vom vorbi despre cele mai bune 10 filme de acțiune din toate timpurile. Dacă îți plac filmele de acțiune, acest articol este pentru tine. Scopul nostru este să ajutăm oamenii să vizioneze filme de acțiune care le plac și le plac.

În fiecare an, apar noi filme de acțiune, iar criticii încep să le evalueze. Dar aici, scopul nostru a fost să colectăm cele mai bune filme de acțiune pentru tine.

Acum puteți începe să vizionați cele mai bune filme de acțiune din toate timpurile.

De  la Léon: The Professional din 1994 la  The Dark Knight din 2008, filmele de acțiune de top de pe platformă sunt adesea capodopere premiate, care definesc genul. Este de remarcat faptul că există (pe bună dreptate) mai multe intrări din  francizele Star Wars  și  Lord of the Rings  pe lista IMDb și, de dragul varietății, doar cele mai bine cotate vor fi listate alături de alte filme de acțiune.

Leon: The Professional 1994

Léon: The Professional  , de regizorul  Luc Besson  , se concentrează pe relația unică care se formează între un „asasin” profesionist și o fată de 12 ani, Mathilda. După ce părinții ei sunt uciși de un agent DEA necinstiți, Mathilda se bazează pe Léon pentru a supraviețui și, în cele din urmă, se antrenează pentru a deveni un asasin suficient de talentat pentru a se răzbuna.

Dinamica fascinantă și adesea controversată dintre protagonisti este punctul central al filmului, dar secvențele sale de acțiune sunt și ele notabile. Datorită acumulării emoționale și conexiunii pe care Léon și Mathilda o formează cu publicul, miza se simte mai mare cu fiecare nouă întâlnire periculoasă pe care o au. Unii critici consideră acest film drept unul dintre cele mai bune filme de acțiune.

Gladiator 2000

Inspirat de cartea lui Daniel P. Mannix  din 1958  Those About to Die  ,  Gladiator  este un blockbuster care dramatizează experiențele generalului roman Maximus Decimus Meridius. Când trădătorul ambițios Commodus îl ucide pe tatăl (și familia) lui Maximus și își revendică tronul, Maximus este forțat să devină sclav și devine un gladiator care luptă prin rânduri pentru răzbunare.

Dacă ești în căutarea celor mai bune filme de acțiune, acesta este pentru tine. Filmul regizorului  Ridley Scott  este cunoscut pentru portretizarea sa captivantă a istoriei și face o treabă excelentă în a descrie luptele pe viață și pe moarte dintre gladiatori. Miza crește doar pe măsură ce Maximus se confruntă cu inamici din ce în ce mai pricepuți, iar publicul se poate trezi urmărind cele mai stresante bătălii cu respirația tăiată.

Seven Samurai 1954

Un film de samurai de văzut pentru începători,  Seven Samurai  al regizorului  Akira Kurosawa se  concentrează pe un grup de rōnin care sunt angajați de locuitorii unui sat sărac pentru a-i proteja de bandiți. Începând cu un samurai mai în vârstă, cei șapte luptători trebuie să găsească o modalitate de a lucra împreună pentru a împiedica hoții să fure recoltele civililor.

Filmele cu samurai sunt considerate printre cele mai bune filme de acțiune. Filmul influent este o capodoperă care definește genul, care a folosit tehnici inovatoare atât în ​​ceea ce privește aspectele narative, cât și tehnice. Munca sa complicată cu camera a servit ca un pas important în utilizarea mai multor unghiuri pentru a captura aceeași fotografie de acțiune. Filmul a început și cu tropul unui grup de eroi care se unesc pentru a atinge un obiectiv sau a învinge un antagonist, care este folosit și astăzi.

Harakiri 1962

Am inclus acest film în lista celor mai bune filme de acțiune pentru că credem că vă va plăcea. Amplasat în timpul perioadei Edo din Japonia,  Harakiri  este un film legendar jidaigeki care îl urmărește pe rōnin Hanshirō Tsugumo. El merge la comandantul local pentru a cere o moarte onorabilă prin seppuku, dar este ridiculizat și interogat din cauza unui incident recent în care este implicat un samurai mai tânăr care și-a dorit același lucru.

Regizat de  Masaki Kobayashi  , filmul este amintit pentru povestea sa puternică, plină de întorsături, care transmite un mesaj puternic despre corupție și onoare. În plus, secvențele sale de acțiune impecabil coregrafiate sunt grozave de urmărit chiar și astăzi, deoarece fanii se pot aștepta să-l vadă pe protagonist luptă cu mai mulți samurai deodată.

Terminator 2: Ziua Judecății 1991

Terminator 2: Judgment Day  combină perfect science-fiction și acțiune cu povestea sa incitantă care se învârte în jurul unui model de mașină T-800 trimis înapoi în timp pentru a-l proteja pe John Connor, viitorul rezistenței umane. Skynet își trimite propriul Terminator, T-1000 care își schimbă forma, al cărui singur scop este să-l omoare pe tânăr.

