Betydningen Av Å Se Slanger I Drømmer

Slanger i drømmer

Slanger i drømmer: Hvis du har slanger i hjernen din, eller rettere sagt, i drømmene dine, ikke bekymre deg. Du er ikke alene der. Faktisk er slanger et av de eldste drømmesymbolene i verden. 

 • Slanger er et vanlig drømmesymbol som kan kaste lys over utfordringene i livet ditt.
 • Slangedrømmer kan bety at du er redd for noe, du står overfor endring, eller du har å gjøre med en giftig person.
 • Å skrive ned drømmene dine og sammenligne dem med hendelser i livet ditt kan hjelpe deg å forstå dem.

Å se en tilfeldig slange i drømmene dine fra tid til annen betyr kanskje ikke noe i det hele tatt. Men hvis du ofte drømmer om slanger, er det mulig at underbevisstheten din vil at du skal være oppmerksom på noe.

Generelt peker tilbakevendende drømmer om slanger ofte på noe du neglisjerer i ditt våkne liv, sier Linda Mastrangelo, en drømmepsykoterapeut og administrerende direktør for Institute for Dream Studies.

Ifølge Mastrangelo er slangedrømmer ikke ment å skremme deg, men å informere deg om forsømte områder i livet ditt og inspirere deg til handling. 

Oppdag fem mulige forklaringer bak slangedrømmene dine nedenfor, og lær hva du kan gjøre med det i den våkne verden.  

1. Det er noen giftig i livet ditt

Oppfører noen i livet ditt direkte giftig? I så fall kan de ta form av en slange i drømmene dine, ifølge Lauri Loewenberg, en sertifisert drømmeanalytiker og medlem av International Association for the Study of Dreams.

Underbevisstheten din kan vise deg denne personens oppførsel i form av en giftig slange slik at du bedre kan forstå deres rolle i livet ditt, sier Loewenberg.

Hvis du ikke er sikker på hvem nøyaktig slangen representerer, kan konteksten rundt drømmen gi deg en pekepinn. For eksempel: 

 • Slangen som biter deg:  „Hvis slangen biter deg, kan det bety at du har mottatt kritikk eller bitende kommentarer fra noen i det virkelige liv,“ sier Loewnberg. 
 • Slangen som griper deg –  Hvis slangen klemmer eller griper deg, kan den representere noen som får deg til å føle deg fanget, for eksempel en giftig partner eller et familiemedlem. 
 • Antall slanger:  Ifølge Loewenberg kan flere slanger i drømmene dine representere flere giftige mennesker i livet ditt, for eksempel et giftig arbeidsmiljø. 

Hva du skal gjøre videre: „  Hvis slangen er en trussel for deg i drømmen, spør deg selv hvem som i ditt virkelige liv får deg til å føle det på samme måte,“ sier Loewenberg. 

Hvis du drømmer om å kutte hodet til slangen eller kutte det i to, sier Loewenberg, vil underbevisstheten din kanskje at du skal kutte denne personen ut av livet ditt. 

Hvis det ikke er mulig, kan du vurdere å begrense kontakten din eller planlegge litt egenpleietid etter å ha samhandlet med dem. 

2. Du er redd for noe 

Slanger i drømmene dine kan også representere en mer abstrakt frykt, for eksempel avvisning eller det ukjente. 

Mennesker er programmert til å ha en genetisk fobi for slanger. Forskere tror at du kan arve denne frykten fra dine forfedre, siden slanger utgjorde en betydelig trussel mot overlevelsen til tidlige mennesker. 

Selv om du sannsynligvis ikke møter boa constrictors eller pytonslanger regelmessig i dag, kan den primitive frykten fortsatt leve inni deg og snike seg inn i drømmene dine.

I følge The Dream Dictionary kan den spesifikke typen slange som glir i drømmene dine gi deg en pekepinn på din spesielle frykt. 

For eksempel: 

 • Anakondaer:  Disse kan representere emosjonell eller ubevisst frykt, for eksempel frykten for avvisning. 
 • Svarte slanger:  Disse kan indikere frykt for det ukjente. 
 • Kobraer:  Disse kan representere en frykt for å provosere en fiende.
 • Klapperslanger:  Kan tyde på en mindre frykt, eller noe som ryster deg, symbolisert ved den skranglende halen. 
 • Pytonslanger:  Disse kan bety at du er redd for noe som metaforisk fanger eller kveler deg.

Hva du skal gjøre videre:  Det kan hjelpe å starte med å identifisere frykt eller bekymringer som plager deg mens du er våken. Deretter bør du vurdere noen teknikker du kan bruke for å håndtere denne frykten, for eksempel:

 • Øv mindfulness ved å starte en daglig meditasjonspraksis
 • Hold tankene opptatt med oppgaver, for eksempel rengjøring eller omorganisering av hjemmet ditt
 • Sett av tid til takknemlighet, for eksempel å skrive ned tre ting du er takknemlig for hver dag.
 • Ta kontakt med en venn, personlig eller via videosamtale
 • snakke med en terapeut

3. Du har noe nytt å lære

Slanger er ikke alltid negative symboler i drømmer. Noen drømmetolkere tror faktisk at de kan være gode varsler i noen tilfeller. 

For eksempel så Carl Jung, en av pionerene innen psykoanalyse, slanger som et symbol på transcendens, en opplevelse som går utover de vanlige grensene, som personlig eller åndelig fremgang. 

I følge Mastrangelo kan du drømme om slanger hvis du tiltrekkes av kunnskap eller er i ferd med å legge ut på en vei for læring og oppdagelse. 

Bilder relatert til slanger i drømmen din kan også ha transcendente betydninger. For eksempel representerer uroboros, et alkymistisk symbol på en slange som biter halen, en syklus av transformasjon og gjenfødelse, så det kan indikere personlig transformasjon eller oppdagelse i ditt eget liv. 