Un exemplu grozav de continuare șocantă realizată corect, regizorul  James Cameron  îmbunătățește imaginile, narațiunea și scenele de acțiune ale blockbuster-ului din 1984. Luptele T-1000 împotriva T-800 sunt deosebit de impresionante, deoarece aceste momente au afișat efecte avangardiste. în timpul lor.

Războiul Stelelor: Episodul V – Imperiul Strikes Back 1980

Acest film este unul dintre cele mai bune filme de acțiune de pe lista noastră. Continuarea epicului Skywalker Saga  a regizorului Irvin Kershner  este plasată la trei ani după evenimentele din filmul din 1977.  The Empire Strikes Back  descrie lupta continuă dintre Imperiul Galactic condus de împăratul Palpatine și Alianța Rebelă condusă de Prințesa Leia Organa. În altă parte a galaxiei, Luke îl caută pe Maestrul Jedi Yoda pentru a se pregăti pentru inevitabila lui confruntare cu Lordul Sith, Darth Vader.

Majoritatea fanilor ar fi de acord că filmul din 1980 este încă cel mai bun din trilogia originală. A avut o mulțime de oportunități pentru acțiune uluitoare, cu scenele sale iconice îmbunătățite de arcuri de personaje bine scrise pe care fanii le iubesc deja.

The Matrix 1999

Mulți oameni caută o listă cu cele mai bune filme de acțiune din toate timpurile. De aceea am pregătit această listă pentru a vă ajuta să găsiți filmele preferate de acțiune.

The Matrix  este un film care nu are nevoie de prezentare. Regizat de familia Wachowski , filmul de acțiune științifico-fantastic va lansa o franciză de succes după experiențele lui Neo. În primul film, Neo este un programator și hacker fără pretenții (pe nume Thomas Anderson) care descoperă curând că realitatea nu este ceea ce pare.

Blockbuster-ul plin de acțiune a descris scene de luptă imaginative care au încorporat noile cunoștințe ale lui Neo despre împrejurimile sale. Niciun fan nu va uita vreodată să vadă momente „bullet time” pe marele ecran, ca să nu mai vorbim de numeroasele apeluri apropiate pe care Neo și aliații săi le au ori de câte ori sunt urmăriți de agenți ai realității simulate.

Început 2010

Deseori citat alături de cele mai mari filme SF din toate timpurile,  Originea  regizorului  Christopher Nolan  urmărește un grup de hoți profesioniști conduși de Dom Cobb. Cobb și grupul său sunt „extractori” cărora li se încredințează obiectivul fără precedent de a implanta o idee, mai degrabă decât de a fura informații. Pe parcurs, devine evident că securitatea neașteptat de ridicată din subconștientul victimei sale și propriul trecut al lui Cobb ar putea compromite misiunea. Acesta este unul dintre cele mai bune filme de acțiune produse vreodată.

Filmul a câștigat numeroase premii pentru efectele vizuale uimitoare, narațiunea inedită și scenele de acțiune captivante. Datorită decorului unic, Nolan petrece mult timp creând scene de luptă uimitoare în subconștientul cuiva. Aceste secvențe de acțiune implică adesea piese de set mari care se mișcă în moduri complicate.

Stăpânul inelelor: Întoarcerea regelui 2003

Cauți unul dintre cele mai bune filme de acțiune? Ai ajuns la locul potrivit.

Bazat pe romanul cu același nume  al lui JRR Tolkien din 1955, filmul The Return of the King al  regizorului Peter  Jackson  împletește cu măiestrie  poveștile majore descrise în primele două filme ale trilogiei. Dragul Frodo Baggins este mai aproape ca oricând de inima Muntelui Doom, în timp ce Gandalf și restul grupului își reunesc forțele pentru a distrage atenția lui Sauron și a oferi Hobbitului o șansă de luptă.

Fanii trilogiei sunt adesea de acord că filmul final este cel mai bun, oferind o concluzie satisfăcătoare arcurilor pe care spectatorii le-au văzut de-a lungul anilor. În plus, descrierea sa epică a Bătăliei de pe Câmpurile Pelennor și a Bătăliei de la Poarta Neagră a prezentat personajele curajoase în cele mai îndrăznețe și mai bune.

Cavalerul Întunecat 2008

A doua parte a lui Nolan din trilogia titulară,  The Dark Knight  , continuă să se claseze printre cele mai bune portrete live-action ale lui Batman. Filmul întunecat și murdar se concentrează pe încercările lui Batman de a colabora cu procurorul districtual Harvey Dent și cu locotenentul de poliție James Gordon pentru a înlătura crima organizată din Gotham City. Un răufăcător enigmatic cunoscut sub numele de Joker le complică eforturile în mod dezastruos.

Cu răufăcătorii săi cu adevărat terifianți și personajele principale obosite, este ușor de înțeles de ce filmul a reușit să se deosebească de genul supraaglomerat. Scenele sale de acțiune sunt notabile prin felul în care îmbină moralitatea gri pentru care este cunoscut Batman cu brutalitatea și violența antagonistului filmului.

În acest articol, vorbim despre cele mai bune filme de acțiune. Cu siguranță vei găsi ceva interesant pe această listă. Multora le place sa se uite la cele mai bune filme de actiune si de aceea iti oferim aceasta lista.