Faktisk skal den tyske kjemikeren August Kekulé ha drømt om uroboros før han oppdaget ringstrukturen til benzen.   

Hva du skal gjøre videre:  Disse typene slangedrømmer kan ha noe viktig å lære deg, sier Mastrangelo, så prøv å være åpen, leken og nysgjerrig. 

Noen måter du kan ønske velkommen eller oppmuntre til personlig vekst inkluderer: 

 • Les flere bøker, fra bøker om åndelig vekst til din favoritt fiksjonsserie.
 • Gjør mer fysisk aktivitet, som å gå en tur eller løpe for å rense tankene.
 • Eliminer unødvendige distraksjoner, for eksempel å ta en pause fra sosiale medier. 

4. Livet ditt er i endring

„Slanger er ofte forbundet med forandring og transformasjon fordi de kaster huden,“ sier Mastrangelo. Så å drømme om slanger kan være relatert til en stor endring i livet ditt, som en ny jobb eller et nytt forhold.

Kanskje du føler deg engstelig for en ny fase i livet, for eksempel å flytte til en ny by. Eller, hvis du allerede har begynt på en ny vei, kan slangedrømmene dine representere gamle minner eller traumer som kommer til overflaten. 

Hva du skal gjøre videre:  Hvis du tror at slangedrømmene dine kommer fra angst for en livsendring, prøv teknikker som kan lette overgangsperioden, for eksempel å skrive ned  dine engstelige tanker eller  snakke med en venn du stoler på. 

Jo mer bevisst du er på disse endringene, jo bedre kan du jobbe bevisst med dem, sier Mastrangelo. 

5. Helsen din er i tankene dine

„Hvis du har å gjøre med en fysisk lidelse, kan du finne slanger som glir gjennom drømmelandskapet ditt,“ sier Loewenberg. 

Selv om du kanskje ikke aktivt forbinder slanger med leger og medisin, kan underbevisstheten din sikkert gjøre det, spesielt siden slanger og helbredelse har vært synonymt siden antikken. 

For eksempel brukte Asclepius, den greske medisinguden, en stav sammenflettet med en slange som et helbredende instrument, og medisinske foreninger rundt om i verden har tatt i bruk dette symbolet. Du finner den på sidene av sykehus, ambulanser og til og med på flagget til Verdens helseorganisasjon (WHO). 

På grunn av denne underbevisste assosiasjonen, sier Loewenberg, kan slangedrømmer bety at kroppen din trenger å helbrede eller allerede går gjennom en helbredelsesprosess. Måten du samhandler med slangen på kan hjelpe deg med å se forskjellen. 

I følge Loewenberg inkluderer tegn på aktiv helbredelse: 

 • ta på eller ta opp slangen
 • La det krype over deg
 • snakker med slangen

På den annen side kan det å se slangen, men ikke samhandle med den, tyde på at den fortsatt trenger å gro, sier Loewenberg. 

Hva du skal gjøre videre:  Vurder alt i livet ditt som kan påvirke din fysiske eller mentale helse, for eksempel en nylig helsediagnose eller et stressende prosjekt på jobben.

Negative tanker eller følelser forårsaket av livets vanskeligheter kan noen ganger forstyrre kroppens hormonbalanse eller påvirke immunsystemet ditt. 

Men en bedre bevissthet om faktorene som stresser deg eller skader helsen din, gjør det lettere å ta skritt for å kontrollere dem. Du kan for eksempel:

 • Forbedre din personlige omsorgsrutine
 • Få mer tid til å hvile og slappe av
 • Bestill time med legen din 

Hvordan håndtere uvanlige eller plagsomme drømmer

Hvis du fortsatt klør deg i hodet om meningen bak slangedrømmene dine, bør du vurdere å skrive ned alle biter du kan huske i en drømmedagbok. 

Når du har noen få innganger, kan du se etter spesifikke mønstre eller symboler som kan indikere generelle temaer eller betydninger. 

I følge Mastrelengo inkluderer faktorer å være oppmerksom på: 

 • Dine følelser og følelser generelt.
 • Visse innstillinger eller tegn
 • Din oppførsel i drømmen.

I tillegg kan det å lære å klare drømmer hjelpe deg med å ta kontroll over fortellingen, for eksempel ved å forestille deg selv med industriell styrke slangeavvisende middel. 

Når du skal jobbe med en profesjonell

Noen ganger kan det være ganske enkelt for deg å finne ut meningen med drømmene dine og takle dem på egenhånd. 

Men hvis du har intense mareritt eller tilbakevendende drømmer som påvirker din søvn og mentale helse, eller gjør deg redd for å sovne, kan det være på tide å kontakte en terapeut eller profesjonell drømmetolk. 

„Spesielt tilbakevendende mareritt kan peke på underliggende faktorer som  forsømte traumer  ,“ sier Mastrangelo, så det kan hjelpe å jobbe med en profesjonell som har erfaring med  drømmetydning  .

Insider takeaway 

Hvis du er redd for slanger, kan de dukke opp i marerittene dine, men slanger er ikke alltid et negativt symbol i drømmer.

For eksempel kan slanger representere helbredelse, personlig endring eller transformasjon i livet ditt. En giftig slange i drømmene dine kan til og med gi deg en advarsel ved å peke deg på en giftig person i livet ditt.

Ved å føre en drømmedagbok eller jobbe med en profesjonell, kan du kartlegge den potensielle meningen bak drømmene dine og ta skritt i den våkne verden for å håndtere dem. 

„Slangedrømmer har noe å lære oss om oss selv og menneskeheten på et universelt nivå, hvis vi bare ville lytte og møte frykten vår,“ sier Mastrangelo.